Advertisements

Photo: greenqueen.com.hk


Do you think you know everything about France? Think again, because this Interesting France trivia quiz will expose you to many fascinating things about France.

Advertisements

It will help you learn some essential things you should know about France that you probably do not know.  We have lined up some mind-blowing and error-free France Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful country, France.

1. Which is the oldest castle in France?
A. Château de Carcassonne.
B. Mont Saint-Michel.
C. Château de Thil.
Answer: Château de Thil.

2. What is the smallest city in France by area?
A. Vaudherland.
B. Castelmoron-d’Albret.
C. Plessix-Balisson.
Answer: Castelmoron-d’Albret.

3. Which of these represents the national flag of France in the correct order?
A. Blue, red and white.
B. Red, white and blue.
C. Blue, white and red.
Answer: blue, white, and red.

4. Who was the first female president of France?
A. Édith Cresson.
B. Elisabeth Borne.
C. Jean Castex.
Answer: Édith Cresson.

5. What is the largest river in France?
A. Rhine River.
B. Seine River.
C. Loire River.
Answer: Rhine river.

6. In what year did France gain its independence?
A. 1879.
B. It was never colonized.
C. 1789.
Answer: 1789.

7. In which part of Europe is France located?
A. Eastern.
B. Western.
C. Central.
Answer: Western.

8. What is the tallest building in France?
A. Tour First.
B. Eiffel Tower.
C. Tour Hekla.
Answer: Eiffel tower.

9. ___ is the capital of France.
A. Paris.
B. Tournai.
C. Lyon.
Answer: Paris.

10. What is the most produced commodity in France?
A. Barley.
B. Oat.
C. Wheat.
Answer: wheat.

See also  61 Fascinating Facts about France and Paris

11. When did France join United Nations?
A. 1954.
B. 1955.
C. 1945.
Answer: 1945.

12. The currency of France is called?
A. Franc.
B. Euro.
C. Krôna.
Answer: euro.

13. What was France known as before her independence?
A. France.
B. Gallia.
C. Franks.
Answer: Gallia.

14. One of these is the official language of France.
A. French.
B. Latin.
C. English.
Answer: French.

15. Which country colonized France before independence?
A. Germany.
B. Britain.
C. Portugal.
Answer: Britain.

16. The most practiced religion in France is__?
A. Lutheran.
B. Non-religious.
C. Christianity.
Answer: Christianity.

17. When did France join European Union?
A. 1985.
B. 1958.
C. 1957.
Answer: 1958.

18. Which of the following is the oldest building in France?
A. Arenes de Lutece.
B. La Conciergerie.
C. Cathedrale Notre-Dame.
Answer: Arenes de Lutece.

19. What is the national animal of France?
A. Brown bear.
B. Lion.
C. Gallic rooster.
Answer: Gallic rooster.

20. Who was the first president of France?
A. Alain Poher.
B. Georges Pompidou.
C. Louis-Napoléon Bonaparte.
Answer: Louis-Napoléon Bonaparte.

21. ___ is the largest airport in France?
A. Nice-Côte d’Azur Airport.
B. Marseille Provence Airport.
C. Charles de Gaulle International Airport.
Answer: Charles de Gaulle International Airport.

22. When is the national day of France?
A. July 14.
B. July 24.
C. July 4.
Answer: July 14.

23. What is the most exported goods of France?
A. Wine.
B. Machinery.
C. Vehicles.
Answer: machinery.

24. Which of the following is the highest mountain in France?
A. Mont Blanc.
B. Aiguille Verte.
C. Dôme du Goûter.
Answer: Mont Blanc.

25. What is the official name of France?
A. Federal Republic of France.
B. French Republic.
C. Republic of France.
Answer: French Republic.

Advertisements
See also  61 Fascinating Facts about France and Paris

26. ___ is the favorite food in France.
A. Bread.
B. Salads.
C. Beef stew.
Answer: beef stew.

27. Which is not one of the traditional dresses worn in France?
A. bereteron.
B. Breton.
C. Franche-Comté.
Answer: bereteron.

28. What is the national food of France called?
A. Duck Pâté en Croûte.
B. Quiche Lorraine.
C. Pot-au-Feu.
Answer: Pot-au-Feu.

29. One of these is the largest lake in France.
A. Étang de Berre.
B. Lake Geneva.
C. Lake Neuchâtel.
Answer: Lake Geneva.

30. How many administrative regions are in France?
A. 19.
B. 13.
C. 10.
Answer: 13.

31. Which city has never been the capital of France?
A. Bordeaux.
B. Soissons.
C. Mulhouse.
Answer: Mulhouse.

32. Which is the national anthem of France?
A. La Marseillaise.
B. L’étendart sanglant.
C. Allons enfant.
Answer: La Marseillaise.

33. ___ is the most imported goods of France?
A. Motor vehicles.
B. Cars.
C. Refined Petroleum.
Answer: cars.

34. What is the largest library in France?
A. Bibliothèque nationale de France.
B. François-Mitterrand Library.
C. Quai François Mauriac.
Answer: Bibliothèque nationale de France.

35. How many countries share borders with France?
A. 9.
B. 10.
C. 8.
Answer: 8.

36. Which of these is not a traditional dance in France?
A. Valse musette.
B. Bourrée auvergnate.
C. Salsa.
Answer: salsa.

37. ___ is the national fruit of France?
A. Table apple.
B. Strawberry.
C. Kiwi fruit.
Answer: table apple.

38. The oldest city of France is _____?
A. Calais.
B. Marseille.
C. Bordeaux.
Answer: Marseille.

39. Which of the following is the largest island in France?
A. Motu One.
B. Bora Bora.
C. Hispaniola.
Answer: Hispaniola.

See also  61 Fun France Trivia Questions and Answers

40. Which of these does not share a border with France?
A. Luxembourg.
B. Britain.
C. Andorra.
Answer: Britain.

41. What is the national tree of France?
A. Boabab.
B. Oak.
C. Royal Palm.
Answer: Oak.

42. Which is the largest museum in France?
A. Musée du Louvre.
B. Musée Marmottan.
C. Musee de l’Orangerie.
Answer: Musée du Louvre.

43. What is the length of French coastlines?
A. 4,964 km.
B. 4,668 km.
C. 4,675 km.
Answer: 4,668 km.

44. The national flower of France is ___.
A. Lily.
B. Rose.
C. Sunflower.
Answer: lily.

45. Who is the current president of France in 2022?
A. Édouard Philippe.
B. Élisabeth Borne.
C. Emmanuel Macron.
Answer: Emmanuel Macron.

46. ___ is the largest dam in France?
A. Grand’Maison dam.
B. Lac d’Apremont.
C. Bissorte Dam.
Answer: Grand’Maison dam.

47. What is the national game of France?
A. Water polo.
B. Pool.
C. Soccer.
Answer: soccer.

48. Which is the most populated state in France?
A. Paris.
B. Ile-de-France.
C. Auvergne-Rhône-Alpes.
Answer: Ile-de-France.

49. The largest region in France by area is ___.
A. French Guiana.
B. Auvergne-Rhône-Alpes.
C. Nouvelle-Aquitaine.
Answer: Nouvelle-Aquitaine.

50. Which is the largest city in France?
A. Paris.
B. Toulouse.
C. Lyon.
Answer: Paris.

51. Which of these countries share a maritime border with France.
A. England.
B. the United Kingdom.
C. Germany.
Answer: United Kingdom.

Hope you enjoyed these France Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.