Advertisements

Florida aerial view Sean Pavone—iStock/Getty Images


Are you ready to test how well you know the U.S. State of Florida? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Florida? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Florida like the most visited theme park in Florida.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Florida Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Florida, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the capital of Florida?
Answer- Tallahassee

2. What is the nickname of Florida?
Answer- The sunshine state

3. What is the most populous city in Florida?
Answer- Jacksonville

4. Which color are the two bars on the flag of Florida?
Answer-

5. Which city is nicknamed ‘Magic City?
Answer- Red and White

6. Which spaceflight was famously launched from Cape Canaveral on July 16, 1969?
Answer- Apollo 11 Mission

7. Which bird is the symbol of Florida?
Answer- the mockingbird

8. If you drive from Miami to Key West, which key will you find first?
Answer- Key Largo

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. Which part of Florida is sometimes called the Panhandle?
Answer- the northwest part of the state of Florida

10. Melbourne is the name of a city in Florida but also in another country. Which one?
Answer- Australia

11. On which Florida island can you find Bean Point Beach?
Answer- Anna Maria Island

See also  51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

12. What is the name of the bridge in the Florida Keys?
Answer- Seven Mile Bridge

13. In which National Park can you find Shark Valley?
Answer- Everglades National Park

14. Who published the book “Florida” in 2018?
Answer- Lauren Groff

15. When did Florida join the Union?
Answer- 3 March 1845

16. Where was the first permanent European settlement in Florida?
Answer- Saint Augustin

17. How are peanuts usually eaten in Florida?
Answer- Roasted

18. What sport are the Miami Marlins known for?
Answer- Professional Baseball

19. What’s the name of the Tampa NFL team?
Answer- The Tampa Bay Buccaneers

20. What is the biggest airport in Florida?
Answer- Orlando International

21. What is the most visited theme park in Florida?
Answer- Magic Kingdom

22. What is the name of the bridge that connects Tampa to St Petersburg?
Answer- Sunshine Skyway Bridge

23. There are no deers in Florida?
Answer- False

24. On which river is Ginnie Springs located?
Answer- Santa Fe River

25. Naples is the name of a city in Florida but also in another country. Which one?
Answer- Italy

26. In which city can you find the Ringling Museum of Art?
Answer- Sarasota

Advertisements

27. How many states does Florida share a border with?
Answer- 2 ( Georgia and Alabama )

28. Where is the word Florida from?
Answer- Spanish word, literally “flowering Easter”

29. In which city is the movie ‘Moonlight’ set?
Answer- Miami

30. Which famous Florida dolphin is featured in ‘Dolphin Tale?
Answer- Winter

31. What is Key West’s iconic dessert?
Answer- Key Lime Pie

See also  Interesting New Mexico Trivia Questions and Answers

32. Florida is the only state that borders both the Atlantic Ocean and the Gulf of Mexico
Answer- True

33. What type of landform is Florida?
Answer- peninsula

34. Orlando can trace its history back to what US Army installation was built-in 1838.
Answer- Fort Gatlin

35. Daytona Beach is the most popular tourist destination in _________ County.
Answer- Volusia

36. Which city has the largest Greek Orthodox Diocese in the Western Hemisphere?
Answer- Tarpon Springs

37. Who was St. Petersburg’s first female mayor?
Answer- Corrine Freeman

38. Which city is famous for providing raw materials for pencils, and now holds a popular seafood festival annually?
Answer- Cedar Key

39. Florida was the ____ state to enter the union.
Answer- 27th

40. Which beach is known as the world’s most famous?
Answer- Daytona Beach

41. What is the most common tale of the origin of Orlando’s name?
Answer- Orlando Reeves, a US soldier

42. Which city in Central Florida hosts the annual Florida Strawberry Festival?
Answer- Plant City

43. What is the county seat of Leon County?
Answer- Tallahassee

44. What town in Walton County is located closest to the highest elevation in the state?
Answer- Darlington

45. What is Florida’s state beverage?
Answer- Orange juice

46. The Florida Keys are known for what special citrus fruit?
Answer- Key lime

47. Where in Florida is Walt Disney World?
Answer- Bay Lake

48. Where is the University of Florida located?
Answer- Gainesville

49. What is the state animal?
Answer- Florida Panther

50. Which of the following is an important export for the state of Florida?
Answer- citrus fruit

See also  Interesting Idaho Trivia Questions and Answers

51. How many electoral votes did Florida have in the 2004 elections?
Answer- 27

52. Which Florida supermarket is famous for its subs?
Answer- Publix

Hope you enjoyed these Florida Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.