86 Fun Christmas Food Trivia Questions and Answers


Fun Christmas Food Trivia

With Christmas around the corner, it’s only befitting to light up your family gathering with fun and interesting trivia games like never before, how well do you know your Christmas food amongst other things, get set to be blown away by these set of Christmas trivia below;

1. Trivia Question: What is the name of the object that’s traditionally hidden inside a Christmas pudding?

Answer: A Coin

2. Trivia Question: Which country is it a tradition to eat KFC as Christmas dinner?

Answer: Japan

3. Trivia Question: Eggnog was first introduced by which country?

Answer: The UK.

4. Trivia Question: What is the name of the country in which Stollen is traditionally their fruit cake?

Answer: Germany.

5. Trivia Question: Which food is usually left for Santa in the UK?

Answer: Mince Pie and Sherry

6. Trivia Question: What is the fastest time recorded to eat three mince pies?

Answer: 52.21 seconds

7. Trivia Question: Which fruit is often used as a preservative for Christmas cake to keep it moist?

Answer: Apple

8. Trivia Question: In other to make Christmas pudding, which spirit is often mixed with butter?

Answer: Brandy

9. Trivia Question: What is the name of the ruler that allegedly banned mince pies in the 1600s?

Answer: Oliver Cromwell

10. Trivia Question: Mincemeat is usually turned in which manner traditionally?

Answer: Clockwise

11. Trivia Question: Traditionally, what can be found under the icing of a Christmas tree?

Answer: Marzipan

12. Trivia Question: In Hungary, which animal is often used to replace turkey on the Christmas menu?

Answer: Carp

13. Trivia Question: A Turkey crown is called what?

Answer: The body of a turkey without the legs and wings.

14. Trivia Question: Which company was the first to introduce the red and white costume of Father Christmas?

Answer: Coca-Cola

15. Trivia Question: A female Turkey is called what?

Answer: A Hen

16. Trivia Question: The skin that hangs from a Turkey’s neck is called what?

Answer: Wattle

17. Trivia Question: What is the total number of Turkeys purchased at Christmas in 2013 in the UK?

Answer: 10 million

18. Trivia Question: A “Buche de Noel” simply means what in France during Christmas?

Answer: Yule log (cake/chocolate log or similar acceptable)

19. Trivia Question: According to a well-known Christmas song, partridge was sitting on which tree?

Answer: Pear

20. Trivia Question: The main course of a traditional Christmas dinner is called what?

Answer: Turkey & Stuffing

21. Trivia Question: The most common sides for a Christmas dinner are called what?

Answer: Green Bean casserole, mashed potatoes, and gravy, baked ham.

22. Trivia Question: What is the total number of turkeys cooked every Christmas?

Answer: 22 Million

23. Trivia Question: What are the things you leave for Santa?

Answer: Milk and Cookies

24. Trivia Question: What are the things you leave for reindeer?

Answer: Carrots and Oats.

25. Trivia Question: Which food lasts for a long time but it’s often overlooked by many?

Answer: Fruitcake

26. Trivia Question: Which type of craft house is often made and eaten for Christmas?

Answer: Gingerbread House

27. Trivia Question: Gingerbread houses originated from where?

Answer: Germany, 16th Century.

28. Trivia Question: Which year did Coca-Cola start featuring Santa in their ads?

Answer: 1931

29. Trivia Question: What other names is Santa called?

Answer: Kris Kringle and Saint Nick.

Which food was used in the production of bombs during World War II? To get  trilled with interesting random trivia questions click here

30. Trivia Question: What is expected of you when you find yourself under the mistletoe?

Answer: Kiss

31. Trivia Question: What is the title of the highest-grossing Christmas movie of all time?

Answer: Home Alone

32. Trivia Question: In their twelves days of Christmas song, what is the total number of gifts given?

Answer: 364

33. Trivia Question: In the movie “A Christmas Story”, what is the name of the neighbor whose dog consumed the Christmas turkey?

Answer: The Bumpus

34. Trivia Question: What is the title of best selling Christmas song ever?

Answer: “White Christmas” by Bing Crosby

35. Trivia Question: What is the title of the popular song that was composed for “Thanksgiving”?

Answer: Jingle Bells

36. Trivia Question: Christmas trees are also called what?

Answer: Yule-Tree

37. Trivia Question: What is the name of the popular Christmas song that was written for “Thanksgiving”?

Answer: Jingle Bells

38. Trivia Question: What is the name of the first US President that decorated the White House with Christmas trees?

Answer: Franklin Pierce

39. Trivia Question: True or False: Was Christmas ever banned in Boston?

Answer: True

40. Trivia Question: How do you say “Merry Christmas” in Spanish?

Answer: Feliz Navidad

41. Trivia Question: What is the total number of Ghosts that show up in a Christmas Carol?

Answer: Four

42. Trivia Question: Traditionally, what do people put on top of a Christmas tree?

Answer: An angel

43. Trivia Question: Which state in the US was the first to officially declare Christmas as a holiday?

Answer: Oklahoma

44. Trivia Question: What is the name of the most popular type of tree that’s is often used as a Christmas tree?

Answer: Nordmann Fir

45. Trivia Question: What is the name of the country that usually drops gifts for Children via Chimney at Christmas?

Answer: Italy

46. Trivia Question: What is the title of the best Christmas song ever?

Answer: “White Christmas” by Bing Crosby

47. Trivia Question: What is the name of the person that invented the electric Christmas light?

Answer: Thomas Edison in 1880.

48. Trivia Question: On average, how much do Americans spend on holiday shopping?

Answer: $942 per person.

49. Trivia Question: In the movie Elf, Buddy got to the North Pole using what?

Answer: By hiding in Santa’s sack

50. Trivia Question: What is the percentage of Americans that purchase artificial Christmas trees?

Answer: More than 80 percent, according to the American Christmas Tree Association.

51. Trivia Question: What is the name of the President that had his own special recipe for eggnog?

Answer: George Washington

52. Trivia Question: Who played the role of George Bailey in the Christmas classic “It’s a wonderful life”?

Answer: Jimmy Stewart

53. Trivia Question: What usually triggers about 100 accidental fires each holiday season?

Answer: Dried out Christmas trees

54. Trivia Question: What is the name of the country that traditionally fills children’s clogs with candy and treats on December 5?

Answer: Netherlands

55. Trivia Question: What is the name of the alcohol often used to spike eggnog?

Answer: Rum

56. Trivia Question: Traditionally, stolen is the fruit cake of which country?

Answer: Germany

57. Trivia Question: The Poinsettia, with its red and green foliage, is often associated with which country?

Answer: Mexico

58. Trivia Question: On average, what is the total number of Children that celebrate Christmas around the world?

Answer: Around 700 million

59. Trivia Question: Saint Nicholas was given birth to in which modern-day country?

Answer: Turkey

60. Trivia Question: The word and idea called “Christmukkah” came from where?

Answer: The O.C

61. Trivia Question: The scariest part of Christmas is when?

Answer: Krampus looking for naughty children.

62. Trivia Question: What is the name of the person that wrote “A Christmas Carol”?

Answer: Charles Dickens

63. Trivia Question: What is the title of the popular Christmas song that was played in Space?

Answer: Jingle Bells

64. Trivia Question: What is the title of the poem that made Santa popular?

Answer: ‘Twas the Night Before Christmas’.

65. Trivia Question: Julenisse simply Means what?

Answer: The Norwegian Santa Claus

66. Trivia Question: On Christmas eve, where do kids place their shoes in Iceland?

Answer: The Window Sills

67. Trivia Question: What is the name of the country in which people gather at the beach to celebrate Christmas?

Answer: Australia

68. Trivia Question: The largest Christmas tree can be located where?

Answer: Rio De Janeiro

69. Trivia Question: True or False: In America, is it a norm to send Christmas cards to family and friends?

Answer: True

70. Trivia Question: In Norway, what do people usually hide in their homes on Christmas eve?

Answer: Broom

71. Trivia Question: Christmas Island is situated in which ocean?

Answer: Indian Ocean

72. Trivia Question: Candy cranes emanated from where?

Answer: Germany

73. Trivia Question: The general weight of a Christmas Turkey is around what?

Answer: 12 Pounds

74. Trivia Question: True or False: A fresh Christmas tree is quite edible and rich in Vitamin C?

Answer: True

75. Trivia Question: What are the things that can be made from a pine needle?

Answer: Tea, syrup, vinegar, and butter.

76. Trivia Question: The biggest candy cane ever made is around what size?

Answer: 51 Feet Long

77. Trivia Question: What is the mystery behind the gingerbread house fairytale?

Answer: Hansel and Gretel.

78. Trivia Question: Candy cranes were created to do what?

Answer: To entertain kids in long church services.

79. Trivia Question: Which Christmas tree is often deemed as not edible?

Answer: Yew Tree

80. Trivia Question: True or False: On Christmas day, do the royal family eat swans?

Answer: True

81. Trivia Question: Brussels sprouts is usually eaten in which country on Christmas day?

Answer: Belgium

82. Trivia Question: True or False: Americans dislike cranberry sauce but still eat it anyway?

Answer: True

83. Trivia Question: The Stilton Cheese get its color from where?

Answer: The Penicillium Roqueforti.

84. Trivia Question: Christmas crackers were introduced in which year?

Answer: 1902

85. Trivia Question: The largest fruit cake weighed what?

Answer: 9596 Pounds

86. Trivia Question: Where was the tallest candy cane made?

Answer: Geneva

Try playing101 interesting general knowledge trivia questions and answers or Try solving 6 Tricky Detective Riddles for Adult Deep

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *