Advertisements

Are you ready to test how well you know England? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about England? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about England.

Advertisements

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult England Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of England, some you will know others you will be happy to find out. Check out 51 United Kingdom (UK) Trivia Questions and Answers

1. Which of this castle was used in filming the Harry Potter series?
a. Warwick Castle.
b. Leeds Castle.
c. Alnwick Castle.
Answer: Alnwick Castle.

2. ___ is the largest lake in England.
a. Ullswater.
b. Windermere.
c. Lake Victoria.
Answer: Lake Victoria.

3. What is the highest peak in England?
a. Broad Crag.
b. Scafell Pike.
c. Sca Fell.
Answer: Scafell Pike.

4. The largest river in England is ____.
a. River Thames.
b. River Trent.
c. Connecticut River.
Answer: Connecticut River.

5. Which of the following is the patron saint of England?
a. St David.
b. St George.
c. St Patrick.
Answer: St George.

6. Who is considered the first prime minister of England?
a. Robert Walpole.
b. Ramsay MacDonald.
c. Stanley Baldwin.
Answer: Robert Walpole.

7. The longest-lasting monarch of England is ____.
a. Queen Victoria
b. Queen Elizabeth II.
c. King Edward VII
Answer: Queen Elizabeth II.

8. Which year did the great fire in London happen?
a. 1660.
b. 1666.
c. 1664.
Answer: 1666.

9. Which of these Indian foods originated in England?
a. Chicken biryani.
b. Chicken tikka masala.
c. Butter chicken.
Answer: Chicken tikka masala.

10. In which of these cities is the Peaky Blinders series set?
a. Birmingham.
b. Kingston.
c. Manchester.
Answer: Birmingham.

See also  51 Interesting Cuba Trivia Questions and Answers

11. How many times has England hosted the Olympics?
a. 2.
b. 3.
c. 1.
Answer: 3.

12. Who was the first female prime minister of the United Kingdom?
a. Theresa May.
b. Margaret Thatcher.
c. Liz Tuss.
Answer: Margaret Thatcher.

13. What is the United Kingdom’s prime minister’s residence in England called?
a. White House.
b. 10 Downing Street.
c. Chequers.
Answers: 10 Downing Street.

14. ____ is the oldest university in England.
a. the University of Cambridge.
b. the University of Oxford.
c. Durham University.
Answer: University of Oxford.

15. How many colors are on the national flag of England?
a. 4.
b. 3.
c. 2.
Answer: 2.

16. Which of the following is the highest building in England?
a. Twentytwo.
b. One Canada Square.
c. The Shard.
Answer: The Shard.

The Shard-London Photo: hotels.com

17. ___ is the most visited museum in England.
a. British Museum.
b. Natural History Museum.
c. Tate Modern.
Answer: Tate Modern.

18. England is the _____ country in the United Kingdom.
a. Largest.
b. Richest.
c. Smallest.
Answer: Largest.

19. Which is the busiest airport in England?
a. London Gatwick.
b. London Stansted.
c. London Heathrow.
Answer: London Heathrow.

20. What two colors are on the national flag of England?
a. Red and white.
b. Blue and white.
c. Green and white.
Answer: Red and White.

21. What is a person from England called?
a. Englander.
b. English.
c. Englandian.
Answer: English.

22. England fought in World War 1 as a _____ power.
a. Allied.
b. Axis.
c. They did not fight.
Answer: Allied.

23. When did Queen Elizabeth II die?
a. September 8, 2022.
b. September 10, 2022.
c. September 6, 2022.
Answer: September 8, 2022.

24. Which city was the former official capital of England?
a. London.
b. Winchester.
c. Oxford.
Answer: Winchester.

Advertisements
See also  51 Interesting Questions and Answers about Portugal

25. How many countries does England share its borders with?
a. 4.
b. 2.
c. 3.
Answer: 2.

26. What was England formerly called?
a. English Land
b. Eng Land.
c. Engla Land.
Answer: Engla Land.

27. What is the main religion of England?
a. Atheist.
b. Paganism.
c. Christianity.
Answer: Christianity.

28. ____ is the oldest castle in England and the world.
a. Norwich Castle.
b. Windsor Castle.
c. Warwick Castle.
Answer: Windsor Castle.

Windsor Castle Photo: GETTY IMAGES

29. England is divided into ___ counties.
a. 40.
b. 48.
c. 42.
Answer: 48.

30. England fought in World War 2 as a ___power.
a. Allied.
b. Axis.
c. They did not fight.
Answer: Allied.

31. What was the former official language of England?
a. English.
b. French.
c. German.
Answer: French.

32. Who were the first inhabitants of England?
a. Celts.
b. Romans.
c. Homo heidelbergensis.
Answer: Homo heidelbergensis.

33. What is the full name of Elizabeth II?
a. Elizabeth Alexandra Mary Windsor.
b. Elizabeth Alexander Maria Warwick.
c. Elizabeth Alexandra Maria Windsor.
Answer: Elizabeth Alexandra Mary Windsor.

34. Where in Europe is England located?
a. North-west.
b. North-east.
c. North-central.
Answer: Northwest.

35. Where did the Great fire of London originate from?
a. A baker’s kitchen.
b. A gas company.
c. A home kitchen.
Answer: A baker’s kitchen.

36. Who was the first king of England?
a. King Edward.
b. King Athelstan.
c. King George.
Answer: King Athelstan.

37. What is the approximate length of England’s coastline?
a. 3,000 km.
b. 2,000 km.
c. 1,000 km.
Answer: 3,000 km.

38. Which of the following is the largest island in England?
a. Foulnes Island.
b. Isle of Wight.
c. Isle of Sheppey.
Answer: Isle of Wight.

39. Which country is the major import partner of England?
a. United States.
b. China.
c. Germany.
Answer: Germany.

See also  61 Fun Facts about Edinburgh

40. Which of these water bodies does not share borders with England?
a. Irish Sea.
b. Atlantic Ocean.
c. Pacific Ocean.
Answer: Pacific Ocean.

41. What is the dialing code of England?
a. +40.
b. +44.
c. +48.
Answer: +44.

42. Which time zones are used in England?
a. UTC and GMT.
b. GMT and BWT.
c. BST and GMT.
Answer: BST and GMT.

43. ___ is the major export partner of England.
a. Netherlands.
b. Germany.
c. United States.
Answer: United States.

44. Which of these countries does not share borders with England?
a. Wales.
b. Northern Ireland.
c. Scotland.
Answer: Northern Ireland.

45. What is the capital city of England?
a. Nottingham.
b. Liverpool.
c. London.
Answer: London.

46. When is the national day of England?
a. April 23.
b. April 13.
c. April 3.
Answer: April 23.

47. When was Queen Elizabeth II crowned Queen?
a. 1953.
b. 1993.
c. 1973.
Answer: 1953.

48. What is the national anthem of England in October 2022?
a. God save the King.
b. God save the Queen.
c. God save the people.
Answer: God save the King.

49. How many days did the Great fire of London last?
a. 6 days.
b. 5 days.
c. 3 days.
Answer: 5 days.

50. In which of the England cities is the Boomtown festival held?
a. London.
b. Winchester.
c. Bristol.
Answer: Winchester.

51. How old was Queen Elizabeth before her death?
a. 96.
b. 106.
c. 90.
Answer: 96.

I hope you enjoyed these England Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 71 Interesting Europe Trivia Questions and Answers.  Also, check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.