Advertisements

Photo: elegantthemes.com


Ready to travel back to the 1980s to explore the interesting times of that decade? We got you, as we have carefully complied interesting and error-free 80s trivia questions and answers around different events, companies, and inventions, especially in the United States.

Advertisements

It was during this decade that the Berlin Wall was torn down, Nike launched their “Just Do It” advertising slogan and many more. In this trivia game, you will find a super fun 80s quiz for your next trivia night with friends and family.

1. In which location were the 1980 Olympic Games held?
Answer: Moscow, Russia

2. What Is the name of the video game that was the most popular video game of the 1980s?
Answer: Mario Bros

3. What was the meaning of VHS in the 1980s?
Answer: video home system

4. When was the Berlin Wall torn down?
Answer: 1989

5. Can you name the advertising slogan launched by Nike in 1988?
Answer: “just do it”

6. What Is the name of the computer sold in the 1980s that still holds the Guinness World Record for the highest-selling computer of all time?
Answer: The Commodore 64

7. The world’s first disposable camera, The Fuji QuickSnap was introduced when?
Answer: 1986

8. In which location was the 1986 World Cup held?
Answer: Mexico City

9. How long did it take the inventor of the Rubik cube to solve it?
Answer: 4 weeks

10. What Is the name of the infamous ship that sank in 1912 and was found in 1985?
Answer: Titanic

11. Can you name the first country that had the first Disneyland to be built outside of the US and when?
Answer: Japan, 1983.

12. The name of the space shuttle that tragically exploded in 1986 was?
Answer: Challenger

13. The name of the incredibly popular range of dolls introduced in the 1980s was?
Answer: Cabbage Patch Kids

14. CD players first appeared in?
Answer: 1982

15. What Is the name of the team that won the Superbowl in 1987?
Answer: The New York Giants

16. Robert Ludlum published the first book in a series called The Bourne Identity when?
Answer: 1980

17. Can you name the shoe that had a resurgence in the 1980s?
Answer: The Converse Chuck Taylor All-Star

18. The 1984 Olympics games were held where?
Answer: Los Angeles

19. The 1988 movie that featured Julia Roberts’ big break was?
Answer: Mystic Pizza

20. the 1988 Olympics games were held in which place?
Answer: Seoul

21. Can you name the kid’s accessory that took the 1980s by storm?
Answer: Swatch watches

22. Can you name the most prominent underwear designer of the 1980s?
Answer: Calvin Klein

23. Can you name the person that was synonymous with workout videos during the 1980s?
Answer: Jane Fonda

24. Which volcano erupted in 1989 in the United States?
Answer: Mount St Helens

25. Where was makeup majorly stored in the 1980s?
Answer: A Caboodle

26. What event happened in Ukraine in 1986?
Answer: The Chornobyl Disaster

27. Can you name a kind of car that was used as a time machine in Back to the Future?
Answer: DeLorean

28. Name the smash hit film that featured Dan Ackroyd, Bill Murray, and Harold Ramis?
Answer: Ghostbusters

29. Which car was used in Knight Rider?
Answer: KITT

30. The confectionary product that was made famous by E.T. was?
Answer: Reese’s Pieces

31. Which iconic cartoon started as a series of short skits on the Tracey Ullman Show in 1987?
Answer: The Simpson

32. The news network that first launched in 1980 was?
Answer: CNN

33. In which 1980s movie was Freddy Krueger a villain?
Answer: Nightmare On Elm Street

34. The movie that featured Matt Damon’s first speaking role in 1988 was?
Answer: Mystic Pizza

35. What Is the name of the person that first appeared as James Bond in 1987
Answer: Timothy Dalton

36. Can you name the Austrian bodybuilder that had his first big break in 1982?
Answer: Arnold Schwarznegger

37. In which iconic 1980s show did Angela, Tony, Sam, and Mona appear in?
Answer: who’s the boss

Advertisements

38. Can you name the person that starred as Ferris Bueller in ‘Ferris Bueller’s Day Off’?
Answer: Matthew Broderick

39. Which car featured prominently in the iconic 1980’s show Dukes of Hazzard?
Answer: General Lee

40. The evil wizard who was featured in the animated show He-Man was?
Answer: Skeletor

41. Scooby-Doo and his friends travel around in which van?
Answer: The Mystery Machine

42. The television journalist had the catch-phrase ‘and that’s the way it was named?
Answer: Walter Cronkite

43. The villain in the Smurfs was called?
Answer: Gargamel

44. The evil spirit featured in the 1982 movie Poltergeist was called?
Answer: Kane

45. The 1980s film that features creatures that should never be fed after midnight was called?
Answer: Gremlins

46. The first female artist to sell over 5 million copies of her album was?
Answer: Madonna

47. The song by Billy Joel featured over 100 different headlines from 1949 to 1989 was?
Answer: We Didn’t Start The Fire

48. What Is the name of the US musician that wrote the smash hit ‘Manic Monday’, made famous by the Bangles?
Answer: Prince

49. What Is the name of the person that played the guitar solo in Michael Jackson’s song ‘Beat It’?
Answer: Eddie Van Halen

50. The group A-ha comes from which country?
Answer: Norway

51. The artists that had a number 1 hit song in 1982, called ‘Ebony & Ivory’ were called?
Answer: Paul McCartney and Stevie Wonder

52. The famous Jamaican singer who passed away in 1981 was?
Answer: Bob Marley

53. Jenny’s phone number, as sung in the hugely popular 1980s song was?
Answer: 867-5309

54. The iconic 1987 Rick Astley song was named?
Answer: Never Gonna Give You Up

55. The musician that was ‘Addicted to Love’ is?
Answer: Robert Palmer

56. What Is the name of the chart-topping artist that finalized a divorce with Sean Penn in 1987?
Answer: Madonna

57. What Is the name of the person that had a number 1 film, a number 1 album, and a number 1 single simultaneously in 1984?
Answer: Prince

58. The chart-topping single by Journey in 1981 was?
Answer: Don’t Stop Believin’

59. Which person did Bruce Springsteen get to dance on stage with him in his 1984 music video?
Answer: Courtney Cox

60. The 1983 tour called the ‘Serious Moonlight Tour’ was for which artist?
Answer: David Bowie

61. Dire Straits’ song ‘Money For Nothing’ Was released when?
Answer: 1985

62. Cyndi Lauper sang ‘Girls Just Wanna Have Fun’ when?
Answer: 1983

63. The 1982 album that was one of the best-selling albums of all time is?
Answer: Thriller by Michael Jackson

64. Don’t Worry, Be Happy by Bobby McFerrin was released in which year?
Answer: 1988

65. What Is the name of the Madonna song that first hit the Hot 100 in 1983?
Answer: ‘Holiday’

66. The first woman to be inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1987 goes by the name?
Answer: Aretha Franklin

67. What Is the name of the person that won the 1981 Grammy award for Album of the Year?
Answer: Christopher Cross

68. Lionel Richie left which group in 1982?
Answer: The Commodores

69. George Michael’s 1987 debut album was named?
Answer: faith

70. ‘Pass the Dutchie’, was released in?
Answer: 1982

71. What Is the name of the accessory that was popularized by the iconic 1980s film Top Gun?
Answer: Ray-Ban Aviator sunglasses

Hope you enjoyed these 80s trivia questions and answers. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 81 World History Trivia Questions And Answers and 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here 

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.