Advertisements

Are you ready to test how well you know Fiji? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Fiji? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Fiji.

Advertisements

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Fiji Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Fiji, some you will know others you will be happy to find out.

1. Which disease almost cleared out Fiji in the year 1875?
a. Measles.
b. Influenza.
c. Malaria.
Answer: Measles.

2. When did Fiji gain her independence?
a. 1907.
b. 1970.
c. 1790.
Answer: 1970.

3. Who was the first president of Fiji?
a. Mahendra Chaudhry.
b. PenaiaGanilau.
c. Frank Bainimarama.
Answer: PenaiaGenilau.

4. Who was the first prime minister of Fiji?
a. Kamisese Mara.
b. MahendraChaudrhy.
c. Frank Bainimarama.
Answer: Kamisese Mara.

5. Fiji lies in which Ocean?
a. Atlantic Ocean.
b. Pacific Ocean.
c. Indian Ocean.
Answer: Pacific Ocean.

6. How many coup d’etat has occurred in Fiji?
a. 4.
b. 3.
c. 2.
Answer: 4.

7. When was the first coup d’etat in Fiji?
a. 2006.
b. 1987.
c. 2000.
Answer: 1987.

8. What is the currency of Fiji?
a. Fiji krona.
b. Fiji dollar.
c. Fiji baht.
Answer: Fiji dollar.

9. How many seasons are experienced in Fiji?
a. 2.
b. 3.
c. 4.
Answer: 2.

10. How many official languages are spoken in Fiji?
a. 4.
b. 3.
c. 2.
Answer: 3.

11. When is the national day of Fiji?
a. October 30.
b. October 10.
c. October 20.
Answer: October 10.

See also  51 Interesting Oceania Trivia Questions and Answers

12. What is the national sport of Fiji?
a. Soccer.
b. Rugby.
c. Tennis.
Answer: Rugby.

13. ___ is the approximate length of Fiji’s coastline.
a. 1,130 km.
b. 1,310 km.
c. 1,140 km.
Answer: 1,130 km.

14. What is the major source of income for Fiji?
a. Agriculture and tourism.
b. Crude Oil Export
c. Equipment Export
Answer: Agriculture and tourism.

15. Where is Fiji located?
a. North Pacific Ocean.
b. South Pacific Ocean.
c. Central Pacific Ocean.
Answer: South Pacific Ocean.

16. What is the national anthem of Fiji?
a. God bless Fiji.
b. We salute our motherland!
c. Fiji, we salute!
Answer: God bless Fiji.

17. How many provinces are in Fiji?
a. 16.
b. 14.
c. 12.
Answer: 14.

18. Which is the largest province in Fiji
a. Ba Province.
b. Bua Province.
c. Lau province.
Answer: Ba province.

19. Wearing a hat in Fiji is an insult to ___.
a. Chefs.
b. Priests.
c. Chiefs.
Answer: Chiefs.

20. Which of these is not an official language in Fiji?
a. Fiji Hindi.
b. Fijian.
c. Fijish.
Answer: Fijish.

21. The traditional dress of Fiji is known as ___.
a. Lovo.
b. Hangi.
c. Sulu.
Answer: Sulu.

22. What is the largest lake in Fiji?
a. Ngalongalo Lake.
b. Tagimaucia Lake.
c. Ngasauva Salt Lake.
Answer: Tagimaucia Lake.

23. What is the official name of Fiji?
a. Democratic Republic of Fiji.
b. Republic of Fiji.
c. Federal Democratic Republic of Fiji.
Answer: Republic of Fiji.

24. What is the major export of Fiji?
a. Gold.
b. Sugar.
c. Clothing.
Answer: Sugar.

25. Which of these is not among the immediate neighbors of Fiji?
a. Vanuatu.
b. Hawaii.
c. Tonga.
Answer: Hawaii.

See also  51 Interesting Oceania Trivia Questions and Answers

26. Which is the major import of Fiji?
a. Fillet frozen fish.
b. Non-fillet frozen fish.
c. Refined petroleum.
Answer: Refined petroleum.

Advertisements

27. The major import partner of Fiji is ___.
a. New Zealand.
b. China.
c. South Korea.
Answer: China.

28. What is the major export of Fiji?
a. Fuel wood.
b. Raw sugar.
c. Water.
Answer: Water.

29. ____ is the major export partner of Fiji.
a. New Zealand.
b. Australia.
c. United States.
Answer: United States.

30. What is the capital of Fiji?
a. Nadi.
b. Lautoka.
c. Suva.
Answer: Suva.

31. Which is the highest mountain in Fiji?
a. Mount Koroyanitu.
b. Mount Tomaniyi.
c. Mount Uluigalau.
Answer: Mount Tomaniyi.

32. At the height of 213ft, ____ is the highest building of Fiji.
a. BSP Suva Central.
b. Reserve Bank of Fiji.
c. WG Friendship Plaza.
Answer: Reserve Bank of Fiji.

33. What is the most produced food commodity in Fiji?
a. Banana.
b. Sugarcane.
c. Pineapples.
Answer: Sugarcane.

34. What is the main electricity source of Fiji?
a. Wind.
b. Fossil fuels.
c. Biomass.
Answer: fossil fuels.

35. Which religion is mostly practiced in Fiji?
a. Muslim.
b. Christianity.
c. Hindu.
Answer: Christianity.

36. What is the time zone of Fiji?
a. GMT +10.
b. GMT +12.
c. GMT +13.
Answer: GMT +12.

37. The international dialing code of Fiji is ____.
a. +679.
b. +769.
c. +976.
Answer: +679.

38. Which animal is on the national coat of arms of Fiji?
a. Tiger.
b. Lion.
c. Panda.
Answer: Lion.

39. About how many islands are in Fiji?
a. 290.
b. 300.
c. 330.
Answer: 330.

See also  51 Interesting Oceania Trivia Questions and Answers

40. Which is the traditional dance of Fiji?
a. Vakamalolo.
b. Meke.
c. Sikhis.
Answer: Meke.

41. The largest island in Fiji is known as ____.
a. Ovalau.
b. Vanua Levu.
c. Viti Levu.
Answer: Viti Levu.

42. The oldest city in Fiji is _____.
a. Viti Levu.
b. Levuka.
c. Suva.
Answer: Viti Levu.

43. Which was the first capital of Fiji?
a. Suva.
b. Levuka.
c. Labasa.
Answer: Levuka.

44. ___ is the smallest island in Fiji.
a. Vomolailai Island.
b. Vunivandra Island.
c. Eori Island.
Answer: Vunivandra Island.

45. How many colors are on the national flag of Fiji?
a. 8.
b. 6.
c. 3.
Answer: 6.

46. Which country colonized Fiji before her independence?
a. Austria.
b. Britain.
c. United States.
Answer: Britain.

47. The coat of arms is part of the national flag of Fiji.
a. False.
b. True.
c. Part of the coat of arms.
Answer: True.

48. Which color is on the background of the national flag of Fiji?
a. Red.
b. Yellow.
c. Blue.
Answer: Blue.

49. The British flag is still part of the national flag of Fiji.
a. No.
b. Yes.
c. Partially.
Answer: Yes.

50. The lion on the national coat of arms holds a ____.
a. Sugarcane.
b. Cacao pod.
c. Banana.
Answer: Cacao pod.

51. Which of these plants is not on Fiji’s national coat of arms?
a. Sugarcane.
b. Banana.
c. Plantain.
Answer: Plantain.

I hope you enjoyed these Fiji Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out Interesting Africa Trivia Questions and Answers.  Also, check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.