Photo source: bbc.com


Are you looking to test your knowledge about the United States or discover more facts about the United States?

We have lined up some mind-blowing and error-free United States Trivia questions that will expose you to fascinating knowledge about the United States, like culture, geography, politics, history, and more.

Play this Fun U.S Trivia Quiz, to uncover some important facts that most people don’t know, and surely you will be proud of yourself.

1. In which part of North America is the United States Located?
A. Central.
B. Southern.
C. Northern.
Answer: Central.

2. How many states can be found in the United States?
A. 52.
B. 51.
C. 50.
Answer: 50.

3. How many stars are in the US flag?
A. 51.
B. 50.
C. 52.
Answer: 50.

4. How many colors are in the US flag?
A. 4.
B. 3.
C. 5.
Answer: 3.

5. Which is the national bird of the United States?
A. Bald eagle.
B. Falcon.
C. Golden eagle.
Answer: the bald eagle.

6. What is the national animal of the United States called?
A. American alligator.
B. American bison.
C. American black bear.
Answer: American bison.

7. When is the National Day of the US?
A. 5th July.
B. 24th July.
C. 4th July.
Answer: 4th July.

8. Which is the national fruit of the United States?
A. Blueberry.
B. Strawberry.
C. Raspberry.
Answer: blueberry.

9. One of the following is the largest state in the United States.
A. New York.
B. Arizona.
C. Alaska.
Answer: Alaska.

10. One of these is the longest river in the United States.
A. Rio Grande.
B. Mississippi River.
C. Missouri River.
Answer: Missouri River.

11. Which is considered the largest lake in the United States?
A. Lake Superior.
B. Lake Erie.
C. Lake Michigan.
Answer: Lake Superior.

12. What is the largest island in the United States called?
A. Puerto Rico.
B. Hawaii Island.
C. Rhode Island.
Answer: Hawaii Island.

See also  51 Interesting Turkey Trivia Questions and Answers

13. Which of the options below is the smallest state in the United States?
A. Rhode Island.
B. Vermont.
C. Delaware.
Answer: Rhode Island.

14. Which of these is the tallest building in the United States?
A. One World Trade Center.
B. Central Park Tower
C. 111 West 57th Street.
Answer: One World Trade Center.

15. Which of the following is the oldest castle in the United States?
A. Bason’s Castle.
B. Nemacolin Castle.
C. Cherokee Castle.
Answer: Bason’s Castle.

16. Which of these options is the largest city in the the United States?
A. Philadelphia.
B. Chicago.
C. New York.
Answer: New York.

17. One of these options is the largest library in the United States.
A. Boston Public Library.
B. Library of Congress.
C. Harvard University Library.
Answer: Library of Congress.

18. What is the national tree of the US called?
A. Sequoia tree.
B. Oak tree.
C. Palm tree.
Answer: Oak tree.

19. One of the following is the smallest city in the US.
A. Monowi.
B. Akhiok.
C. Freeport.
Answer: Monowi.

20. How many stripes are found in the US flag?
A. 10.
B. 11.
C. 13.
Answer: 13.

21. Which of the following is the capital of the United States?
A. California.
B. Washington DC.
C. Montana.
Answer: Washington DC.

22. Who was the first president of the United States?
A. Thomas Jefferson.
B. George Washington.
C. John Hanson.
Answer: George Washington.

23. Who is the first female acting President of the United States?
A. Victoria Woodhull.
B. Hillary Clinton.
C. Kamala Harris.
Answer: Kamala Harris.

24. Who is the current president of the United States in 2022?
A. Thomas Jefferson.
B. Joe Biden.
C. Abraham Lincoln.
Answer: Joe Biden.

25. What is the largest dam in the US called?
A. Oroville Dam.
B. Glen Canyon Dam.
C. Hoover Dam.
Answer: Oroville Dam.

See also  71 Interesting Asia Trivia Questions

26. Which of the following is the largest museum in the US?
A. Metropolitan Museum of Art.
B. Art Institute of Chicago.
C. National Gallery of Art.
Answer: Metropolitan Museum of Art.

27. Which is the oldest city in the United States?
A. St. Augustine.
B. Jamestown.
C. Hampton.
Answer: St. Augustine.

28. Which city is referred to as the iron city of the US?
A. Ohio.
B. Pittsburgh.
C. Hampton.
Answer: Pittsburgh.

29. Which of these is the most produced food commodity in the US?
A. Wheat.
B. Rice.
C. Corn.
Answer: corn.

30. In what year did the United States join the UN?
A. 1954.
B. 1945.
C. 1944.
Answer: 1945.

31. Which of the following is the highest mountain in the US?
A. Mount Rainier.
B. Denali.
C. Mount McKinley.
Answer: Denali.

32. Which of these US states was once a part of Mexico?
A. Ohio.
B. Texas.
C. New York.
Answer: Texas.

33. Which of the following is the official name of the US?
A. Peoples United States of America
B. Federal Republic United States of America.
C. United States of America.
Answer: United States of America.

34. Which of the following states is known as the Big Apple of Us?
A. New York.
B. California.
C. Washington DC.
Answer: New York.

35. Which is the oldest state in the US?
A. Maine.
B. Washington DC.
C. New York.
Answer: Maine.

36. Which of these is the most consumed food in the US?
A. Hamburger.
B. Donut.
C. Shawarma.
Answer: Hamburger.

37. Who was the first female to run for U.S president?
A. Victoria Woodhull.
B. Hillary Clinton.
C. Kamala Harris.
Answer: Victoria Woodhull.

38. Which of these US presidents is the longest-serving president of the US as of 2022?
A. Thomas Jefferson.
B. Franklin D. Roosevelt.
C. William Henry Harrison.
Answer: Franklin D. Roosevelt.

See also  Interesting Australia Trivia Questions and Answers

39. Which is the youngest state in the US?
A. Texas.
B. Utah.
C. Columbia.
Answer: Utah.

40. Who was the first US president to live in the White House?
A. James Madison.
B. Harry Truman.
C. John Adams.
Answer: John Adams.

41. How many colonies does the US possess?
A. 10.
B. 50.
C. 13.
Answer: 13.

42. Who is the youngest president of the US?
A. Theodore Roosevelt.
B. Bill Clinton.
C. John F. Kennedy.
Answer: Theodore  Roosevelt.

43. When was the first US dollar printed?
A. 1863.
B. 1683.
C. 1862.
Answer: 1862.

44. Which amendment allowed women to vote in the US?
A. 19th.
B. 20th.
C. 18th.
Answer: 19th.

45. Which of these US presidents was not assassinated while in office?
A. John Kennedy.
B. George Washington.
C. Abraham Lincoln.
Answer: George Washington.

46. Which of the following is the most exported commodity of the US in 2021?
A. Refined Petroleum
B. Engines.
C. Beverage.
Answer: Refined Petroleum

47. Who was the first black US president?
A. Kamala Harris.
B. Barack Obama.
C. John Hanson.
Answer: Barack Obama.

48. In what year was the first coup d’etat attempted in Us?
A. 1971.
B. 1791.
C. 1719.
Answer: 1719.

49. Which is the youngest city in the US?
A. Tempe.
B. Forbes.
C. Denton.
Answer: Forbes.

50. Which of these U.S presidents is the shortest lasting president in the US?
A. Thomas Jefferson.
B. George Washington.
C. William Henry Harrison.
Answer: William Henry Harrison.

51. Which year was Abraham Lincoln assassinated?
A. 1862
B. 1865
C. 1867
Answer: 1865

Hope you enjoyed these United States (US) trivia questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/


Leave a Reply

Your email address will not be published.