Photo: commons.wikimedia.org


Ready to have some fun answering trivia questions and uncovering new fascinating facts about countries? Try this; What is the capital of Egypt? We created this interesting trivia game to help you test your knowledge on different interesting topics about countries like Capitals, Language, currency, geography, and more. I have also included the answer to every question after the question for essay access. Trust me, you will appreciate every moment you spent on this trivia. Let’s get started. Be sure to check out 120 Interesting Countries Trivia Quizzes and Answers

1. Which is the second largest Turkish-speaking country? Answer: Northern Cyprus

2. What is the country of origin of Mercedes-Benz? Answer: Germany

3. The boxer popularly known as Canelo Álvarez or Saúl Álvarez is from which country? Answer: Mexico

4. Which is the largest Korean-speaking country? Answer: South Korea

5. Which country’s dollar has the highest value apart from the USD? Answer: Canada.

6. Which country is the largest exporter of beef? Answer: Brazil

7. Budapest is the official capital of which country? Answer: Hungary

8. Golden Gate Bridge is located in which country? Answer: the United States

9. What is the country of origin of Burberry? Answer: United Kingdom

10. What is the capital of Brazil? Answer: Brasília

11. Which empire did Greece gain its independence from? Answer: Ottoman Empire

12. Colombo is the official capital of which country? Answer: Sri Lanka

13. Empire State Building is located in which country? Answer: the United States

14. Which Country’s Citizens are called Congolese? Answer: Republic of Congo

15. What is the capital of Venezuela? Answer: Caracas

16. Bridgetown is the official capital of which country? Answer: Barbados

17. Which country is the largest producer of milk? Answer: India

18. Which country owns Jetstar? Answer: Australia

19. What is the country of origin of Omega? Answer: Switzerland

20. The popular football player Lionel Messi is from which country? Answer: Argentina

21. What is the currency code of the Pound Sterling? Answer: GBP

22. St. Peter’s Basilica is located in which country? Answer: Vatican City

23. What are citizens of El Salvador called? Answer: Salvadoreans

24. What is the official motto of Greece? Answer: Freedom or Death

25. Cuba gained independence from Spanish Empire and which other country? Answer: United States

26. What is the official motto of Jamaica? Answer: Out of Many, One People

See also  61 Surprising and Extraordinary World Facts

27. What is the currency code of the Indian Rupee? Answer: INR

28. Which country is known as a white elephant? Answer: Thailand

29. The popular football player Cristiano Ronaldo is from which country? Answer: Portugal

30. Which country owns Aer Lingus? Answer: Answer: United Kingdom

31. What is the currency code of the US Dollar? Answer: USD

32. Which country is the largest producer of sugar? Answer: Brazil

33. Tokyo Tower is located in which country? Answer: Japan

34. The popular football player Neymar is from which country? Answer: Brazil

35. Which country is the largest producer of aluminum? Answer: China

36. Citizens of Denmark are called Danish, what is a person from Denmark called? Answer: a Dane

37. What are citizens of Ecuador called? Answer: Ecuadoreans

38. Buenos Aires is the official capital of which country? Answer: Argentina

39. What is the capital of Belgium? Answer: Brussels

40. Which country is the largest producer of apples? Answer: China

41. What is the country of origin of Bugatti? Answer: France

42. What is the national airline of the country of Malaysia? Answer: Malaysia Airlines

43. Finland gained their independence from the Russian Soviet Federative Socialist Republic in which year? Answer: 1917

44. What is the official currency used in Argentine? Answer: Argentine Peso

45. What is the country of origin of Estée Lauder? Answer: USA

46. What is the official motto of Germany? Answer: Unity and justice and freedom

47. What is the official language of Colombia? Answer: Spanish

48. What is the official motto of India? Answer: Truth alone triumphs

49. Which country is known as the coffee pot of the world? Answer: Brazil

50. The popular football player James Rodriguez is from which country? Answer: Colombia

51. Which Country’s Citizens are called Cypriot? Answer: Cyprus

52. What is the official motto of Iran? Answer: God is the Greatest

53. Berlin Wall is located in which country? Answer: Germany

54. What is the name of Canada’s independence day? Answer: Canada Day

55. What is the national airline of Russia? Answer: Aeroflot

56. Which country colonized Egypt? Answer: United Kingdom

57. Arc de Triomphe is located in which country? Answer: Paris, France

58. What is the country of origin of Cartier? Answer: Germany

59. What are citizens of Chile called? Answer: Chileans

60. What is the country of origin of Rolex? Answer: Switzerland

See also  51 Interesting Honduras Trivia Questions and Answers

61. Which country is known as the cockpit of Europe? Answer: Belgium

62. What is the currency code of the New Zealand Dollar? Answer: NZD

63. What are citizens of Cuba called? Answer: Cubans

64. What is the official motto of Kenya? Answer: All pull together

65. Which country is known as the land of festivals? Answer: India

66. Which is the largest French-speaking African country? Answer: the Democratic Republic of the Congo

67. Which country is the largest producer of flowers? Answer: The Netherlands

68. Which country is known as the Amazon of Asia? Answer: Nepal

69. What is the official language of Bulgaria? Answer: Bulgarian

70. What is the national airline of the United Kingdom? Answer: British Airways

71. Which country is the largest producer of cars? Answer: China

72. Which country is the largest producer of honey? Answer: China

73. What is the legislative capital of South Africa? Answer: Cape Town

74. Which country did Croatia gain independence from in 1990? Answer: SFR Yugoslavia

75. What is the official motto of Ireland? Answer: Ireland forever

76. Which are countries called Asian tigers? Answer: Hong Kong, Taiwan, Singapore, and South Korea.

77. What is the country of origin of the singer and songwriter Adele? Answer: United Kingdom

78. Which country is the popular musician Drake from? Answer: Canadian

79. What is the country of origin of Ray-Ban? Answer: Italy

80. 3 October is a day set to commemorate German reunification in Germany, what is that day called? Answer: German Unity Day

81. The Romans were the first ever to stamp the image of a living person on a coin in 44 B.C, whose image was first featured? Answer: Julius Caesar.

82. In which country is the city of angels? Answer: A city in the United States named Los Angeles

83. The popular tennis player Roger Federer is from which country? Answer: Switzerland

84. What is the official currency used in Algerian? Answer: Algerian Dinar

85. Colosseum is located in which country? Answer: Rome, Italy

86. What is the currency code of the South African Rand? Answer: ZAR

87. The popular tennis player Rafael Nadal is from which country? Answer: Spain

88. What is the official motto of Hungary? Answer: With the help of God for Homeland and Freedom

89. Which country is known as the “bowl of sugar of the world”? Answer: Cuba

See also  51 Interesting Spain Trivia Questions and Answers

90. Which African country is the city of gold in? The “city of gold” is Johannesburg in South Africa

91. Which Country’s Citizens are called Egyptians? Answer: Egypt

92. Which year did German reunification happen? Answer: 1990

93. Which is the largest Portuguese-speaking country? Answer: Brazil

94. Which is the largest Marathi-speaking country? Answer: India

95. Which year did Costa Rica gain independence from Spanish Empire? Answer: 1821

96. What is the country of origin of Dior? Answer: France

97. Which country is the largest producer of rice? Answer: China

98. Which country colonized Ghana? Answer: United Kingdom

99. Which country owns Virgin Blue Airlines? Answer: Australia

100. Stonehenge is located in which country? Answer: United Kingdom

101. Which is the second largest Russian-speaking country? Answer: Kazakhstan

102. Which Country’s Citizens are called Croat? Answer: Croatia

103. Machu Picchu is located in which country? Answer: Peru

104. What is the capital of Egypt? Answer: Cairo

105. Which country owns Kingfisher Airlines? Answer: India

106. Which is the largest Punjabi-speaking country? Answer: Pakistan

107. Which country owns Jet Airways? Answer: India

108. The popular basketball player LeBron James is from which country? Answer: United States

109. Which country owns Delta Air Lines? Answer: United States

110. What are citizens of the Czech Republic called? Answer: Czech

111. Which country is known as the country of copper? Answer: Zambia

112. What is the official motto of Haiti? Answer: Liberty, equality, fraternity

113. Which country owns Lion Air Airlines? Answer: Indonesia

114. Big Ben is located in which country? Answer: London, UK

115. What is the national airline of Singapore? Singapore Airlines (SIA)

116. What is the country of origin of Ferrari? Answer: Italy

117. Which country has the official motto of “Liberty, equality, fraternity”? Answer: France

118. Canberra is the official capital of which country? Answer: Australia

119. Which is the second largest German-speaking country? Answer: Austria

120. What is the currency code of the Australian Dollar? Answer: AUD

121. Which country is the largest producer of bananas? Answer: India

Hope you enjoyed these fun countries trivia questions, please leave a comment and share with your family and friends. Which bird was once used to deliver Olympics results in Ancient Greece? Check out the answer and more 87 Fun Random Trivia Questions and Answers


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *