Advertisements

Dominican Republic Photo: (EXTERNAL SOURCE)


Are you ready to test how well you know the Dominican Republic? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about the Dominican Republic? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about the Dominican Republic.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Dominican Republic Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful country of the Dominican Republic, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. Who was the first governor of the Dominican Republic?
a. Christopher Columbus.
b. Christopher Columbus’ son.
c. Christopher Columbus’ grandson.
Answer: Christopher Columbus’ son.

2. What is the traditional music of the Dominican Republic called?
a. Reggae.
b. Merengue.
c. Calypso.
Answer: Merengue.

3. Which of these precious metals is found only in the Dominican Republic?
a. Larimar.
b. Painite.
c. Ammolite.
Answer: Larimar.

4. Dominican Republic is divided into ___ provinces.
a. 30.
b. 31.
c. 33.
Answer: 31.

5. What is the capital of the Dominican Republic?
a. Puerto Plata.
b. San Cristobal Province.
c. Santo Domingo.
Answer: Santo Domingo.

6. Which of these is the largest river in the Dominican Republic?
a. Yaque del Sur River.
b. Yaque del Norte River.
c. Yaque del Yuna River.
Answer: Yaque del Norte River.

7. Which Dominican Republic city is known as the Bride of the Atlantic?
a. Puerto Plata.
b. Santo Domingo.
c. La Romana.
Answer: Puerto Plata.

8. How many islands are in the Dominican Republic?
a. 120.
b. 100.
c. 90.
Answer: 100.

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. How many regions is the Dominican Republic divided into?
a. 5.
b. 3.
c. 2.
Answer: 3.

10. How many colors are on the flag of the Dominican Republic?
a. 3.
b. 4.
c. 2.
Answer: 3.

11. What is the largest island of the Dominican Republic?
a. Isla de Mona.
b. Tortuga.
c. Saona Island.
Answer: Tortuga.

See also  51 Interesting Kansas Trivia Questions and Answers

12. Which of these is the highest peak in the Dominican Republic?
a. Loma La Lucilla.
b. Pico Duarte.
c. Pico Duanter.
Answer: Pico Duarte.

13. What is the official name of the Dominican Republic.
a. Federal Dominican Republic.
b. Dominican Republic.
c. the Federal Republic of Dominica.
Answer: Dominican Republic.

14. What is the national sport of the Dominican Republic?
a. Baseball.
b. Basketball.
c. Soccer.
Answer: Baseball.

15. Which colors are on the flag of the Dominican Republic?
a. White, red and blue.
b. Yellow, red and blue.
c. White, red and black.
Answer: White, red, and black.

16. Which of the following is the oldest cathedral in America?
a. Cathedral of Santa Maria la Menor.
b. Iglesia San Rafael Arcangel.
c. OceanSide Christian Fellowship Church.
Answer: Cathedral of Santa Maria la Menor.

17. What is the national anthem of the Dominican Republic called?
a. The Island of Beauty.
b. The Isle of Beauty.
c. The Island of Power.
Answer: The Isle of Beauty.

18. Who is the patron saint of the Dominican Republic?
a. Saint Dominic.
b. Lady of Highest Grace.
c. St Thomas Aquinas.
Answer: Lady of Highest Grace.

19. When did the Dominican Republic gain its independence?
a. 1844.
b. 1944.
c. 1848.
Answer: 1844.

20. What is the official language of the Dominican Republic?
a. French.
b. Spanish.
c. English.
Answer: Spanish.

21. Which country did the Dominican Republic gain its independence from?
a. Haiti.
b. Spain.
c. Dominica.
Answer: Haiti.

22. The Dominican Republic is part of the ____ Antilles Archipelago.
a. Greater.
b. Lesser.
c. Middle.
Answer: Greater.

23. Which climate is experienced in the Dominican Republic?
a. Tropical.
b. Temperate.
c. Arid.
Answer: Tropical.

24. With a temperature of about 25°C, ____ is the coldest month of Dominican Republic.
a. January.
b. August.
c. December.
Answer: January.

See also  51 Interesting Kentucky Trivia Questions and Answers

25. How many countries does the Dominican Republic share its land borders with?
a. 1.
b. 0.
c. 7.
Answer: 1.

Advertisements

26. How many seasons are experienced in the Dominican Republic?
a. 4.
b. 3.
c. 2.
Answer: 2.

27. The Dominican Republic was formerly known as ___.
a. Quisqueya.
b. Santo Domingo.
c. Dominico.
answer: Santo Domingo.

28. The tallest building in the Dominican Republic is ___.
a. Torre Caney.
b. Anacaona 27 Tower.
c. Torre 29 Tower.
Answer: Torre Caney.

29. Which of these countries never colonized the Dominican Republic?
a. French.
b. Dominica.
c. Spanish.
Answer: Dominica.

30. How many countries does the Dominican Republic share its maritime borders with?
a. 6.
b. 9.
c. 5.
Answer: 6.

31. The major export of the Dominican Republic is ___.
a. Rolled tobacco.
b. Gold.
c. Medical Instruments.
Answer: gold.

32. What is the dialing code of the Dominican Republic?
a. +35.
b. +53.
c. +1.
Answer: +1.

33. What is the major electricity source of the Dominican Republic?
a. Fossil fuels.
b. Wind.
c. Thermal.
Answer: Fossil fuels.

34. Which of these is the major religion of the Dominican Republic?
a. Catholic.
b. Protestant.
c. Buddhism.
Answer: Catholic.

35. Which of these countries shares a land border with the Dominican Republic?
a. Venezuela.
b. Haiti.
c. Netherlands.
Answer: Haiti.

36. What is the GMT difference between the Dominican Republic?
a. -4.
b. +4.
c. -8.
Answer: -4.

37. The major export partner of the Dominican Republic is ___.
a. Netherlands.
b. United States.
c. Switzerland.
Answer: United States.

38. What is the major import of the Dominican Republic?
a. Cars.
b. Petroleum Gas.
c. Refined Petroleum.
Answer: Refined Petroleum.

39. Which of the following is the largest lake in the Dominican Republic?
a. Lake Enriquillo.
b. Salta A;to.
c. Laguna del Rincon.
Answer: Lake Enriquillo.

See also  Interesting Indiana Trivia Questions and Answers

40. Which of these countries does not share a border with the Dominican Republic?
a. United States.
b. Spain.
c. Colombia.
Answer: Spain.

41. Which Dominican Republic city is the oldest European city in the Americas?
a. Parque Colon.
b. Santo Domingo.
c. Puerta del Conde.
Answer: Santo Domingo.

42. Who was the first president of the Dominican Republic?
a. Pedro Santana.
b. Manuel Jimenez.
c. Pedro Santanian.
Answer: Pedro Santana.

43. How long does the presidential tenure last in the Dominican Republic?
a. 5.
b. 4.
c. 3.
Answer: 4.

44. When did the Dominican Republic join the United Nations?
a. 1978.
b. 1965.
c. 1945.
Answer: 1945.

45. Which country does the Dominican Republic share the Island of Hispaniola with?
a. Haiti.
b. Puerto Rico.
c. Aruba.
Answer: Haiti.

46. Which of these is the largest museum in the Dominican Republic?
a. National Museum of Natural History.
b. Amber World Museum.
c. Museum of the Royal Houses.
Answer: Amber World Museum.

47. What is the approximate length of the Dominican Republic’s coastline?
a. 1,300 km.
b. 1,400 km.
c. 1,200 km.
Answer: 1,300 km.

48. Which of these is the currency of the Dominican Republic?
a. Dominican Krone.
b. Dominican Dollar.
c. Dominican Peso.
Answer: Dominican Peso.

49. The most produced food commodity in the Dominican Republic is ____.
a. Sugarcane.
b. Sugar beet.
c. Tobacco.
answer: Sugarcane.

50. When did the Dominican Republic join the Commonwealth?
a. 1965.
b. 1945.
c. 1978.
Answer: 1978.

51. Which of these water bodies does not border with the Dominican Republic?
a. Atlantic Ocean.
b. Caribbean Sea.
c. Pacific Ocean.
Answer: Pacific Ocean.

I hope you enjoyed these Dominican Republic Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 71 North America Trivia Questions and Answers  Also, check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.