UK Trivia Source: kids-world-travel-guide.com


Are you looking to test your knowledge about the United Kingdom or discover more facts about the United Kingdom?

We have lined up some mind-blowing and error-free United Kingdom Trivia questions that will expose you to lots of fascinating knowledge about the United Kingdom, like culture, geography, politics, history, and more.

Play this Fun U.K Trivia Quiz, to uncover some important facts that most people don’t know, and surely you will be proud of yourself.

1. In which part of Europe is the UK located?
A. Northwest.
B. Northnorth.
C. Northeast.
Answer: Northwest.

2. Which is the capital of the United Kingdom?
A. England.
B. London.
C. Scotland.
Answer: London.

3. Which of the following is the smallest city in the UK by population?
A. Bango.
B. St. Davids.
C. the City Of London.
Answer: St. Davids.

4. One of these is the largest city in the UK.
A. London.
B. Sheffield.
C. Manchester.
Answer: London.

5. Which of these is the name given to the flag of the UK?
A. Union Jack.
B. Union.
C. United Jack.
Answer: Union Jack.

6. Which of the following is the official national flower of the UK?
A. Hibiscus flower.
B. Sunflower.
C. Rose flower.
Answer: rose flower.

7. What is the national animal of the United Kingdom called?
A. Grey Wolf.
B. Unicorn.
C. Lion.
Answer: lion.

8. Which is the dominant religion in the United Kingdom?
A. Muslim.
B. Non-religious.
C. Christians.
Answer: Christians.

9. How many African countries were colonized by the theUnited Kingdom?
A. 19.
B. 18.
C. 17.
Answer: 17.

10. Which of these is the national tree of the United Kingdom?
A. Truffle Oak.
B. Silver Birch Betula.
C. Royal Oak.
Answer: royal oak.

11. One of the following is not among the cities of the United Kingdom.
A. Works.
B. Reading.
C. Belfast.
Answer: work.

See also  51 Interesting Zimbabwe Trivia Questions and Answers

12. Who was the first king of the United Kingdom?
A. Athelstan.
B. Charles II.
C. Edward I.
Answer: Athelstan.

13. Which is the national sport of the UK?
A. Cricket.
B. Soccer.
C. Tennis.
Answer: cricket.

14. What is the oldest castle in the UK called?
A. Warwick castle.
B. Windsor castle.
C. Rochester castle.
Answer: Windsor castle.

15. Which is the longest river in the United Kingdom?
A. Severn River.
B. Thames River.
C. Trent River.
Answer: Severn River.

16. What is the national anthem of the UK called?
A. God save us.
B. God save the United Kingdom
C. God save the king.
Answer: God save the king

17. How many countries are found in the UK?
A. 5.
B. 4.
C. 3.
Answer: 4.

18. One of these is not among the countries of the UK.
A. Northern Ireland.
B. Wales.
C. Southern Ireland.
Answer: Southern Ireland.

19. In what year did the United Kingdom join the UN?
A. 1971.
B. 1954.
C. 1945.
Answer: 1945.

20. In what year did the United Kingdom leave the European Union?
A. Not yet.
B. Was never there.
C. 2020.
Answer: 2020.

21. When did the UK join the European Union?
A. 1971.
B. 1973.
C. 1972.
Answer: 1973.

22. When is the National Day of the UK?
A. Don’t have.
B. 23rd April.
C. 20th April.
Answer: don’t have.

23. What is the currency of the UK called?
A. Euro.
B. Pound sterling.
C. Dollar.
Answer: pound sterling.

24. What is the most produced food commodity in the United Kingdom?
A. Wheat.
B. Potato.
C. Barley.
Answer: wheat.

25. Who is the first prime minister of the United Kingdom?
A. Winston Churchill.
B. Robert Walpole.
C. Liz Truss.
Answer: Robert Walpole.

26. Who is the current prime minister of the United Kingdom in October 2022?
A. Winston Churchill.
B. Robert Walpole.
C. Liz Truss.
Answer: Liz Truss.

See also  51 United Arab Emirates (UAE) Trivia Questions and Answers

27. Who is the first female prime minister of the United Kingdom?
A. Margaret Thatcher.
B. Elizabeth Vallance.
C. Theresa May.
Answer: Margaret Thatcher.

28. How many female prime ministers have the United Kingdom had?
A. 3.
B. 4.
C. 5.
Answer: 3.

29. Which is the largest lake in the UK?
A. Loch Awe.
B. Lough Neagh.
C. Huron.
Answer: Lough Neagh.

30. Which is the largest island in the United Kingdom?
A. Shetland Island.
B. Great Britain.
C. Ireland island.
Answer: Great Britain.

31. One of these is the highest mountain in the UK.
A. Ben Nevis.
B. Scafell Pike.
C. Snowdon.
Answer: Scafell Pike.

32. What is the tallest building in the UK called?
A. The Shard.
B. Twentytwo.
C. ATM.
Answer: the Shard.

33. What is the traditional dress of the UK called?
A. Kilt.
B. Alatza.
C. English wear.
Answer: kilt.

34. What is the UK movie industry called?
A. Bollywood.
B. Hollywood.
C. Nollywood.
Answer: Hollywood.

35. Which of these seasons is not experienced in the UK?
A. Summer.
B. Harmattan.
C. Autumn.
Answer: harmattan.

36. Which castle was used as Camelot in the series Merlin?
A. Château De Pierrefonds.
B. Warkworth Castle.
C. Dunstanburgh Castle.
Answer: Château De Pierrefonds.

37. Which of these is the capital of Scotland?
A. Dunfermline.
B. Glasgow.
C. Edinburgh.
Answer: Edinburgh.

38. Which is the capital of Wales?
A. Machynlleth.
B. Cardiff.
C. Strata Florida Abbey.
Answer: Cardiff.

39. One of these of the capital of England.
A. London.
B. York.
C. Winchester.
Answer: London.

40. Which is the largest lake in the UK?
A. Loch Awe.
B. Lough Neagh.
C. Huron.
Answer: Loch Awe.

41. Which of the following is the capital of Northern Ireland.
A. Belfast.
B. Manchester.
C. Dublin.
Answer: Belfast.

See also  61 Fun UK Trivia Questions and Answers

42. What colors are found in the background of Wales’ flag and in what order?
A. Green and white.
B. White and green.
C. Green and red.
Answer: white and green.

43. What animal is found on the Wales flag?
A. Dragon.
B. Lion.
C. Unicorn.
Answer: dragon.

44. What three colors are found in the flag of Northern Ireland?
A. Red, white and green.
B. Red, white and blue.
C. Red, white and yellow.
Answer: red, white, and yellow.

45. Which best describes the flag of Scotland?
A. A blue background with a red X sign.
B. A blue background with a white X sign.
C. A white background with a blue X sign.
Answer: blue background with a white X sign.

46. In which UK castle was Harry Potter filmed?
A. Windsor castle.
B. Alnwick Castle.
C. Rochester castle.
Answer: Alnwick castle.

47. Which is the largest library in the UK?
A. British Library.
B. Library of Birmingham.
C. Library of Congress.
Answer: Library of Birmingham.

48. Which is the smallest country in the United Kingdom?
A. England.
B. Southern Ireland.
C. Northern Ireland.
Answer: Northern Ireland.

49. One of the following is the oldest University in the United Kingdom.
A. The University of Oxford.
B. The University of Cambridge.
C. The University of St Andrews.
Answer: The University of Oxford.

50. In what year did the Great fire of London take place?
A. 1665.
B. 1667.
C. 1666.
Answer: 1666.

51. Which of these is the largest country by area in the United Kingdom?
A. England.
B. Scotland.
C. Wales.
Answer: England.

Hope you enjoyed these United Kingdom trivia questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out more Country Trivia questions at https://www.funsided.com/category/country-trivia/


Leave a Reply

Your email address will not be published.