Photo Credit: decades.com


Ready to travel back to the 1970s to explore the interesting times of that decade? We got you, as we have carefully complied interesting and error-free 70s trivia questions and answers around different new Inventions that were made in music, videos, and different popular events, especially in the United States.  In this trivia game, you will find a super fun 70s quiz for your next trivia night with friends and family.

1. Can you name a popular event that happened on June 17, 1972?
Answer: The Watergate break-in

2. What was the name of the horse that won the Belmont Stakes in 1973?
Answer: The Secretariat

3. Can you describe what happened to Patty Hearst in 1974?
Answer: she was kidnapped

4. Life became a monthly magazine after which year?
Answer: 1978

5. Which innovative portable technology did Sony release in 1979?
Answer: the Walkman

6. The unusual toy that became a bit of a craze in 1975 was?
Answer: The pet rock

7. Can you name a toy in the 1970s that would tell you things like ‘it is certain’ and ‘reply hazy, try again?
Answer: Then Magic 8-ball

8. England and France developed which supersonic jet in the 1970s?
Answer: The Concorde

9. The crew of Apollo 13 uttered which infamous line in the 1970s?
Answer: ‘Houston, we have a problem’

10. What Is the name of the 9th horse to win the Triple Crown in 1973?
Answer: Secretariat

11. What Is the name of the most produced car in the world in 1972?
Answer: The Volkswagen Beetle

12. Which magazine used to be a weekly magazine until 1972?
Answer: Life

13. What Is the phrase that accompanied the iconic smiley face logo that appeared in the 1970s?
Answer: ‘Have a happy day.’

14. Rock ‘em Sock ‘em Robots first appeared in the 1970s, true or false?
Answer: false

15. Which computer operating system company was founded in 1975?
Answer: Microsoft

See also  87 Fun History Trivia Questions and Answers

16. Launched in 1970, which product was branded as ‘the hot one’?
Answer: The Chopper kid’s bike

17. In which place did one of the deadliest earthquakes happen in 1976?
Answer: China

18. What Is the name of the person that was awarded the Nobel Peace Prize in 1979?
Answer: Mother Teresa

19. Who founded the Peoples Temple Agricultural Project?
Answer: Jim Jones

20. What Is the name of the person that won 7 gold medals in the 1972 Olympic games?
Answer: Mark Spitz

21. Haile Selassie, an Ethiopian president, died in which year?
Answer: 1975

22. A group of Chinese farmers discovered what in 1974?
Answer: terracotta army

23. The best-selling single in England in 1974 was?
Answer: Mud with Tiger Feet

24. the ‘ biggest band of the 1970’s’ to Rolling Stone magazine was?
Answer: Led Zeppelin

25. The epic hit single that the English band Queen released in 1975 was named?
Answer: Bohemian Rhapsody

26. What Is the name of the person that wrote the song ‘All the Young Dudes’,?
Answer: David Bowie

27. Which Cat Stevens album, released in 1970, featured his famous song ‘Wild World’?
Answer: Tea for the Tillerman

28. Who was known for ‘I Will Survive’ in 1979?
Answer: Gloria Gaynor

29. Which glam rock band was Marc Bolan the lead singer?
Answer: T-Rex

30. Which famous band released their final album in 1970 and also broke up in the same year?
Answer: The Beatles

31. Errol Brown was a singer in which 1970’s band?
Answer: hot chocolate

32. What Is the name of the folk-rock duo that released their final album, called Bridge Over Troubled Water, in the 1970s?
Answer: Simon & Garfunkel

33. Which Irish band sang The Boys Are Back In Town in the 1970s?
Answer: Thin Lizzy

See also  81 World History Trivia Questions And Answers

34. Which band won the Eurovision song contest in 1974?
Answer: ABBA

35. Which band released the 1970’s albums Paranoid and Masters of Reality?
Answer: Black Sabbath

36. Which band released ‘Message in a Bottle’ in 1979?
Answer: The police

37. The film Grease was released in the?
Answer: 1970s

38. The best-selling film soundtrack of the 1970s was?
Answer: Saturday Night Fever

39. What Is the name of the person that played Bob Woodward in All The President’s Men?
Answer: Robert Redford

40. The controversial horror movie featuring Ellen Burstyn was?
Answer: The Exorcist

41. The 1970s drug smuggling classic Midnight Express was set in?
Answer: Turkey

42. Susan Sarandon played which role in The Rocky Horror Picture Show?
Answer: Janet

43. Adrian from Rocky worked where?
Answer: In a pet shop

44. The James Bond film Goldfinger was made in the 1970s, true or false?
Answer: false

45. The boat in Jaws was called?
Answer: The Orca

46. At the end of Kramer vs Kramer, what happened?
Answer: The mother hands over custody of her son

47. Augustus Gloop, Violet Beauregarde, and Veruca Salt characters featured in which 1970s film?
Answer: Willy Wonka and the Chocolate Factory

48. Laurie Strode is killed in the classic 1970s horror film Halloween, true or false?
Answer: false

49. In which 1970s film did the mother and the daughter swap bodies?
Answer: Freaky Friday

50. Nellie Olsen appeared in which TV show?
Answer: Little House on the Prairie

51. What was grandpa’s first name in The Waltons?
Answer: Zeb

52. What Is the name of the person who played Danny’s character in the hit 1970s movie Grease?
Answer: Johnny Travolta

53. Angie Dickenson’s character in PoliceWoman was?
Answer: Sgt Pepper Anderson

54. Which iconic 1970’s film did David Soul feature in?
Answer: Starsky and Hutch

See also  61 Interesting 1990s Trivia Questions And Answers

55. What Is the name of the person that played the reporter in Kolchak: The Night Stalker?
Answer: Darren McGavin

56. Laverne and Shirley worked in which place?
Answer: a bottling factory

57. Diane von Furstenberg created what in the 1970s?
Answer: a dress

58. Complete the advertising slogan – ‘gee, your hair smells ___’?
Answer: terrific

59. Can you name the fashion style that came to be extremely popular during the 1970s?
Answer: sportswear

60. What are the trousers that feature a wide bottom of the leg called in the 1970s?
Answer: Bell Bottoms

61. Capezio shoes were huge in the 1970s and started as?
Answer: jazz slippers

62. Which shorts that have rounded hems and a slit up the sides in the 1970s are called?
Answer: dolphins

63. Which popular kids’ underwear featured superhero motifs?
Answer: underoos

64. Which type of trousers were often seen at roller discos in the 70s?
Answer: satin trousers

65. What Is the name of the person that invented hot pants?
Answer: Mary Quant

66. Which popular 1970’s shoes featured huge heels?
Answer: the platform

67. What Is the name of the dress that Diane von Furstenberg created in the 1970s?
Answer: the wrap dress

68. The shoe that featured a heel that was lower than the rest of the shoe was called?
Answer: earth shoes

69. Which sunglasses became hugely popular in the 1970s?
Answer: Mirrored lens sunglasses

70. The style of top that became popularized by Daisy Duke was?
Answer: The tie-top

71. Which Charlie’s Angel gave her name to a particular hairstyle?
Answer: Farrah Fawcett

Hope you enjoyed these 70s trivia questions and answers. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 81 World History Trivia Questions And Answers and 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here 


Leave a Reply

Your email address will not be published.