Looking for an entertaining way to test your knowledge of the Bible? We have you covered.

As will have compiled this trivia to entertain you and help you grow deeper in faith. These questions are drawn from all parts of the bible, try to answer them, and if you can’t, check the answer at the end of the questions. Click Download Interesting Bible Trivia Quiz Printable.

Check out the VIDEO version of this Interesting Trivia Quiz on Youtube. 

1. In which city was Jesus born?
ANSWER: Bethlehem

2. What Is the Number of Books in the New Testament?
ANSWER: 27

3. Which island was Paul shipwrecked?
ANSWER: Malta

4. How many baskets were left after Jesus fed 5,000 people?
ANSWER: 12

5. In the last supper, the wine represents what?
ANSWER: The blood of christ

6. Who called Jesus the messiah as he was presented in the temple?
ANSWER: Simeon

7. Which angel told Mary she would be pregnant?
ANSWER: Angel Gabriel

8. The high priest that officiated Jesus’ trial was?
ANSWER: Caiaphas

9. In the beginning God created what?
ANSWER: Heaven and earth

10. The first public preaching Jesus did according to the gospel of Matthew was in?
ANSWER: Mountain

11. Which disciple betrayed Jesus?
ANSWER: Judas

12. Who is known as the forerunner of Christ?
ANSWER: John the baptist

13. The first apostles of Jesus were?
ANSWER: Peter and Andrew

14. What is the meaning of Peter?
ANSWER: Rock

15. Judas identified Jesus to the Roman authority by doing what?
ANSWER: Kissing him on the cheek

See also  60 Fun Bible Trivia Questions and Answer for Christians

16. Peter disowned Jesus how many times?
ANSWER: 3 times

17. When did Peter realize that he disowned Jesus as predicted?
ANSWER: After the cock crowed

18. Which insect did John the Baptist eat in the desert?
ANSWER: Locust

19. Which person wrote the revelation?
ANSWER: John

20. The first victim of the murder in the bible was?
ANSWER: Abel

21. Who killed Abel?
ANSWER: Cain

22. The term “kiss of death” refers to who?
ANSWER: Judas kiss

23. Which apostle promised Jesus he would die for him?
ANSWER: Peter

24. Resurrection of Jesus signifies what?
ANSWER: Salvation

25. Which church celebration depicts the resurrection of Christ?
ANSWER: Easter

26. In the last supper, bread represents what?
ANSWER: The body of christ

27. What was the second plague in Egypt?
ANSWER: Frogs

28. David killed the Goliath with what?
ANSWER: A sling and stone

29. Goliath was fighting for which people?
ANSWER: Philistines

30. Ahab was the king of which people?
ANSWER: Israel

31. Complete the phrase: We are not saved by our own works, we are saved by________?
ANSWER: Grace

32. Where did Isaiah live?
ANSWER: Jerusalem

33. Where in the bible was Paul converted?
ANSWER: Acts

34. Paul the apostle was formerly called?
ANSWER: Saul

35. Which chapter in Hebrew talks about faith?
ANSWER: Chapter 11

36. Which pharisee met Jesus at night?
ANSWER: Nicodemus

37. What were dinosaurs called in Jobs?
ANSWER: Behemoths

38. Who was forcing Joseph to sleep with her?
ANSWER: The master’s wife

39. What goes against the law of nature?
ANSWER: Miracle

See also  60 Interesting Bible Trivia Questions and Answers

40. The demon that possessed the man in the tomb is called?
ANSWER: Legion

41. What happened to Joseph when he refused to sleep with the master’s wife?
ANSWER: He was sent to prison

42. Ezekiel lay on his left side for how many months?
ANSWER: Six months

43. What does the Epistle mean?
ANSWER: Letter

44. Laying your life for a friend according to Jesus, is the greatest display of what?
ANSWER: Love

45. The book of revelation was written by who?
ANSWER: John

46. Who asked for the body of Jesus?
ANSWER: Joseph of Arimathea

47. The shortest book in the new testament is?
ANSWER: 2nd John

48. Before preaching God, who was a tax collector?
ANSWER: Matthew

49. Who is the short man that climbed a tree to see Jesus?
ANSWER: Zacheus

50. The fifth plague in Egypt was?
ANSWER: Livestock pestilence

51. Ephesians chapter 5 talks about whose example?
ANSWER: Christ’s examples

52. Paul is from which tribe?
ANSWER: Benjamin

53. What was Simon Peter’s profession?
ANSWER: Fisherman

54. Saul encountered what while traveling to Damascus?
ANSWER: Jesus

55. Saul was traveling to Damascus to do what?
ANSWER: Persecute Christians

56. The first Christian martyr was?
ANSWER: Stephen

57. How did Stephen die?
ANSWER: He was stoned to death

58. The greatest quality according to 1st Corinthians is?
ANSWER: Love

59. Which apostle doubted Jesus’ resurrection?
ANSWER: Thomas

60. The mystery and identity of Jesus are stressed in which gospel?
ANSWER: The gospel according to John

61. Jesus employed which literary genre to preach his message?
ANSWER: Parable

See also  61 Interesting and Fun Facts About Pope Francis

62. Jesus’ entry to Jerusalem represents which Christian celebration?
ANSWER: Palm Sunday

63. Who baptized Jesus?
ANSWER: John the baptist

64. Which doctor wrote the gospel?
ANSWER: Luke

65. The 9th plague in Egypt was?
ANSWER: Darkness

66. According to Jesus, those righteous enough to inherit the kingdom of God are the?
ANSWER: Gentile

67. Jesus fasted for how many days?
ANSWER: 40 days and 40 nights

68. Jesus turned water into wine in?
ANSWER: Cana of Galilee

69. Who told Jesus to help the people turn water into wine?
ANSWER: Mary

70. Joseph the earthly father of Jesus did what for a living?
ANSWER: Carpenter

71. How many people were in Noah’s ark?
ANSWER: Eight

72. The third plague in Egypt was?
ANSWER: Lice or gnats

73. What Is the makeup of the Holy Trinity?
ANSWER: Father, son, and the holy spirit

74. Who commanded the sun and moon to stand still?
ANSWER: Joshua

75. Joshua was the successor of who?
ANSWER: Moses

76. Which prophet turned his rode into a bronze snake?
ANSWER: Moses

77. God used Adam’s rib to create who?
ANSWER: Eve

78. How many days did it take God to create heaven and earth?
ANSWER: 6

79. Which animal tempted eve?
ANSWER: Serpent

80. What is the name of Abraham’s wife?
ANSWER: Sarah

81. How many books are in the old testament?
ANSWER: 39

Hope you enjoyed these interesting Bible Trivia Questions and Answers. Please comment and share with your friends and family.  Check out 60 Fun Bible Trivia Questions and Answer part 1


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *