Are you looking to test your knowledge about New Zealand or discover more facts about New Zealand?

We have lined up some mind-blowing and error-free New Zealand Trivia questions that will expose you to lots of fascinating knowledge about New Zealand, like culture, geography, politics, history, and more.

Play this Fun New Zealand Trivia Quiz, to uncover some important facts that most people don’t know, and surely you will be proud of yourself.

1. What are the two main islands of New Zealand separated by?
A. Cook strait.
B. Landmass.
C. A city.
Answer: Cook Strait.

2. Where is New Zealand located in relation to the Pacific Ocean?
A. Southwestern region.
B. Southeastern region.
C. Southsouth region.
Answer: Southwestern region.

3. Which of these is the most spoken language in New Zealand?
A. Te Reo Māori.
B. English.
C. French
Answer: English.

4. Which of the following is the capital of New Zealand?
A. Nelson.
B. Marlborough.
C. Wellington.
Answer: Wellington.

5. How many regions does New Zealand have?
A. 14.
B. 18.
C. 16.
Answer: 16.

6. Which of these is the largest city in New Zealand?
A. Christchurch.
B. Auckland.
C. Napier-Hastings.
Answer: Auckland.

7. What is the largest island in New Zealand called?
A. Te Ika-a-Māui.
B. Chatham Island.
C. Te Waipounamu.
Answer: Te Waipounamu.

8. Which of these countries is not boarding New Zealand.
A. France.
B. Samoa.
C. Chad.
Answer: Chad.

9. How many stars are found on the New Zealand flag?
A. 5.
B. 4.
C. 6.
Answer: 4.

10. What is New Zealand’s national anthem called?
A. God Save the Queen.
B. The Queen our queen.
C. We hail thee.
Answer: God Save the Queen.

11. One of these is the official national bird of New Zealand.
A. Golden eagle.
B. Kiwi.
C. White eagle.
Answer: kiwi.

See also  51 Interesting South Africa Trivia Question and Answers

12. What was the first capital of New Zealand?
A. Wellington.
B. Auckland.
C. Okiato.
Answer: Okiato.

13. Which of these is the most practiced religion in New Zealand?
A. Buddhism.
B. Traditional.
C. Christianity.
Answer: Christianity.

14. Which of the following is the highest mountain in New Zealand?
A. Mount Cook.
B. Mount Ngauruhoe.
C. Mitre Peak.
Answer: Mount Cook.

15. What is the largest lake in New Zealand called?
A. Lake Manapouri.
B. Lake Wakatipu.
C. Lake Taupo.
Answer: lake Taupo.

16. Which one of these is the largest port container in New Zealand?
A. Port of Tauranga.
B. Wellington port.
C. Port of Auckland.
Answer: Port of Tauranga.

17. Which of the following is the largest airport in New Zealand?
A. Christchurch airport.
B. Queenstown airport.
C. Auckland airport.
Answer: Auckland airport.

18. What is the oldest city in New Zealand called?
A. Christchurch.
B. Queenstown.
C. Auckland.
Answer: Christchurch.

19. Which of the following is the currency of New Zealand?
A. Dollar.
B. Euro.
C. Pounds.
Answer: dollar.

20. One of these is not the official language of New Zealand.
A. Māori.
B. English.
C. Sign language.
Answer: English.

21. In what year did New Zealand gain independence?
A. 1947.
B. 1974.
C. 1894.
Answer: 1947.

22. New Zealand was colonized by which country?
A. Australia.
B. Britain.
C. Portugal.
Answer: Britain.

23. What are the colors on the New Zealand flag?
A. Blue, white and red.
B. Blue, green and white.
C. Blue, red and yellow.
Answer: blue, white, and red.

24. What was New Zealand’s 1893 achievement.
A. Giving women the right to vote.
B. Giving women the right to take office.
C. Giving women the right to attend political meetings.
Answer: giving women the right to vote.

25. What is the national game of New Zealand?
A. Rugby.
B. Baseball.
C. Hockey.
Answer: rugby.

See also  61 Interesting Japan Trivia Questions And Answers

26. When is the National Day of New Zealand?
A. 16th February.
B. 6th February.
C. 26th February.
Answer: 6th February.

27. Which of these is the national flower of New Zealand?
A. Kōwhai.
B. Tomatoes.
C. Sun orchid.
Answer: kōwhai.

28. One of these is the national tree of New Zealand.
A. Totara.
B. Silver fern.
C. Kauri.
Answer: silver fern.

29. What is the national food of New Zealand?
A. Crayfish.
B. Lamb.
C. Hangi.
Answer: Hangi.

30. What is the New Zealand traditional dress called?
A. Mori.
B. Māori.
C. Mari.
Answer: Māori.

31. Which is New Zealand’s longest river?
A. Congo River.
B. Clutha River.
C. Waikato River.
Answer: Waikato River.

32. In what year was New Zealand discovered?
A. 1624.
B. 1642.
C. 1640.
Answer:1642.

33. What is the tallest building in New Zealand?
A. Vero center.
B. Sky Tower.
C. New Plymouth Power Station chimney.
Answer: sky tower.

34. Which is not a castle in New Zealand?
A. Larnach’s Castle.
B. Cargill’s Castle.
C. Michelle’s castle.
Answer: Michelle’s castle.

35. What is the oldest building in New Zealand called?
A. Mission House at Kerikeri.
B. Albyn House.
C. Hulme Court.
Answer: Mission House at Kerikeri.

36. Which is the largest glacier in New Zealand?
A. Tasman Glacier.
B. Whangaehu glacier.
C. Mangatoetoenui glacier.
Answer: Tasman Glacier.

37. Who was the first Māori king of New Zealand?
A. Te Arikinui Tūheitia Paki.
B. Queen Elizabeth II.
C. Pōtatau Te Wherowhero.
Answer: .Pōtatau Te Wherowhero.

38. In what year did New Zealand join UN?
A. 1945.
B. 1954.
C. 1947.
Answer: 1945.

39. Who was the first female president of New Zealand?
A. Helen Clark.
B. Jacinda Kate Laurell.
C. Jenny Shipley.
Answer: Jenny Shipley.

See also  61 Fun UK Trivia Questions and Answers

40. In which year did the New Zealand war start?
A. 1854.
B. 1850.
C. 1845.
Answer: 1845.

41. What is the second most popular sport in New Zealand?
A. Baseball.
B. Basketball.
C. Cricket.
Answer: cricket.

42. Which of these is the largest train station in New Zealand?
A. Dunedin Railway Station.
B. Waiouru railway station.
C. Wellington Central station.
Answer: Waiouru railway station.

43. Who is the current Māori king of New Zealand?
A. Te Arikinui Tūheitia Paki.
B. Queen Elizabeth II.
C. Pōtatau Te Wherowhero.
Answer: Te Arikinui Tūheitia Paki.

44. The place with the longest name in New Zealand has how many characters?
A. 80.
B. 90.
C. 85.
Answer: 85.

44. In what year did New Zealand join European Union?
A. 2004.
B. 2007.
C. 2000.
Answer: 2007.

45. What is the nickname given to New Zealanders?
A. Zee.
B. Kiwi.
C. Rohini.
Answer: kiwi.

46. How many national anthems does New Zealand have?
A. 2.
B. 1.
C. 3.
Answer: 2.

47. Which is not one of the political parties in New Zealand?
A. People’s party.
B. National party.
C. Labor party.
Answer: People’s party.

48. In what city is the sky tower located?
A. Christchurch.
B. Queenstown.
C. Auckland.
Answer: Auckland.

49. What does New Zealand translate to in Māori?
A. Atoaroe.
B. Aotearoa.
C. Aoearoa.
Answer: Aotearoa.

50. How many Islands does New Zealand have?
A. 5.
B. 2.
C. 1.
Answer: 2.

51. In what year did the New Zealand war end?
A. 1872.
B. 1827.
C. 1870.
Answer: 1872

Hope you enjoyed these New Zealand trivia questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/


Leave a Reply

Your email address will not be published.