Advertisements

Connecticut view Photo: iStock / iStock


Are you ready to test how well you know Arkansas? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Arkansas? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Arkansas.

Advertisements

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Arkansas Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Arkansas, some you will know others you will be happy to find out.

You can check out our 30 Interesting U.S Trivia Quizzes Video on YouTube

1. what capital of Connecticut
Answer- Hartford

2. What is Connecticut’s state motto?
Answer- Qui transtulit sustinet

3. What is Connecticut’s state flower?
Answer- Mountain-laurel

4. What is Connecticut’s state mineral?
Answer- Almandine Garnet

5. What is the nickname of Hartford?
Answer- Insurance Capital of the World

6. What is the highest mountain in Hartford?
Answer- Mount Frissell

7. What is the Longest River in Connecticut?
Answer- Connecticut River

8. Where is the end of the Connecticut River?
Answer- Long Island Sound

9. Which star on the US flag represents CT?
Answer- none

10. Which governor was re-elected in 2002?
Answer- John G. Rowland

11. Where was the first nuclear submarine launched?
Answer- Groton

12. In 1954, the world’s first atomic-powered submarine was built at Groton. What was its name?
Answer- Nautilus

13. What town is home of ‘The Nut Museum’?
Answer- Old Lyme

14. What is the state animal of Connecticut?
Answer- Sperm Whale

See also  51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

15. What, is the name of a resident of Connecticut,
Answer- Connecticuter

16. Who were the first people to explore Connecticut?
Answer- Dutch

17. What Ivy League College is in Connecticut?
Answer- Yale

18. What is the official state song?
Answer: “Yankee Doodle”

19. When was the first lollipop machine used?
Answer- 1908

20. What language is the word Connecticut from?
Answer- Mohegan

21. In what town were the first friction matches made?
Answer- Beacon Falls

22. Who is the state heroine of Connecticut?
Answer- Prudence Crandall

23. ___________ is the richest county in Connecticut?
Answer- Fairfield County

Advertisements

24. Where is the only steam-powered cider mill located?
Answer- Mystic
25. What is the state bird of Connecticut?
Answer- Robin

26. What is the background color of Connecticut’s flag?
Answer- Blue

27. What date did Connecticut officially become a state?
Answer- January 9, 1788

28. Where is Connecticut’s geographic center?
Answer- Hartford County

29. What toy was developed by Yale students in 1920?
Answer- Frisbee

30. In what town is the oldest soda bottling plant in New England?
Answer- New Britain

31. What is Connecticut’s highest point?
Answer- Mount Frissell

32. What was discovered by Thomas Osborne in New Haven?
Answer- Vitamin A

33. What is the state ship of Connecticut?
Answer- Submarine

34. The Scoville Memorial Library is the oldest public library in America. Who founded it?
Answer- Richard Smith

35. Why is Connecticut the “Constitution State?”
Answer- They had the first written constitution

36. Who is Connecticut’s state hero?
Answer- Nathan Hale

See also  Interesting Maine Trivia Questions and Answers

37. What city is nicknamed ‘The Rose of New England’?
Answer- Norwich

38. What type of natural disaster destroyed much of the Naugatuck Valley?
Answer- flood

39. The people of New Haven pride themselves on which type of food?
Answer- Pizza

40. How many area codes are there in the state of Connecticut as of 2001?
Answer- 2

41. How many of the 46 U. S. presidents were born in Connecticut?
Answer- 1 ( Georgy Walker Bush)

42. Where was the first steel mill in America located?
Answer- Simsbury

43. How many counties are there in Connecticut?
Answer- 8

44. In what town is Noah Webster’s house?
Answer- West Hartford

45. What does Connecticut not have direct access to?
Answer- The Sea

46. What borders Connecticut on the north?
Answer- Massachusetts.

47. In 1974 what woman was elected as the governor of Connecticut.?
Answer- Ella Grasso.

48. How many tornados does Connecticut average per annum?
Answer- one

49. How many of Connecticut’s citizens were killed in the September 11, 2001, terrorist attack?
Answer- 65

50. In 1875, the world’s first ___________was established in New Haven.
Answer- Telephone exchange

51. Who designed Connecticut’s Flag?
Answer- George Fenwick

Hope you enjoyed these Connecticut Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.