Do you think you know the bible? Then take on these interesting trivia bible questions to light up your day and grow spiritually.

1.  Name one person that did not experience death in the bible.

Answer: Enoch

2. The first apostles called to follow Jesus were?

Answer: Peter and Andrew

3. Where was Jesus tempted by Satan?

Answer: wilderness

4. Which heavenly bodies did Joshua command to stay still?

Answer: The sun and moon

5. Which island was Paul was shipwrecked?

Answer: Malta

6. How many lepers did Jesus heal on the border between Galilee and Samaria?

Answer: 10

7. Who refused to be called the son of Pharaoh’s daughter by faith?

Answer: Moses

8. Which apostle disowned Jesus three times after he was arrested?

Answer: Peter

9. Which tribe was Paul from?

Answer: Tribe of Benjamin

10. Which angel came to tell Virgin Mary about her pregnancy?

Answer: Angel Gabriel

11. The name of David’s son that became king is?

Answer: Solomon.

12. Who was the prophet God instructed to marry a harlot?

Answer: Hosea

13. Simeon recognized Jesus as who when he was presented at the Temple as a baby?

Answer: the Messiah

14. Emperor Cyrus the Great let the Israelites return to their homeland from where?

Answer: Babylonian

15. Jesus was put on trial by a high priest of Jerusalem called?

Answer: Caiaphas

16. Who did Abraham send to find Isaac a wife?

Answer: His oldest servant.

17. What was Moses’ age when his mother set him adrift on the Nile?

See also  61 Interesting and Fun Facts About Pope Francis

Answer: 3 months

18. Who was traveling to Damascus and encountered a great and blinding light?

Answer: Saul

19. Daniel was thrown into a lion’s den as punishment for what?

Answer: Praying

20. Joseph of Arimathea asked Pilate for what?

Answer: Jesus’ body

21. Which Isaac’s sons provided food for the family by hunting?

Answer: Esau

22. Moses cast what into the fountain at Marah so that the water would not be bitter?

Answer: a piece of wood

23. Which Chapter of Ephesians did Paul say Christians should follow Christ’s example?

Answer: Chapter 5

24. At what age did Sarah, the wife of Abraham, die?

Answer: 127

25. Matthew worked as what before preaching the word of God?

Answer: a tax collector

26. What did Esau receive in exchange for his birthright?

Answer: Stew

27. Who asked God’s name at the Burning Bush and got the reply “I AM THAT I AM.”?

Answer: Moses

28. According to the Beatitudes, those who hunger and thirst for righteousness will be _______?

Answer: Filled

29. Which queen was thrown from a high window, and her body devoured dogs in the bible?

Answer: Queen Jezebel

30. Simon Peter was ________ before becoming an apostle?

Answer: Fisherman

31. Which Laban daughter did Jacob want to marry?

Answer: Rachel.

32. Moses’ father-in-law, Jethro, was a priest in what land?

Answer: Midian

33. what was Paul of Tarsus’s name before he begins his missionary activity?

Answer: Saul

34. Which well did Abraham and Abimelech fight over?

Answer: Beersheba

35. Which apostle doubted Jesus’ resurrection until he saw Jesus with his own eyes?

See also  60 Fun Bible Trivia Questions and Answer for Christians

Answer: Thomas

36. Who did Laban trick Jacob into marrying?

Answer: Leah.

37. Which plague upon Egypt fell from the sky?

Answer: Hail

38. Jesus’s public sermon on the mount was his first, True or False?

Answer: True

39. What was the name of Moses’ wife?

Answer: Zippora

40. Which Gospel is written by a doctor?

Answer: Luke

41. Joseph was the first son Jacob had with who?

Answer: Rachel.

42. What tree did Nahum says Nineveh’s strongholds are like?

Answer: fig

43. Which king murdered John the Baptist?

Answer: Herod Antipas

44. How long did Enoch live?

Answer: 430 years

45. Where did Jesus Christ turn water into wine?

Answer: Cana of Galilee

46. Moses fled into the desert after killing the _________?

Answer: Egyptian

47. Who returned to rebuild Jerusalem under Persian King Artaxerxes?

Answer: Nehemiah

48. Who is the first apostle to deny Jesus?

Answer: Peter

49. Who requested for the head of John the Baptist?

Answer: Salome

50. What did Moses turn into a bronze snake?

Answer: his rod/staff

51. How did Moses’ mother save him from the Egyptian soldiers?

Answer: Put him in a basket in the river.

52. Why did Absalom flee from Israel to Geshur?

Answer: He killed the Amnon

53. Who gave Jesus gifts when he was born?

Answer: The wise men

54. Who was killed first between Jesus and John the Baptist?

Answer: John the Baptist

55. God used the rib of Adam to create _______?

Answer: Eve

56. God sent quail and manna to feed the Israelites in the _________?

See also  81 Interesting Bible Trivia for Kids and Adults

Answer: desert.

57. In 2 Samuel. 14, how did the wise woman disguise herself?

Answer: As a mourner

58. Which tribe of Israel looked after the religious aspects of life?

Answer: Levi

59. Who warned Paul about the plot to kill him?

Answer: His nephew

60. How many plagues are in Exodus?

Answer: Ten

Hope you enjoyed these interesting Bible Trivia Questions and Answers. Please comment and share with your friends and family.  Check out 60 Fun Bible Trivia Questions and Answer part 1


Leave a Reply

Your email address will not be published.