86 Fun Baseball Trivia Questions and Answers


Fun Baseball Trivia Questions

Think you know everything there’s about Baseball? Test your knowledge of baseball trivia with the following fun and interesting trivia questions.

1. Trivia Question: Which player was named the August 2018 American League player of the month?

Answer: J.D. Martinez

2. Trivia Question: Which Baseball player is nicknamed “Big Puma”?

Answer: Lance Berkman

3. Trivia Question: In 2001, which team did Roger Clemens pitch for?

Answer: New York Yankees

4. Trivia Question: Which role is designated to the player behind the home plate?

Answer: Catcher

5. Trivia Question: Which major league baseball player is nicknamed “The Big Donkey”?

Answer: Adam Dunn

6. Trivia Question: What is the name of the first team to reach 100 losses in major league baseball in 2018?

Answer: Orioles

7. Trivia Question: What is the name of the city often regarded as the Baseball Hall of fame?

Answer: Cooperstown

8. Trivia Question: What is the color stitching found on balls in major league baseball?

Answer: Red

9. Trivia Question: What is the name of the player named MVP of the 2014 National League Championship Series?

Answer: Madison Bumgarner.

10. Trivia Question: What is the name of the player that finished second in votes for the 2012 American League MVP award?

Answer: Mike Trout

11. Trivia Question: Which baseball player is nicknamed “Zorilla”?

Answer: Ben Zobrist

12. Trivia Question: What is the name of the player that won the 2011 National League Cy Young Award?

Answer: Clayton Kershaw

13. Trivia Question: What is the total number of cubs that started in the 2018 MLB All-Star game?

Answer: Two

14. Trivia Question: Which player led the chart with 37 home runs in the American league in 2008?

Answer: Miguel Cabrera

15. Trivia Question: What is the name of the player that won the 2014 MLB American League Comeback Player of the Year?

Answer: Chris Young

16. Trivia Question: Which player holds the record in baseball to hit 50 home runs in a season and not lead the league?

Answer: Jimmy Foxx

17. Trivia Question: The 2013 Major League Baseball All-Star Game was played in which stadium?

Answer: New York’s Citi Field

18. Trivia Question: What is the name of the player that won the 2009 Sporting News Major League Player of the Year award?

Answer: Albert Pujols

19. Trivia Question: The Cincinnati Reds was first managed by who in 2008?

Answer: Dusty Baker

20. Trivia Question: Which Baseball player is nicknamed “Spaceman”?

Answer: Bill Lee

21. Trivia Question: Which period are baseball fans advised to stretch their legs during the game?

Answer: Seventh Innings

22. Trivia Question: What is the name of the player credited with inventing the curveball?

Answer: Candy Cummings

23. Trivia Question: George Steinbrenner owned which baseball team?

Answer: Yankees

24. Trivia Question: Roger Clemens played which position in the Major League baseball?

Answer: Pitcher

25. Trivia Question: Which team did the San Francisco Giants defeat to win the 2014 World Series 4-3?

Answer: Kansas City Royals

26. Trivia Question: What is the name of the player that was named the 2014 American League Rookie of the Year?

Answer: Los Angeles Angels Of Anaheim.

27. Trivia Question: The Little League World Series is played every August in which city?

Answer: South Williamsport, PA

28. Trivia Question:  Where was the Pirates spring training held in 2018?

Answer: Branderton

29. Trivia Question: Pitcher Nolan Ryan wore which jersey number with the California angels?

Answer: 30

30. Trivia Question: Where was the 2016 American League Wild Card game that was won by Toronto Blue Jays played?

Answer: Toronto

31. Trivia Question: Baseball originated from which country?

Answer: England

32. Trivia Question: The American League was founded in which year?

Answer: 1901

33. Trivia Question: What is the name of the team that won the first world series?

Answer: Boston Americans

34. Trivia Question: Which player holds the record for the longest hitting streak in major league baseball history?

Answer: Joe DiMaggio

35. Trivia Question: Which baseball innovation was legalized in 1884?

Answer: Overhand Pitching

36. Trivia Question: The first recorded baseball game took place in which year?

Answer: 1791

37. Trivia Question: What is the name of the first major league baseball player to pitch a ball over 100 mph?

Answer: Nolan Ryan

38. Trivia Question: Which base is often stolen?

Answer: Second Base

39. Trivia Question: The word “DP” stands for what in baseball?

Answer: Double Play

40. Trivia Question: The Keystone sack on a Baseball diamond is located where?

Answer: Second Base

41. Trivia Question: What is the name of the most popular Ballpark food item?

Answer: Hot dogs

42. Trivia Question: What is the name of the first Baseball player to appear on a Wheaties cereal box?

Answer: Lou Gehrig

43. Trivia Question: What symbol is used in denoting a Balk?

Answer: BK

44. Trivia Question: The tool of ignorance is often described as what?

Answer: Catcher’s Equipment

45. Trivia Question: In Baseball lingo, the word “Twin Killing” means what?

Answer: A double play

46. Trivia Question: In other to use a Mitt, what are the defensive positions allowed?

Answer: Catcher and First base

47. Trivia Question: The term “IRS” stands for what in baseball?

Answer: Inherited Runners Stranded

48. Trivia Question: Babe Ruth’s first name is known as what?

Answer: George

49. Trivia Question: In the 1970s, the Cincinnati Reds were often called what?

Answer: Big Red Machine

50. Trivia Question: Jonny Bench can hold up to how many baseballs with one hand?

Answer: Seven

51. Trivia Question: What is the name of the team that debuted a rainbow uniform in 1975?

Answer: Houston Astros

52. Trivia Question: What is the name of the female pitcher that struck out both Babe Ruth and Lou Gehrig?

Answer: Jackie Mitchell

53. Trivia Question: What is the name of the player that was killed by a pitch from Yankees pitcher Carls May?

Answer: Ray Chapman

54. Trivia Question: What is the name of the pitcher that had no right hand?

Answer: Jim Abbott

55. Trivia Question: What is the name of the first team to introduce salaries for its players?

Answer: Cincinnati Red Stockings

56. Trivia Question: Texas Rangers were formed in which year?

Answer: 1961

57. Trivia Question: Which baseball player died the same day as popular actor Christopher Reeves?

Answer: Ken Caminiti

58. Trivia Question: The Cleveland Indians were originally known as what?

Answer: Grand Rapids Rustlers

59. Trivia Question: What is the name of the player that was nicknamed “The Big Unit”?

Answer: Randall David Johnson

60. Trivia Question: Which year was the Major League Baseball founded?

Answer: 1903

61. Trivia Question: The major league baseball has how many leagues?

Answer: National League and American League.

62. Trivia Question: Barry Bond hit how many home runs?

Answer: 762

63. Trivia Question: The Boston Red Sox last won a world series in which year?

Answer: 2004

64. Trivia Question: What is the name of the player to first hit a grand slam?

Answer: Roger Conner

65. Trivia Question: In Baseball, how many innings are been played?

Answer: 9

66. Trivia Question: Derek Jeter’s batting average is what?

Answer: 0.31

67. Trivia Question: Which player holds the record for the most valuable player awards?

Answer: Barry Bonds

68. Trivia Question: Who was the head coach of the Cleveland Indians in 2011?

Answer: Terrence Jon Francona

69. Trivia Question: What is the name of the team that moved to Washington D.C. to become the Washington Nationals?

Answer: The Expos

70. Trivia Question: In which year was the first all-star game played?

Answer: 6th of July, 1933.

71. Trivia Question: Who holds the record for the most amount of home runs for the white sox?

Answer: Frank Thomas

72. Trivia Question: Lou Gehrig played for how many years in baseball?

Answer: 1923 to 1939.

73. Trivia Question: What is the name of the oldest pitcher in Major League Baseball history?

Answer: Jamie Moyer at 49 years of age.

74. Trivia Question: Which player was nicknamed “Captain Clutch”

Answer: Kayte Hunter

75. Trivia Question: The Minnesota Twins were founded in which year?

Answer: 1901

76. Trivia Question: What is the name of the owner of the New York Yankees?

Answer: Harold Steinbrenner

77. Trivia Question: Derek Jeter was paid how much annually while playing for the New York Yankees?

Answer: $12,000,000 per annum.

78. Trivia Question: Which player holds the record for being the first player in major league baseball history to have his number retired?

Answer: Lou Gehrig

79. Trivia Question: What is the total number of seams on a baseball?

Answer: 108

80. Trivia Question: What is the name of the player that holds the record for most triples in a single season of Major League baseball?

Answer: Chief Wilson

81. Trivia Question: What is the name of the manager that set a National League regular-season record for being ejected 13 times?

Answer: John McGraw

82. Trivia Question: Which year did the New York Yankee franchise begin to wear the pinstripes?

Answer: 1912

83. Trivia Question: What is the name of the first player in baseball history to hit for the cycle three times in their career?

Answer: Bob Meusel

84. Trivia Question: What is the name of the first pitcher in baseball history to throw for three Triple Crown Awards?

Answer: Pete Alexander

85. Trivia Question: Which National League manager was the first to win four World Series?

Answer: Walter Alston

86. Trivia Question: What is the name of the National League umpire who died of a heart attack on Opening Day in 1997?

Answer: John McSherry

Where was the first ancient Olympics games held? Check out 86 Fun Sports Trivia Questions and Answers to find the answer. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *