Photo: hotels.com


Are you looking to learn more facts about the United Arab Emirates or test your knowledge about United Arab Emirates?

We have lined up some mind-blowing and error-free United Arab Emirates Trivia questions that will expose you to lots of fascinating knowledge about the United Arab Emirates, like culture, geography, politics, history, and more.

Play this Fun United Arab Emirates Trivia Quiz, to uncover some important facts that most people don’t know, and surely you will be proud of yourself.

1. In which part of Asia is the United Arab Emirates found?
A. Southern Asia.
B. Eastern Asia.
C. Northern Asia.
Answer: Eastern Asia.

2. How many Emirates can be found in the United Arab Emirates?
A. 6.
B. 5.
C. 7.
Answer: 7.

3. Which of these is the capital of the United Arab Emirates?
A. Ras Al Khaimah.
B. Dubai.
C. Abu Dhabi.
Answer: Abu Dhabi.

4. What is the currency of the United Arab Emirates called?
A. Dirham.
B. Euro.
C. Dollar.
Answer: dirham.

5. What was the United Arab Emirates formally known as?
A. Trivial States.
B. Trucial States.
C. Tidal States.
Answer: Trucial States.

6. Which of these are the colours flag of the United Arab Emirates?
A. Green, yellow, black and red.
B. Green, white, black and red.
C. Green, violet, black and red.
Answer: green, white, black and red.

7. What do the 7 tails of the eagle in the United Arab Emirates signify?
A. 7 Emirates.
B. 7 days of the week
C. 7 rulers.
Answer: 7 Emirates.

8. Which of these is the largest emirate in the United Arab Emirates?
A. Ras Al Khaimah.
B. Dubai.
C. Abu Dhabi.
Answer: Abu Dhabi.

9. Which of the following is the largest city in the United Arab Emirates?
A. Abu Dhabi.
B. Sharjah.
C. Dubai.
Answer: Dubai.

10. In what year did the United Arab Emirates gain its independence?
A. 1978.
B. 1971.
C. 1973.
Answer: 1971.

11. Which country formerly colonized the United Arab Emirates?
A. France.
B. Portugal.
C. Great Britain.
Answer: Great Britain.

See also  51 Interesting Singapore Trivia Questions and Answers

12. One of these is the most dominant religion in the United Arab Emirates.
A. Muslim.
B. Hindi.
C. Christianity.
Answer: Muslim.

13. Which one of the following is the most spoken language in the United Arab Emirates?
A. English.
B. Arabic.
C. Hindu.
Answer: Arabic.

14. One of the following is the national bird of the United Arab Emirates.
A. Falcon.
B. Eagle.
C. Flamingo.
Answer: falcon.

15. What is the national animal of the United Arab Emirates called?
A. Arabian tahr.
B. Arabian oryx.
C. Arabian leopard.
Answer: Arabian oryx.

16. Which of the following is the national day of the United Arab Emirates?
A. 22nd December.
B. 2nd December.
C. 23rd December.
Answer: 2nd December.

17. Which of the following is the official national game of UAE?
A. Baseball.
B. Football.
C. Cricket.
Answer: football.

18. Which of the following is the only 7-star hotel in the world?
A. Burj Al Arab.
B. Emirates palace.
C. Taj Dubai.
Answer: Burj Al Arab.

19. Who was the first president of UAE?
A. Sheikh Mohamed.
B. Sheikh Zayed.
C. Sheikh Khalifa.
Answer: Sheikh Zayed.

20. Who is the current president of the UAE?
A. Sheikh Mohamed.
B. Sheikh Zayed.
C. Sheikh Khalifa.
Answer: Sheikh Mohammed.

21. Which of these is the most populated city in UAE?
A. Ajman.
B. Dubai.
C. Sharjah.
Answer: Dubai.

22. Which of these countries does not share a boundary with the UAE?
A. Iraq.
B. Saudi Arabia.
C. Oman.
Answer: Iraq.

23. One of these is the tallest building in UAE.
A. Princess Tower.
B. Burj Khalifa.
C. Marina 101.
Answer: Burj Khalifa.

24. How many rivers are found in UAE?
A. 2.
B. 1.
C. 0.
Answer: 0.

25. What is the largest lake in UAE called?
A. Al Qudra Lake.
B. Zakher Lake.
C. Burj Khalifa Lake.
Answer: Zakher Lake.

26. Which is the highest mountain in UAE?
A. Jebel Jais.
B. Jebel Hafeet.
C. Jabal Yibir.
Answer: Jebel Jais.

See also  120 Interesting Countries Trivia Quizzes and Answers

27. Which of these is the smallest empire in UAE?
A. Fujairah.
B. Ajman.
C. Umm Al-Quwain.
Answer: Ajman.

28. One of the following is the largest airport in UAE.
A. Bateen Airport.
B. Abu Dhabi International Airport.
C. Dubai International Airport.
Answer: Dubai International Airport.

29. Which of the following is the largest train station in the UAE?
A. Etihad rail.
B. Dubai metro.
C. Abu Dhabi metro.
Answer: Dubai metro.

30. What is the largest dam in UAE called?
A. Hatta dam.
B. Al Rafisah dam.
C. Wadi Al Beeh dam.
Answer: Wadi Al Beeh dam.

31. Which of the following is the national tree of UAE?
A. Palm tree.
B. Pine tree.
C. Ghaf tree.
Answer: Ghaf tree.

32. Which of the most exported goods from UAE?
A. Crude Petroleum.
B. Gold.
C. Refined Petroleum.
Answer: crude petroleum.

33. One of these is the most planted food commodity in UAE.
A. Sugar beets.
B. Date.
C. Sugar cane.
Answer: date.

34. What is the most consumed food in UAE?
A. Shawarma.
B. Pizza.
C. Rice.
Answer: shawarma.

35. What is the traditional dress of UAE called?
A. Abaya.
B. Aruba.
C. Abeye.
Answer: Abaya.

35. Which is the official national fruit of UAE?
A. Kiwi fruit.
B. Mango.
C. Date.
Answer: date.

36. How many natural freshwater lakes does UAE possess?
A. 2.
B. 1.
C. 0.
Answer: 0.

37. What is the UAE national anthem called?
A. Ishy Bilady.
B. Ishy Milady.
C. Dishy Bilady.
Answer: Ishy Bilady.

38. In what year did UAE join the UN?
A. 1973.
B. 1971.
C. 1972.
Answer: 1971.

39. Which of the following is the largest desert in UAE?
A. Rub Al Khali desert.
B. Al Rub Khali desert.
C. Khali Al Rub desert.
Answer: Rub Al Khali desert.

40. One of these is the oldest castle in UAE.
A. Al Hayl Castle.
B. Al Darmaki Fort.
C. Fujairah Fort.
Answer: Fujairah Fort.

See also  51 Interesting China Trivia Questions and Answers

41. One of the following is the oldest building in UAE.
A. Fujairah Fort.
B. Al Hayl Castle.
C. Al Fahidi Fort.
Answer: Al Fahidi Fort.

42. Which of the following is the oldest university in UAE?
A. United Arab Emirates University.
B. Islamic Azad University.
C. Mohammed bin Rashid School of Government.
Answer: United Arab Emirates University.

43. What is the oldest city in UAE called?
A. Ras Al Khaimah.
B. Bur Dubai.
C. Eridu.
Answer: Ras Al Khaimah.

44. Which is not one of the 7 Emirates of UAE?
A. Al Hayl.
B. Fujairah.
C. Umm Al-Quwain.
Answer: Al Hayl.

45. In what year was the UAE currency introduced?
A. 1971.
B. 1970.
C. 1973.
Answer: 1973.

46. One of the following is the largest mosque in UAE.
A. Grand Bur Dubai Masjid.
B. Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi.
C. Al Bidya Mosque.
Answer: Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi.

47. Which of these colours is vertically placed in the UAE’s national flag?
A. Black.
B. Red.
C. Yellow.
Answer: red.

48. Which is the most imported good in UAE?
A. Pearls.
B. Base metals.
C. Machinery.
Answer: pearls.

49. What is the most practised traditional dance in UAE?
A. Belly dance.
B. Al Ayyala.
C. Na Ayal.
Answer: Al Ayyala.

50. Which of these is the most spoken dialect in UAE?
A. Khaleeji.
B. Masri.
C. Persian.
Answer: Khaleeji.

51. In what order is the horizontal stripes of UAE’s national flag placed?
A. Green, white and black.
B. Black, white and green.
C. Green, black and white.
Answer: green, white and black.

Hope you enjoyed these United Arab Emirates trivia questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/


Leave a Reply

Your email address will not be published.