Looking for a fun way to light up your day? We got your back. We have lined up some mind-blowing and error-free General Knowledge trivia questions that will expose you to lots of knowledge about the surprising world we live in.

These good mixes of easy, medium, and hard trivia questions on a wide variety of interesting topics, will certainly come in handy when you are bored or want to surprise your family and friends with your knowledge. You can also play this with your friends, family, or co-workers.

1. What is a baby rabbit called?

Answer: kitten

 

2. How many minutes in a game of football?

Answer: 90mins

 

3. Name one landlocked country in Africa?

Answer: Chad

 

4. What is the biggest state in the United States?

Answer: Alaska

 

5. What is the first element on the periodic table?

Answer: Hydrogen

 

6. How many kilometers are in a mile?

Answer: 1.6 Kilometers

 

7. Which country is the smallest in the world?

Answer: Vatican City

 

8. What is Queen Elizabeth II’s surname?

Answer: Windsor

 

9. How many bones does a shark have?

Answer: 0

 

10. How many time zones are there in Russia?

Answer: 11 time zones

 

11. What is the Capital of Finland?

Answer: Helsinki

 

12. What is the name of the biggest technology company in South Korea?

Answer: Samsung

 

13. Which country invented ice cream?

Answer: China

 

14. Which is the only edible food that never goes bad?

Answer: Honey

 

15. A baby goat is called what?

Answer: Kid

 

16. “Stars and Stripes” is the nickname of the flag of which country?

Answer: United States of America

 

17. What is Earth’s largest continent?

Answer: Asia

 

18. What country has the most natural lakes?

Answer: Canada

 

19. What colors are on the United Kingdom flag?

Answer: Red, White, Blue

 

20. What is the longest river in Britain?

Answer: River Severn

 

21. What was the name of the England Queen who ruled for only 9 days?

Answer: Lady Jane Grey

 

22. What is the national animal of the United Kingdom?

Answer: Lion

 

23. Which country did Ice Hockey originate from?

Answer: United Kingdom

See also  81 Interesting General Trivia Quiz of The Day

 

24. Which university is the oldest in the United Kingdom?

Answer: University of Oxford

 

25. The celebration of human rights day began in which year?

Answer: 1948

 

26. The International Court of Justice was created in which year?

Answer: 2002

 

27. What color of eyes are cats born with?

Answer: Blue

 

28. A place for breeding cats is known as?

Answer: Cattery

 

29. How many toes does a normal cat have?

Answer: 18

 

30. What is a female cat called?

Answer: Queen

 

31. Which country has the most cat population in the world?

Answer: USA

 

32. What does it mean when a dog wags its tail to the left?

Answer: Fear

 

33. What is a group of dogs called?
Answer: Pack

 

34. What animal were dogs adopted from?

Answer: Wolf

 

35. What is the name of the smallest dog breed?

Answer: Chihuahua

 

36. What is a female dog called?

Answer: Bitch

 

37. How many dogs survived the sinking of the Titanic ship?
Answer: 3

38. Captain America’s shield has how many rings?

Answer: 2

 

39. What is another name for boxing day?

Answer: Offering day

 

40. In which year did an earthquake cause a tsunami to break out on boxing day?

Answer: 2004

 

41. What is the name of the United States president that died on boxing day?

Answer: Gerald Ford

 

42. Which airline is the world’s oldest airline?

Answer: KLM

 

43. How much did the world’s most expensive plane ticket cost?

Answer: $123,000

 

44. Which airline buys the most amount of champagne in the world?

Answer: Emirates

 

45. The part that spins around on top of a helicopter is known as?

Answer: Rotor blades

 

46. What is another name for an aircraft’s black box?

Answer: Flight Data Recorder

 

47. The fear of flying is called what?

Answer: Aviophobia

 

48. What is the name of the artist that sang the song “Barbie Girl”?

Answer: Aqua

 

49. What was the hit song of the Backstreet Boys in the 1990s?

Answer: Everybody

 

50. Which year did the revolutionary rapper, Tupac Shakur die?

Answer: 1996

 

51. What is the name of the American president that was impeached in the 1990s?

See also  101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 2

Answer: Bill Clinton

 

52. How old was Notorious B.I.G when he was killed?

Answer: 24

 

53. What is the name of the best-selling video game console of the 1990s?

Answer: Playstation

 

54. Which team in the Premier League won the first premier league title?

Answer: Manchester United

 

55. Saint Petersburg was one of the cities that hosted the FIFA World Cup in which year?

Answer: 2018

 

56. Which year did the United States of America get its independence?

Answer: 1776

 

57. Which war was fought in America before the declaration of independence?

Answer: Revolutionary War

 

58. The United States received the Statue of Liberty from which country?

Answer: France

 

59. Which country was the first in the world to recognize mother’s day?

Answer: England

 

60. How old was the youngest mother in history?

Answer: 5 years old

 

61. What was the number of kids that the mom with the most kids had?

Answer: 69

 

62. How many planets are in our solar system?

Answer: Eight

 

63. What do you get when you freeze water?

Answer: Ice

 

64. Which ocean is off the California coast?

Answer: The Pacific

 

65. Which country is the Great Pyramid of Giza in?

Answer: Egypt

 

66. Which animal makes Honey?

Answer: Bees

 

67. How many weeks are there in a year?

Answer: 52 weeks

 

68. Which animal is the fastest on land?

Answer: cheetah

 

69. Which planet in our Solar System has a ring around it?

Answer: Saturn

 

70. what animal is the tallest in the world?

Answer: Giraffe

 

71. Who was the first man to step on the moon?

Answer: Neil Armstrong

 

72. How many continents are there in the world?

Answer: Seven

 

73. Who invented the telephone?

Answer: Alexander Graham Bell

 

74. What is the name of the hardest natural substance on earth?

Answer: A diamond

 

75. What is the hottest planet in the solar system?

Answer: Venus

 

76. How many teeth does an adult human have?

Answer: 32

 

77. Which animal is the loudest animal on Earth?

See also  84 Interesting General Trivia Quiz of The Day

Answer: The sperm whale

 

78. The world’s biggest island?

Answer: Greenland

 

79. Which ocean is the smallest in the world?

Answer: The Arctic

 

80. Which in the world is the highest producer of coffee?

Answer: Brazil

 

81. Newborn babies are born without which bone?

Answer: Knee cap

 

82. What is the capital city of Spain?

Answer: Madrid.

 

83. what are the three primary colors.

Answer: Red, yellow, and blue.

 

84. How many pairs of wings does a bee have?

Answer: Two.

 

85. How long does it take to hard boil an egg?

Answer: Seven minutes.

 

86. What is the world’s largest ocean?

Answer: Pacific.

 

87. Which planet has the most gravity?

Answer: Jupiter.

 

88. Which year did the Cold War end?

Answer: 1989.

 

89. What is the diameter of Earth?

Answer: 8,000 miles.

 

90. How long does it take for light to travel from the sun to earth?

Answer: 8 minutes

 

91. Which desert is the largest in the world?

Answer: The Sahara Desert.

 

92. What is the world’s longest river?

Answer: Amazon.

 

93. What is the name of the fastest fish in the ocean?

Answer: Sailfish.

 

94. Which year was the very first model of the iPhone released?

Answer: 2007

 

95. In which year did Usain Bolt set his 100m in 9.58 seconds world record?

Answer: 2009

 

96. How many soccer players should each team have on the field at the start of each match?

Answer: 11

 

97. Which country invented tea?

Answer: China

 

98. Which element makes the bones strong?

Answer: Calcium

 

99. Which countries share the longest international border?

Answer: Canada and the USA

 

100. By what name were the Egyptian kings called?

Answer: Pharaohs

 

101. Who is the writer of “Merchant of Venice”?

Answer: William Shakespeare

Hope you enjoyed these General Knowledge Trivia Questions and Answers. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here and Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 2 here.


Leave a Reply

Your email address will not be published.