89 Fun and Interesting Trivia Questions and Answers for Kids


Interesting Trivia Questions and Answers for Kids

Kids Trivia questions ranging from science, sports, history, and music are known to boost a child’s confidence and also aid their knowledge. Get ready to test your kid/kids with interesting trivia questions.

1. Trivia Question: How many colors make up a rainbow?
Answer: Seven (red, orange, yellow, green, blue, indigo, violet).

2. Trivia Question: A thermometer is used in measuring what?
Answer: Temperature

3. Trivia Question: What is the name of the hardest known substance in the world?
Answer: Diamond

4. Trivia Question: How many cents can be found in a quarter?
Answer: 25

5. Trivia: A tricycle has how many wheels?
Answer: Three

6. Trivia Question: What is the name of the person that lives at No 4 Privet Drive?
Answer: Harry Potter

7. Trivia Question: The smallest breed of dogs is called what?
Answer: Chihuahua

8. Trivia Question: The hardest substance in the human body is known as what?
Answer: Tooth Enamel

9. Trivia Question: Which team sport is often regarded as the fastest game on Earth?
Answer: Ice Hockey

10. Trivia Question: The Eiffel tower is located where?
Answer: Paris, France.

11. Trivia Question: Christopher Columbus was born where?
Answer: Genoa, Italy.

12. Trivia Question: What is the name of the Earth’s largest ocean?
Answer: The Pacific Ocean

13. Trivia Question: What is the name of the country with the largest population?
Answer: China

14. Trivia Question: Name the primary colors?
Answer: Red, Blue, and Yellow.

15. Trivia Question: How many chambers can be found in a human heart?
Answer: Four

16. Trivia Question: The biggest Carrot ever grown is how many feet long?
Answer: 14 Feet

17. Trivia Question: Which member of the cat family is the largest?
Answer: Tiger

18. Trivia Question: Animals that can live on land and water are called what?
Answer: Amphibians

19. Trivia Question: A baby Goat is called what?
Answer: A Kid

20. Trivia Question: What is the name of the largest living animal?
Answer: The Blue Whale

21. Trivia Question: A group of Wolves is called what?
Answer: A Pack

22. Trivia Question: A Spider has how many legs?
Answer: Eight

23. Trivia Question: What is the name of the largest bird in the world?
Answer: The Ostrich

24. Trivia Question: The fastest land animal is called what?
Answer: Cheetah

25. Trivia Question: A group of Zebra is called what?
Answer: A herd, a dazzle, or a zeal

26. Trivia Question: What is the name of the mammal that can fly?
Answer: A Bat

27. Trivia Question: A female Donkey is called what?
Answer: A Jenny

28. Trivia Question: A Honey Bee has how many eyes?
Answer: Five

29. Trivia Question: The horn of a Rhinoceros is made up of what?
Answer: Keratin

30. Trivia Question: What is the name of the bird that can fly backward?
Answer: A Hummingbird

31. Trivia Question: Animals without backbones are called what?
Answer: Invertebrates

32. Trivia Question: Animals that eat meats are called what?
Answer: A Carnivore

33. Trivia Question: A slug have how many nose?
Answer: Four

34. Trivia Question: Arboreal animals live where?
Answer: In Trees

35. Trivia Question: What is the name of the Mammals that live the longest?
Answer: The Bowhead Whale

36. Trivia Question: The youngest Disney Princess is called what?
Answer: Snow White

37. Trivia Question: Aladdin lives where?
Answer: Agrabah

38. Trivia Question: The Hamster in Disney’s bolt is called what?
Answer: Rhino

39. Trivia Question: The name of the horse in Tangled is called what?
Answer: Maximus

40. Trivia Question: Name the Disney movie with the most songs?
Answer: Alice in Wonderland

41. Trivia Question: Wendy’s last name in Peter Pan is called what?
Answer: Darling

42. Trivia Question: The toy store in Toy story 2 is called what?
Answer: Al’s Toy Barn.

43. Trivia Question: What is the name of the person that lives in the trash can in sesame street?
Answer: Oscar The Grouch.

44. Trivia Question: The First iPad was released when?
Answer: 2010

45. Trivia Question: Which famous ship sank in 1912?
Answer: The Titanic

46. Trivia Question: Meteorology is the study of what?
Answer: Weather

47. Trivia Question: Babies are born without which bones?
Answer: Kneecap

48. Trivia Question: Squidward in Sponge Bob Square pants is what type of animal?
Answer: An Octopus

49. Trivia Question: Google Chrome, Safari, Firefox, and Explorers are what?
Answer: Web Browsers

50. Trivia Question: Iron Man’s daughter is called what?
Answer: Morgan

51. Trivia Question: How many planets can be found in our solar system?
Answer: Eight

52. Trivia Question: What is the color of a ruby?
Answer: Red

53. Trivia Question: Caterpillars usually turn into what?
Answer: Butterflies

54. Trivia Question: A baby lion is called what?
Answer: A Cub

55. Trivia Question: Name the three states of matter?
Answer: Solid, Liquid, and Gas.

56. Trivia Question: Water freezes at what temperature?
Answer: 32 degrees Fahrenheit

57. Trivia Question: A group of crows is called what?
Answer: A Murder

58. Trivia Question: A group of lions is called what?
Answer: Pride

59. Trivia Question: What is the name of the nearest planet to the Sun?
Answer: Mercury

60. Trivia Question: In a yard, how many feet can be found?
Answer: Three

61. Trivia Question: A stop sign is made of what shape?
Answer: An Octagon

62. Trivia Question: A pentagon has how many sides?
Answer: Five

63. Trivia Question: How many zeros can be found in a million?
Answer: Six

64. Trivia Question: The top number of a fraction is called what?
Answer: A Numerator

65. Trivia Question: A right angle is how many degrees?
Answer: 90 degrees

66. Trivia Question: An Octopus has how many arms?
Answer: Eight

67. Trivia Question: A Starfish have how many arms?
Answer: Five

68. Trivia Question: The longest bone in the human body is called what?
Answer: Femur

69. Trivia Question: How many bones can be found in the human body?
Answer: 206

70. Trivia Question: How many ribs can be found in the human body?
Answer: 12

71. Trivia Question: The moon has how many phases?
Answer: Eight

72. Trivia Question: How many days does it take the moon to orbit the earth?
Answer: Approximately every 27 days

73. Trivia Question: True or False: Does Gravity exist on the moon?
Answer: False

74. Trivia Question: The holes on the moon’s surface are called what?
Answer: Craters

75. Trivia Question: Which bird is known to mimic human speech?
Answer: Parrots

76. Trivia Question: A cube has how many edges?
Answer: 12

77. Trivia Question: A female Elephant is called what?
Answer: A Cow

78. Trivia Question: True or False: Birds are warm-blooded animals?
Answer: True

79. Trivia Question: The most common species of bird found in the world are called what?
Answer: Chicken

80. Trivia Question: Which body parts continue to grow throughout one’s lifetime?
Answer: Ears and Nose

81. Trivia Question: The hottest planet in the solar system is called what?
Answer: Venus

82. Trivia Question: Do snakes have eyelids?
Answer: No

83. Trivia Question: What is the name of the popular character that lives in Neverland?
Answer: Peter Pan

84. Trivia Question: What is the name of the villain in The Little Mermaid?
Answer: Ursula

85. Trivia Question: How many books make up the Harry Potter Series?
Answer: Seven

86. Trivia Question: Which company makes iPads and iPhones?
Answer: Apple

87. Trivia Question: Harry Potter schooled where?
Answer: Hogwarts

88. Trivia Question: Superman is easily weakened by what?
Answer: Kryptonite

89. Trivia Question: Which breed of dog does Scooby doo belong to?
Answer: Great Dane

Did your kids enjoy these interesting trivia questions? Leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here or Try solving 6 Tricky Detective Riddles for Adult Deep

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *