Advertisements

Kentucky night view Photo: VISUALS UNLIMITED, INC./ADAM JON/GETTY IMAGES


Are you ready to test how well you know Kentucky? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Kentucky? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Kentucky.

Advertisements

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Kentucky Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Kentucky, some you will know others you will be happy to find out.

You can check out our 30 Interesting U.S Trivia Quizzes Video on YouTube

1. What is the capital of Kentucky?
Answer – Frankfort

2. What is the nickname of Kentucky?
Answer – The bluegrass state

3. What is the state flower of Kentucky?
Answer- goldenrod

4. The Kentucky flag was designed by who in 1918?
Answer – Jesse Cox Burgess

5. What is the official motto of Kentucky?
Answer – United we stand, divided we fall

6. What is the official song of Kentucky?
Answer – My old Kentucky home

7. What is the official tree of the state of Kentucky?
Answer – Tulip tree

8. What is the longest cave in Kentucky?
Answer – Mammoth cave

9. Who is the first miss America of Kentucky?
Answer – Heather Renee French

10. How many counties can be found in Kentucky state?
Answer – 120

11. What is the population of Kentucky?
Answer – approximately 4.5 million people

12. What is the biggest city in Kentucky?
Answer – Louisville

See also  Interesting Maine Trivia Questions and Answers

13. People from Kentucky can be called what?
Answer – Kentuckians

14. What is the official Kentucky motto for tourism?
Answer – Unbridled spirit

15. How many state parks does Kentucky state have?
Answer – 45

16. What is the largest park in Kentucky state?
Answer – Lake Barkley resort park

17. How many historical landmarks does Kentucky state have?
Answer – 32

18. What is the highest point in Kentucky state?
Answer – black mountain at 4139 ft

19. What is the lowest point in Kentucky state?
Answer – Mississippi river at 257 ft

20. Kentucky is the primary producer of what?
Answer – Tobacco

21. What is the largest car factory in Kentucky state?
Answer – Toyota motor manufacturing

22. What is Barren county in Kentucky known for?
Answer – Agriculture

23. Where was the oldest horse race in Kentucky held?
Answer – Louisville

24. Who was the first female Sherrif in Kentucky?
Answer – Florence Thompson

Advertisements

25. Who were the first Europeans to visit Kentucky?
Answer – French

26. In what year did Kentucky state join the union?
Answer – 1792

27. In what year was the first oil well founded In Kentucky?
Answer – 1818

28. On August 14, 1986, the last legal public hanging took place where in Kentucky?
Answer – Owensboro

29. In what year was the atomic plant near Paducah built?
Answer – 1950

30. Who was the woman who invented mother’s day in Kentucky?
Answer – Mary Towles Sasseen

See also  51 Interesting Louisiana Trivia Questions and Answers

31. In what year was mother’s day originated in Kentucky?
Answer- 1887

32. What is the Kentucky state bird?
Answer – Kentucky cardinal

33. In what year was the fast food giant KFC founded in Kentucky?
Answer – 1952

34. Who is Louisville named after in Kentucky?
Answer – King Louis XVI

35. Where did Thomas Edison introduce to the public the electric bulb in 1883
Answer – Louisville

36. Where was Abraham Lincoln the 16th president of America born?
Answer – Kentucky

37. What is the city’s name to be built inside a Crater by a meteor?
Answer – Middlesboro

38. What is the name of the oldest university in Kentucky?
Answer – Transylvania university

39. How many major natural lakes can be found in Kentucky?
Answer – 3

40. Where is the world peace bell one of the world’s giant free-swinging bells located in
Answer – Newport, Kentucky

41. Who is the current governor of Kentucky state in 2022?
Answer – Ander Beshear (D)

42. Who is the current lieutenant governor of Kentucky state?
Answer – Jacqueline Coleman (D)

43. What is the state rock of Kentucky?
Answer – Kentucky agate

44. What is the state’s natural resource?
Answer – Coal

45. What is the state horse?
Answer – Thoroughbred

46. What is the state’s fruit?
Answer – blackberry

47. The first female to be elected mayor in Kentucky is?
Answer – Lucy Lou

48. The first woman pilot in Kentucky is?
Answer – Lieutenant Kelsey Flannery

49. When was the first white settlement in Kentucky?
Answer – 1774

See also  51 Interesting Kansas Trivia Questions and Answers

50. Where did the drillers discover oil on March 11, 1829?
Answer- Burkeville

51. What was the first permanent settlement in the region of Kentucky?
Answer – Fort Harrods Town

Hope you enjoyed these Kentucky Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.