Advertisements

2022 Qatar FIFA World Cup Photo: premiumtimesng


This 2022 Qatar World Cup trivia question is created around the interesting and surprising dramas happening on and off the pitch in Qatar.
So pick up your fact-finding shovel, because we are about to start digging up some fascinating football histories, stats, and actions.

Advertisements

Please Check out the video version of these Interesting Football Trivia Questions and Answers Below.

1. How teams are playing in the 2022 Qatar World Cup?
Answer: 32 teams

2. Which 2 teams played the first game in Qatar World Cup?
Answer: Qatar and Ecuador

3. How many stadiums are used for the Qatar 2022 World Cup?
Answer: 8 football stadiums

4. Which year did Qatar win the bid to host the 2022 World Cup?
Answer: 2010

5. Who is the only player that has scored in 5 World Cups?
Answer: Cristiano Ronaldo

6. How many African Teams are playing in the 2022 World Cup?
Answer: five

7. How many European Teams are playing in the 2022 World Cup?
Answer: 13

8. How many North American Teams are playing in the 2022 World Cup?
Answer: four

9. Which day was the opening match of the 2022 World Cup played?
Answer: Nov. 20

10. How many referees are officiating in the 2022 World Cup?
Answer: 36

11. How many groups are the 2022 world Cup participating countries divided into?
Answer: 8

12. What is the total number of matches that will be played in the 2022 World Cup?
Answer: 64 games

13. Which country’s keeper saved the first penalty in the 2022 World Cup?
Answer: Mexico’s goalkeeper

14. Which team made their first world cup appearance in the 2022 World Cup?
Answer: Qatar

See also  71 Fun Surfing Trivia Questions And Answers

15. Which team defeated Germany in their 2022 World Cup first game?
Answer: Japan

16. Which team defeated Argentina in their 2022 World Cup first game?
Answer: Saudi Arabia

17. Which team got the first win in the 2022 World Cup?
Answer: Ecuador

18. Which African Country was the first to score a goal in the 2022 World Cup?
Answer: Ghana

19. Which European Country was the first to be defeated in the 2022 World Cup?
Answer: Germany

20. Which Asia Country was the first to win a game in the 2022 World Cup?
Answer: Saudi Arabia

21. What is the smallest nation in the population playing in the 2022 World Cup?
Answer: Qatar

22. What is the smallest nation in land mass playing in the 2022 World Cup?
Answer: Qatar

23. What are the first 2 countries to get a draw in the 2022 World Cup?
Answer: USA vs Wales

24. Which new technology was introduced in the 2022 World Cup?
Answer: semi-automatic offside technology

25. How many South American teams are playing in the 2022 World Cup?
Answer: 4

26. How many Asian teams are playing in the 2022 World Cup?
Answer: 6

27. What is the youngest team by average age playing in the 2022 World Cup?
Answer: Ghana

28. Who is the oldest player in the 2022 World Cup?
Answer: Mexican player Alfredo Talavera

29. Who is the youngest player in the 2022 World Cup?
Answer: Youssoufa Moukoko from Germany

Advertisements

30. What is the oldest team by average age playing in the 2022 World Cup?
Answer: Iran

31. What is the name of the biggest stadium used for the 2022 World Cup games?
Answer: The Lusail

See also  71 Interesting Handball Trivia Questions and Answers

32. Which country scored the highest goal in the first leg of the group stage games in the 2022 World Cup?
Answer: Spain

33. Which 4 times world cup winner didn’t qualify for the 2022 World Cup?
Answer: Italy

34. Who is the official sportswear sponsor of the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Adidas

35. Who is the official beer sponsor of the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Budweiser

36. Who is the official airline sponsor of the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Qatar Airways

37. Which Stadium was the opening match of the 2022 Qatar FIFA World Cup played in?
Answer: Al Bayt Stadium

38. Which player scored the first goal in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Enner Valencia of Ecuador

39. Which European player scored the first goal in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: ENGLAND player Jude Bellingham

40. Which African player scored the first goal in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Andre Ayew

41. Which Asian player scored the first goal in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: IRANIAN Mehdi Taremi

42. Which North American player scored the first goal in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: USA Timothy Weah

43. Who scored the first goal for England in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Jude Bellingham

44. Who scored the first goal for France in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Adrien Rabiot

45. Which club has the highest number of called-up players for the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Bayern Munich

46. Who scored the first goal for Spain in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Dani Olmo

See also  71 Fun Tennis Trivia Questions And Answers

47. Who scored the first goal for Saudi Arabia in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Saleh Al Shehri

48. What is the official song for the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Hayya Hayya

49. How many female referees are officiating in the 2022 World Cup?
Answer: 3

50. Which team playing in the 2022 Qatar FIFA World Cup has never missed a world cup in the past?
Answer: Brazil

51. How many goals did Ronaldo score in Portugal’s first 2022 World Cup match?
Answer: 1

52. How many goals did Messi score in Argentina’s first 2022 World Cup match?
Answer: 1

53. Which team in the 2022 Qatar FIFA World Cup has the lowest FIFA ranking?
Answer: Ghana

54. Which team in the 2022 Qatar FIFA World Cup has the highest FIFA ranking?
Answer: Brazil

55. What is the lowest FIFA ranking team that won a game in the first leg of the 2022 Qatar FIFA World Cup group games?
Answer: Saudi Arabia

56. What is the highest FIFA ranking team that lost a game in the first leg of the 2022 Qatar FIFA World Cup group games?
Answer: Argentina

57. Who is the tallest player in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Netherland’s goalkeeper Andries Noppert

58. Who is the highest-paid player in the 2022 Qatar FIFA World Cup?
Answer: Kylian Mbappé

Did you enjoy playing this 2022 Qatar FIFA World Cup Trivia game? Leave a comment below and share if you like the content. Check out 86 Fun Football Trivia Questions and Answers and 86 Fun Sports Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.