Advertisements

San Jose Costa Rica Photo: costaricaexperts


Are you ready to test how well you know Costa Rica? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Costa Rica? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Costa Rica.

Advertisements

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Costa Rica Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful country of Costa Rica, some you will know others you will be happy to find out.

1. Costa Rica is among the ring of fire. True|Fase
a. False.
b. True.
Answer: True.

2. Which is the largest river in Costa Rica?
a. Térraba River.
b. San Juan River.
c. Sixaola River.
Answer: Térraba River.

3. Who was the first president of Costa Rica?
a. Miguel Mora Porras.
b. José María Castro Madriz.
c. Juan Mora Porras.
Answer: José María Castro Madriz.

4. How many active volcanoes are in Costa Rica?
a. 7.
b. 5.
c. 10.
Answer: 5.

5. Which of the following is the capital city of Costa Rica?
a. San José.
b. Liberia.
c. Limon.
Answer: San José.

6. Which is the largest lake in Costa Rica?
a. Lago Cote.
b. Laguna Poco Sol.
c. Lake Arenal.
Answer: Lake Arenal.

7. When did the army of Costa Rica cease to exist?
a. 1950.
b. 1948.
c. 1946.
Answer: 1948.

8. Who was president when the army of Costa Rica was disbanded?
a. President Figueres Ferrer.
b. President Juan Rafael Porras.
c. President Rodrigo Carazo Odio.
Answer: President Figueres Ferrer.

9. What does Costa Rica mean in English?
a. Coastal region.
b. Rich coast.
c. Coast of Rica.
Answer: Rich coast.

10. Which water body borders Costa Rica to the East?
A. Pacific Ocean
B. Caribbean Sea
C. Atlantic Ocean
Answer: Caribbean Sea

See also  51 Interesting Switzerland Trivia Questions and Answers

11. When did Costa Rica become independent?
a. 1812.
b. 1821.
c. 1281.
Answer: 1821.

12. Costa Rica was formerly a colony of ____.
a. Mexico.
b. Spain.
c. Britain.
Answer: Spain.

13. The major export of Costa Rica is ____.
a. Integrated circuits.
b. Medical instruments.
c. Banana.
Answer: Medical instruments.

14. Which of these is the major export partner of Costa Rica?
a. Belgium.
b. Mexico.
c. United States.
Answer: United States.

15. Which of these water bodies does not share boundaries with Costa Rica?
A. Atlantic Ocean.
B. Caribbean Sea.
C. Pacific Ocean.
Answer: Atlantic Ocean.

16. The major colors of the flag of Costa Rica are ___ in number.
a. 5.
b. 3.
c. 7.
Answer: 3.

17. How many stripes are on the flag of Costa Rica?
a. 7.
b. 3.
c. 5.
Answer: 5.

18. How many provinces are in Costa Rica?
a. 10.
b. 7.
c. 5.
Answer: 7.

19. What is the climate of Costa Rica?
a. Tropical.
b. Continental.
c. Temperate.
Answer: Tropical.

20. Which of these countries does not share borders with Costa Rica?
A. Nicaragua.
B. Guatemala.
C. Panama.
Answer: Guatemala.

21. What is the approximate length of Costa Rica’s coastline?
a. 1,300 km.
b. 1,200 km.
c. 1,000 km.
Answer: 1,300 km.

22. Which of these seasons is not experienced in Costa Rica?
a. Winter.
b. Autumn.
c. Summer.
Answer: Autumn.

23. Which colors are on the flag of Costa Rica?
a. Red, white and black.
b. Blue, white and yellow.
c. Blue, red and white.
Answer: Blue, red and white.

24. How many seasons are experienced in Costa Rica?
a. 4.
b. 3.
c. 2.
Answer: 2.

25. How many countries does Costa Rica share land borders with?
A. 3.
B. 4.
C. 2.
Answer: 2.

26. Which is the largest island of Costa Rica?
a. Isla Calero.
b. Isla Palma.
c. Isla Tortuguero.
Answer: Isla Calero.

See also  51 Interesting Louisiana Trivia Questions and Answers

27. What is the currency of Costa Rica?
a. Colón.
b. Euro.
c. Peso.
Answer: Colón.

Advertisements

28. What is the major religion in Costa Rica?
a. Lutheranism.
b. Orthodox.
c. Roman Catholic.
Answer: Roman Catholic.

29. When is the National Day of Costa Rica?
a. September 25.
b. September 5.
c. September 15.
Answer: September 15.

30. What is the official language of Costa Rica?
A. Spanish.
B. English.
C. Latin.
Answer: Spanish.

31. What is the nickname given to people from Costa Rica?
a. Tico.
b. Costa Rican.
c. Rican.
Answer: Tico.

32. What is the official name of Costa Rica?
a. Federal Republic of Costa Rica.
b. Democratic Republic of Costa Rica.
c. Republic of Costa Rica.
Answer: Republic of Costa Rica.

33. What is the dialing code of Costa Rica?
a. +605.
b. +506.
c. +560.
Answer: +506.

34. Is flushing tissue paper allowed in Costa Rica?
a. Yes.
b. No.
c. Tissue papers are not used there.
Answer: No.

35. At a height of 3,821 meters, ____ is the highest mountain in Costa Rica.
A. Irazu Volcano.
B. Mount Chirripó.
C. Arenal Volcano.
Answer: Mount Chirripó.

36. In Costa Rica, driver’s side is on the ___.
a. Left-hand side.
b. Right-hand side.
c. At the back.
Answer: Right-hand side.

37. What is written on the coat of arms of Costa Rica?
a. Republic of Costa Rica.
b. Republic in Costa Rica.
c. Republic on Costa Rica.
Answer: Republic of Costa Rica.

38. ___ is the national anthem of Costa Rica.
a. Noble patria, tu hermosa bandera.
b. Noble patia, tuherabandera.
c. Noble patria, tubueno hermosa bandera.
Answer: Noble patria, tu hermosa bandera.

39. Which of these is the largest airport in Costa Rica?
a. Costa Rica Regional Airport.
b. Daniel Oduber Quiros International Airport.
c. Juan Santamaria International Airport.
Answer: Juan Santamaria International Airport.

See also  51 Interesting Nigeria Trivia Questions and Answers

40. Which is the most active volcano in Costa Rica?
A. Turrialba Volcano.
B. Irazu Volcano.
C. Arenal Volcano.
Answer: Arenal Volcano.

41. Which time zone is used in Costa Rica?
a. CST.
b. EST.
c. WST.
Answer: CST.

42. What is the standard time of Costa Rica in GMT?
a. GMT +6.
b. GMT -6.
c. GMT -5.
Answer: GMT -6.

43. The first capital of Costa Rica was ___.
a. San Jose.
b. Cartago.
c. Limon.
Answer: Cartago.

44. Which is the oldest city in Costa Rica?
a. Sam Jose.
b. Cartago.
c. Libera.
Answer: Cartago.

45. In which part of North America is Costa Rica located?
A. North.
B. South.
C. Central.
Answer: Central.

46. What is the largest city in Costa Rica?
a. Liberia.
b. Carrillo.
c. San Jose.
Answer: San Jose.

47. The highest building in Costa Rica is ___.
a. Torre Paseo Colon 1.
b. URBN Escalante.
c. Torre Costa Rica.
Answer: Torre Costa Rica.

48. Which is the major import of Costa Rica?
a. Medical instruments.
b. Refined petroleum.
c. Electrical equipment.
Answer: Refined petroleum.

49. ___ is the major import partner of Costa Rica.
a. Japan.
b. Guatemala.
c. United States.
Answer: United States.

50. Which of these is the most produced food commodity of Costa Rica?
a. Pineapples.
b. Bananas.
c. Cow milk.
Answer: Bananas.

51. What is the main electricity source in Costa Rica?
a. Wind.
b. Hydro.
c. Geothermal.
Answer: Hydro.

I hope you enjoyed these Costa Rica Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 71 North America Trivia Questions and Answers  Also, check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.