Advertisements

Kansas night view Photo: acg.org


Are you ready to test how well you know Kansas? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Kansas? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Kansas.

Advertisements

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Kansas Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Kansas, some you will know others you will be happy to find out.

You can check out our 30 Interesting U.S Trivia Quizzes Video on YouTube

1. In what year was helium discovered in Kansas and at which university?
Answer – In 1905, at the University of Kansas.

2. How many citizens are residents in Kansas?
Answer – approximately 3 million citizens

3. What is the biggest city in Kansas?
Answer – Wichita

4. Kansas state can also be known as what?
Answer – the sunflower state

5. What is the capital of Kansas?
Answer – Topeka

6. What are Kansa’s top natural resources?
Answer – Fertile farmland

7. Where was the first airport factory in Kansas built and in which year?
Answer – the first airplane factory in Kansas was built in Wichita, in 1919

8. When was the first Methodist Church built in Kansas?
Answer – The First United Methodist Church in Hutchinson was built in 1874

9. When did Kansas become a state of the union?
Answer – Kansas became a state of the Union on 29 January 1861.

See also  71 North America Trivia Questions and Answers

10. In what year did women in Kansas have full voting rights?
Answer – By 1912, women in Kansas had full voting rights.

11. What is the name of the biggest natural gas field in Kansas?
Answer – The Hugoton Gas Field is the biggest natural gas field in Kansas.

12. What are Kansas’s top farm products?
Answer – Wheat

13. Who is the first woman mayor of Kansas?
Answer – Susan Madora Salter was the first woman mayor

14. What is the highest point in the state of Kansas?
Answer – Mount Sunflower is Kansas’s highest point at 4,039 feet (1,231 meters).

15. In what year were alcoholic beverages first abolished?
Answer – in 1881, However, this law was repealed in 1948.

16. What is the most commonly spoken foreign language in Kansas?
Answer – Vietnamese is the most commonly spoken foreign language

17. Where does the state’s name originate from?
Answer – it comes from a Siouan-language phrase meaning “people of the south wind.

18. Who is the current governor of Kansas?
Answer – Governor Laura Kelly (D)

19. Who is the current lieutenant governor as of 2022?
Answer – David Toland (D)

20. What is the lowest point in Kansas?
Answer – Verdigris River at the Oklahoma border 679 ft (207 m)

Advertisements

21. What is the motto of the state?
Answer – Ad Astra per Aspera (To the stars through difficulties)

22. What is the Kansas state bird called?
Answer – Western Meadowlark

23. What is the Kansas state song?
Answer – Home on the range

See also  51 Interesting Alaska Trivia Questions and Answers

24. What is Kansas’s official state flower?
Answer – sunflower

25. Kansas is made up of how a percentage of farmland?
Answer – 88 percent

26. What is one of Kansa’s major industries?
Answer – Agriculture

27. How many parks can be found in Kansas?
Answer – 26

28. What state is Kansas’s top plane manufacturing city?
Answer – Wichita

29. What is the state animal of Kansas?
Answer – buffalo

30. What is the state reptile of Kansas?
Answer – Ornate box turtle

31. What is the state of Kansas famous for?
Answer – wheat production

32. What is the average number of tornadoes experienced in Kansas?
Answer – 50

33. Who were the first Europeans to reach Kansas?
Answer – Spanish people

34. What is the native American tribe in Kansas called?
Answer – Kansa

35. How many caves can be found in Kansas?
Answer – 500

36. Who was the first woman to be granted a pilot license?
Answer – Amelia Earhart of Atchison

37. Where is the largest easel in Kansas found?
Answer – Goodland

38. When was the city of Etzanoa founded?
Answer – 1450

39. At what time did the first Europeans arrive in Kansas?
Answer – 1541

40. In what year was Kansas purchased by the USA from France?
Answer – 1803

41. Fort Leavenworth became the first European settlement in Kansas in what year?
Answer – 1827

42. In what year was slavery outlawed in Kansas?
Answer – 1859

43. In what year was the largest hand-dug well in Kansas dug?
Answer – 1987

See also  51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

44. How many counties can be found in Kansas?
Answer – 105

45. Where is the longest grain elevator located in Kansas?
Answer – Hutchinson

46. What is the windiest city in the state of Kansas?
Answer – dodge city

47. The city of Hutchinson in Kansas can also be called?
Answer – Salt city

48. How many walnut creeks are there in Kansas?
Answer – 27

49. In which city in Kansas is it illegal to spit on a sidewalk?
Answer – dodge city

50. In which city is the installation of bathtubs prohibited?
Answer – Topeka

51. The world-famous fast food chain pizza hut restaurants was first opened in which city?
Answer – Wichita

Hope you enjoyed these Kansas Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.