Photo: commons.wikimedia.org


Ready to have some fun answering trivia questions and uncovering new fascinating facts about countries? Try this; The Great Pyramid of Giza is located in which country? We created this interesting trivia game to help you test your knowledge on different interesting topics about countries like Capitals, Language, currency, geography, and more. I have also included the answer to every question after the question for essay access. Trust me, you will appreciate every moment you spent on this trivia. Let’s get started. Be sure to check out 120 Fun Countries Trivia Quizzes and Answers

1. What is the official motto of Nigeria? Answer: Unity and Faith, Peace and Progress

2. Which country owns AirAsia? Answer: Malaysia

3. Which South American currency has the highest value? Peruvian Sol

4. What is the capital of Turkey? Answer: Ankara

5. Which country is the largest producer of diamonds? Answer: Russia

6. Amsterdam is the official capital of which country? Answer: Netherlands

7. Which country’s flag is known as the union jack? Answer: United Kingdom

8. Which country is called the queen of sea? Answer: France

9. Which country is the city of Kuala Lumpur located in? Answer: Malaysia

10. Which country is known as the breadbasket of Europe? Answer: Ukraine

11. Which Country’s Citizens are called Belgians? Answer: Belgium

12. Which country owns All Nippon Airways(ANA)? Answer: Japan

13. Which country is the city of Taipei located in? Answer: Taiwan

14. What is the capital of Greece? Answer: Athens

15. Leaning Tower of Pisa is located in which country? Answer: Italy

16. Which South American currency has the lowest value? Venezuelan Bolivar Fuerte

17. How many countries were under the soviet union? Answer: 15

18. What is the official motto of Poland? Answer: God, Honour, Homeland

19. The Great Pyramid of Giza is located in which country? Answer: Egypt

20. Which country is the largest producer of silver? Answer: Mexico

21. What is the official language of Brazil? Answer: Portuguese

22. What is the official motto of the United Kingdom? Answer: God and my right

23. What is the weakest currency in Europe? Hungarian forint

24. Which country is the city of Bangkok located in? Answer: Thailand

25. What are citizens of Belarus called? Answer: Belarusians or Belarusans

26. What is the country of origin of Chanel? Answer: France

See also  61 Fun UK Trivia Questions and Answers

27. Which country owns China Airlines? Answer: the Republic of China (Taiwan)

28. Which countries in Africa were never colonized? Answer: Ethiopia and Liberia

29. What is the country of origin of Porsche? Answer: Germany

30. Sydney Opera House is located in which country? Answer: Australia

31. What is the capital of Iraq? Answer: Baghdad

32. What are citizens of Canada called? Answer: Canadians

33. What is the official language of the Bahamas? Answer: English

34. Citizens of Britain are called British, what is a person from Britain called? Answer: a Briton

35. St Basil’s Cathedral is located in which country? Answer: Moscow, Russia.

36. What is the official motto of Switzerland? Answer: One for all, all for one

37. What is the country of origin of BMW? Answer: Germany

38. The Great Wall is located in which country? Answer: China

39. Mecca is located in which country? Answer: Saudi Arabia

40. Which country is the city of Mecca located in? Answer: Saudi Arabia

41. Which country is the city of Shenzhen located in? Answer: China

42. Which country owns Emirates Airline? Answer: United Arab Emirates

43. Which country is the largest producer of wheat? Answer: China

44. Which country is the top producer of wool in the world? Australia

45. Is French an official language in Belgium? Answer: Yes

46. What is the currency code of the Euro? Answer: EUR

47. Which country is the city of Antalya situated in? Answer: Turkey

48. What are citizens of Brazil called? Answer: Brazilians

49. What is the country of origin of Apple Inc? Answer: USA

50. Which Asian currency has the highest value? Kuwaiti Dinar

51. What is the country of origin of Toyota? Answer: Japan

52. What is the official motto of the Netherlands? Answer: I will maintain

53. Which country is the city of Rome located in? Answer: Italy

54. Which country is the largest producer of gold? Answer: China

55. What is the capital of Lebanon? Answer: Beirut

56. What country is known as the land of windmills? Answer: the Netherlands

57. Which is the largest Hindi-speaking country? Answer: India

58. What is the capital of Thailand? Answer: Bangkok

59. What is the official language of Albania? Answer: Albanian

60. Which country did Algeria gain independence from in the year 1962? Answer: France

See also  51 Interesting Zambia Trivia Questions and Answers

61. Which year did Canada gain independence from the United Kingdom? Answer: 1867

62. Which country did The Bahamas gain independence from? Answer: United Kingdom

63. Which African currency has the highest value? Tunisian Dinar

64. Brazil gained independence from the United Kingdom of Portugal, Brazil, and the Algarves in which year? Answer: 1822

65. What is the official motto of Spain? Answer: Further beyond

66. Which country is also known as the land of the rising sun? Answer: Japan

67. What is the official motto of Pakistan? Answer: Faith, unity, discipline

68. What is the national airline of the country of New Zealand? Answer: Air New Zealand

69. What is the name of Canada’s independence day? Answer: Canada Day

70. Which country owns Cathay Pacific? Answer: China

71. Which country is the city of Mumbai located in? Answer: India

72. Where is the statue of liberty located? Answer: New York, United States

73. What is the national airline of the country of Saudi Arabia? Answer: Saudia

74. What is the country of origin of Louis Vuitton? Answer: France

75. What is the world’s oldest currency still in use to date? Answer: Pound Sterling.

76. What is the official motto of New Zealand? Answer: Onward

77. Which country is the city of Pattaya located in? Answer: Thailand

78. How many ATMs are in Antarctica? Answer: 1.

79. Which country did Bangladesh gain independence from? Answer: Pakistan

80. Which country is the city of Dubai located in? Answer: United Arab Emirates

81. Which country owns Asiana Airlines? Answer: South Korea

82. What is the official motto of Saudi Arabia? Answer: There is no God other than God and Muhammad is the Messenger of God

83. Which year did Belarus gain independence from the Soviet Union? Answer: 1991

84. Kremlin is located in which country? Answer: Russia

85. How much is a dime worth? Answer: 10 cents of a US dollar.

86. Citizens of Finland are called Finnish, what is a person from Finland called? Answer: a Finn

87. What is the widely spoken language in Algeria Answer: French

88. Which country is known as the land of volcanoes? Answer: El Salvador

89. What is the country of origin of Nissan? Answer: Japan

90. What is the country of origin of Samsung Electronics? Answer: South Korea

See also  51 Interesting Nigeria Trivia Questions and Answers

91. Which country is the largest producer of coffee? Answer: Brazil

92. Which country is known as the Pompeii of Latin America? Answer: El Salvador

93. What is the national airline of the country of Qatar? Answer: Qatar Airways

94. Which year did Argentina gain independence from Spanish Empire? Answer: 9 July 1816

95. What is the currency code of the Afghanistan currency Afghani? Answer: AFN

96. Which country owns Cebu Pacific Air? Answer: the Philippines

97. What is the official language of Austria? Answer: German

98. What is the country of origin of GUCCI? Answer: Italy

99. Where is Eiffel Tower located? Answer: Paris, France.

100. What are citizens of Australia called? Answer: Australians

101. Citizens of Botswana are called Botswanans, what is a person from Botswana called? Answer: a Tswana

102. Which country is the largest producer of oil in the world? Answer: United States

103. Which country is the largest exporter of chocolate in 2021? Answer: Germany

104. Which country is the most populated in the world? Answer: China

105. Which is the largest Spanish-speaking country? Answer: Mexico

106. Which country is called Yankee? Answer: United States

107. Which country is known as the holy land? Answer: Israel

108. Taj Mahal is located in which country? Answer: India

109. Which country is the largest producer of steel? Answer: China

110. What is the capital of China? Answer: Beijing

111. What is a person from Bangladesh called? Answer: a Bangladeshi

112. What is the official motto of Norway? Answer: Everything for Norway

113. What is the country of origin of Prada? Answer: Italy

114. What is the capital of the United Arab Emirates? Answer: Abu Dhabi

115. What is the capital of Germany? Answer: Berlin

116. Which is the largest English-speaking country in the world Answer: United States

117. Addis Ababa is the capital of which country? Answer: Ethiopia

118. Which country is the top producer of corn? Answer: United States

119. What is the official language of Barbados? Answer: English

120. What are citizens of China called? Answer: Chinese

Hope you enjoyed these fun country trivia quiz of the day, please leave a comment and share with your family and friends. Which bird was once used to deliver Olympics results in Ancient Greece? Check out the answer and more 87 Fun Random Trivia Questions and Answers.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *