Photo: Warner Bros.


Lord of the Rings Trivia Questions

 

Photo: Warner Bros.

Are you a fan of the “Lord of the Rings” series and you think you know everything there is about the movie? Think again, because this set of special trivia questions below will test your knowledge beyond reasonable doubts, So grab a cup of coffee if you can, because this is going to be fun.

1. Trivia Question: Gollum often calls the ring of power what?

Answer: My Precious

2. Trivia Question: Gandalf returned to the Shire for what occasion?

Answer: Bilbo Baggins Birthday

3. Trivia Question: Merry and Pippin stole which object from Gandalf?

Answer: A Giant Dragon Firecracker

4. Trivia Question: What is the name of the person that killed the witch, King, in the “Return of the King”?

Answer: Eowyn

5. Trivia Question: In the final chapter of the Return of the King, what is the name of the person Sam married?

Answer: Rosie Cotton

6. Trivia Question: What is the name of the person that tries to steal the ring from Frodo?

Answer: Boromir

7. Trivia Question: The rings of power made for Elves, Dwarves, and Men are how many in total?

Answer: 19 (Three for the Elves, Seven for Dwarves, and Nine for Men).

8. Trivia Question: The Lord of the Rings Trilogy won how many academy awards?

Answer: Seventeen

9. Trivia Question: Farmer Maggot protected the Bamfurlong farm from people via which medium?

Answer: By placing three trained dogs called Wolf, Fang, and Grip.

10. Trivia Question: Which actor played the role of Samwise Gamgee?

Answer: Sean Astin

11. Trivia Question: What type of relationship do Bilbo and Fro do share?

Answer: Frodo is Bilbo’s second cousin.

12. Trivia Question: While in Mordor, Frodo couldn’t remember the taste of which fruit?

Answer: Strawberries

13. Trivia Question: What is the name of the last war against the armies of Mordor?

Answer: The Last Alliance of Men and Elves.

14. Trivia Question: What symbolizes the end of the third age?

Answer: The Third Age ended when Sauron is killed after the One Ring is destroyed.

15. Trivia Question: In middle earth, what is the total number of wizards?

Answer: Five

16. Trivia Question: What is the name of the Hobbit that stole Palantir?

Answer: Pippin

17. Trivia Question: The Fellowship of the Ring broke up where?

Answer: Amon Hen

18. Trivia Question: The local pub in Hobbiton is called what?

Answer: The Green Dragon

19. Trivia Question: Boromir met his end in which circumstances?

Answer: Arrows

20. Trivia Question: Before leading the charge into the last battle of Mordor, what did Aragorn say right?

Answer: For Frodo

21. Trivia Question: Gandalf’s horse was named what?

Answer: Shadowfax

22. Trivia Question: Aragorn hunted orcs in The Two Towers with which members of the Fellowship of the Ring?

Answer: Legolas and Gimli.

23. Trivia Question: Who was crowned King of Rohan after Theoden met his demise in battle?

Answer: Eomer

24. Trivia Question: The Nazgul used to belong to which race?

Answer: Men

25. Trivia Question: What is the name of the Hobbit family that is known for being more adventurous than others?

Answer: Took

26. Trivia Question: Legola’s last name is known as what?

Answer: Greenleaf

27. Trivia Question: What is the distinct feature that dwarf women share with male dwarves?

Answer: Beards

28. Trivia Question: What is the secret behind Merry and Pippin growing taller than other hobbits?

Answer: The water in Fangorn.

29. Trivia Question: What was the major cause of the Ents marching to War?

Answer: The harvesting of Fangorn by Saruman.

30. Trivia Question: Which place was the entire trilogy of the “Lord of the Rings” filmed?

Answer: New Zealand

31. Trivia Question: What is the name of the person that directed the Lord of the Rings trilogy?

Answer: Peter Jackson

32. Trivia Question: What is the Palantari used for?

Answer: The Palantiri are 7 magical objects which would be used to communicate and see over a great distance.

33. Trivia Question: What name do the Elves usually call the Hobbits?

Answer: The Periannath

34. Trivia Question: Morgul wounds are caused by what?

Answer: Nazgul

35. Trivia Question: Aragorn is often known by which Sandarin word as a child?

Answer: He was named Estel to hide his identity from Sauron.

36. Trivia Question: Which weapon can’t be found in the Troll’s cave?

Answer: Angrist is an ancient sword made by Telchar of Nogrod.

37. Trivia Question: The “Durin’s Fold” is known as what?

Answer: The clan of Dwarves

38. Trivia Question: What is the name of the two characters that aren’t affected by the Ring?

Answer: Tom Bombadil and Sam.

39. Trivia Question: Bilbo Baggin’s home is called what?

Answer: Bag End

40. Trivia Question: How many times did Frodo Baggins put on the Ring in the entire movie?

Answer: Four times

What video game did Thor play in Avengers: Endgame? Find the answer and solve more Fun Marvel Trivia games here.

41. Trivia Question: Legola’s home is located where?

Answer: Mirkwood

42. Trivia Question: The Lord of the Rings has how many parts in total?

Answer: Three ( The Fellowship of the Ring, the Two Towers, and The Return of the King).

43. Trivia Question: Which name did Frodo Baggins adopt for himself after leaving the Shire?

Answer: Mr. Underhill

44. Trivia Question: What is the total number of Ringwraith?

Answer: Nine

45. Trivia Question: Sauron was a proud member of which race?

Answer: Maiar

46. Trivia Question: What is the name of the gift that Frodo Baggins got from Galadriel?

Answer: The Phial of Galadriel

47. Trivia Question: Hobbits are known for smoking what?

Answer: Pipe Weed

48. Trivia Question: The Rings of Power forged at the beginning of the second age is how many?

Answer: 20

49. Trivia Question: In the Return of the King, where did Frodo go to?

Answer: Undying Lands

50. Trivia Question: What is the name of the music composer of the series?

Answer: Howard Shore

51. Trivia Question: According to Tolkien, the central theme of the Lord of the Rings is known as what?

Answer: Death and Immortality

52. Trivia Question: The Volcano in which the Ring is thrown is called what?

Answer: Barad Dur

53. Trivia Question: Hobbit isn’t a fan of which type of cuisine?

Answer: Lembas

54. Trivia Question: What is the name of the rings forged by an elf-lord named Celebrimbor?

Answer: The three elven rings, Nenya, Narya, and Vilya.

55. Trivia Question: What is the name of the mine door designed by Celebrimbor?

Answer: The door to the mines of Moria.

56. Trivia Question: The most powerful Ring in the Lord of the Rings is known as what?

Answer: The three Rings forged by the Elves of Eregion.

57. Trivia Question: Which army played a big role in the series?

Answer: The New Zealand Army

58. Trivia Question: Which birthday did Bilbo Baggins celebrate in the Fellowship of the Ring?

Answer: His 111th Birthday.

59. Trivia Question: Which character cut the One Ring from Sauron’s finger?

Answer: Isildur

60. Trivia Question: The One Ring was forged where?

Answer: In the fires of Mount Doom.

61. Trivia Question: What is the name of the character that found the Ring after Isildur was killed?

Answer: Gollum

62. Trivia Question: Gandalf is often associated with which color in the Fellowship of the Ring?

Answer: Grey

63. Trivia Question: Wearing the One Ring makes you do what?

Answer: You become invisible

64. Trivia Question: What are the names of all the nine characters that make up the Fellowship of the Ring?

Answer: Aragorn, Gimli, Gandalf, Boromir, Legolas, Frodo, Samwise, Merry, and Pippin.

65. Trivia Question: The first Fellowship of the Ring was first formed where?

Answer: At Rivendell

66. Trivia Question: Which creature did Gandalf fight in the mines off Moria?

Answer: He fought a Balrog.

67. Trivia Question: Which creature ended up killing Boromir and kidnapping Merry and Pippin?

Answer: Uruk Hai

68. Trivia Question: The Bridge of Khazad-dum can be found where?

Answer: The Mines of Moria.

69. Trivia Question: The name of the territories owned by the Horse Lords are called what?

Answer: Rohan

70. Trivia Question: What is the name of the creature that lives in the Fangorn Forest that’s easily mistaken for a tree?

Answer: An Ent

71. Trivia Question: What is the name of the King of Rohan?

Answer: Theoden

72. Trivia Question: Aragorn, Legolas, and Gimli found which character in the Fangorn Forest?

Answer: Gandalf

73. Trivia Question: Theoden’s children are known as what?

Answer: Eomer, Eowyn, and Theodred.

74. Trivia Question: Which Color was Gandalf associated with the Two Towers?

Answer: White

75. Trivia Question: The Two Towers are called what?

Answer: Minas Morgul and Minas Tirith.

76. Trivia Question: Theoden is often controlled by which character?

Answer: Grima Wormtongue

77. Trivia Question: Faramir’s brother is usually called what?

Answer: Boromir

78. Trivia Question: Where did Theoden tell the people of Rohan to go and seek shelter?

Answer: At Helm’s Deep

79. Trivia Question: The Uruk Hai got into Helm’s deep in which manner?

Answer: By using the sewer and destroying the wall.

80. Trivia Question: The creatures that almost killed Aragorn are called what?

Answer: Wargs

81. Trivia Question: Smeagol’s brother is called what?

Answer: Deagol

82. Trivia Question: Which character often rode a Dragon?

Answer: The Witch-King of Angmar.

83. Trivia Question: Pippin often sees what in Palantir?

Answer: The white tree of Gondor.

84. Trivia Question: Gollum tried to kill Sam and Frodo by using what?

Answer: Shelob

85. Trivia Question: Aragorn ended up marrying which character?

Answer: Arwen

86. Trivia Question: Which method does Gondor normally use to try and seek help?

Answer: Beacons of Fire.

What is the name of the person that killed Gwen? Find the answer and solve more Fun Supernatural Trivia Questions 


Leave a Reply

Your email address will not be published.