Advertisements

Are you ready to test how well you know the U.S. State of Hawaii? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Hawaii? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Hawaii like the largest pineapple maze in the world.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Hawaii Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Hawaii, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the capital of Hawaii?
Answer- Honolulu.

2. How long have people inhabited Hawaii?
Answer- Since 400 C.E

3. What is the name of the only statewide cultural festival?
Answer- Aloha Festivals.

4. What percentage of the state’s national birds are now extinct?
Answer- 70%

5. In Hawaii What can be shipped without the use of any packaging?
Answer- coconut

6. What is The Dole Plantation?
Answer- The largest pineapple maze in the world.

7. In what ocean is Hawaii located?
Answer- Pacific Ocean

8. What is Hawaii’s state flower?
Answer- Yellow Hibiscus

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. What is the official name of Big Island?
Answer- Hawaii

10. On which island is the Volcanoes National Park?
Answer- Big Island

11. What is Hawaii’s nickname?
Answer- The Aloha State

12. What are the official languages of Hawaii?
Answer- English, and Hawaiian

13. When did Hawaii join the union?
Answer- 1959

14. Which US President was born in Hawaii?
Answer- Barack Obama

See also  Interesting Massachusetts Trivia Questions and Answers

15. On which Hawaiian island can you find Haleakalā crater?
Answer- Maui

16. By law, no building on Kauai can be taller than what?
Answer- Palm tree

17. What type of dance was born in Hawaii?
Answer- Hula

18. Parts of Jurassic Park & Jurassic World were filmed in Hawaii.
Answer- True

19. When is King Kamehameha Day?
Answer- 11th of June

20. How many letters are there in the Hawaiian alphabet?
Answer- 12

21. What is the other name given to a Hawaiian owl?
Answer- Pueo

22. Which time zone is Hawaii in?
Answer- Hawaiian Standard Time

23. Hawaii only has one native land mammal known as?
Answer- Hawaiian hoary bat

24. What was the home of Hawaii’s last reigning monarchs?
Answer- Iolani Palace

25. Gambling is illegal in Hawaii. True or False?
Answer- True

26. What is Kauai’s designated color?
Answer- purple

27. What is the tallest mountain in Hawaii
Answer- Mauna Kea

Advertisements

28. In size, where does Hawaii rank among the US States?
Answer- 43rd

29. What is the official Hawaiian state marine mammal?
Answer- Hawaiian monk seals

30. In agriculture, Hawaii is the only state that grows the world’s sweetest _________
Answer- Pineapples

31. How many times did Captain James Cook visit the Hawaiian Islands?
Answer- 3 times

32. Hawaii is the only U.S. state not located in the what?
Answer- North America.

33. What is the name of the official Hawaiian fish?
Answer- Reef triggerfish

34. What is Hawaii’s record low temperature?
Answer- 52 °F

See also  51 Interesting Alaska Trivia Questions and Answers

35. What is the official Hawaiian State sport?
Answer- outrigger canoe paddling

36. The Hawaii Volcanoes National Park includes which active volcano?
Answer- Kīlauea

37. Hawaii and what other US state are the only two states that do not observe daylight saving time?
Answer- Arizona

38. In what year was Hawaii annexed by the United States as a territory?
Answer- 1898

39. What is the major commercial airport in Hawaii?
Answer- Daniel K. Inouye International Airport

40. What does “Honolulu” mean?
Answer- sheltered harbor

41. How many of the islands that make up Hawaii are represented on the state flag?
Answer- 8

42. Who wrote the novel “Hawaii,”.
Answer- James Michener

43. What is Hawaii’s area code?
Answer- 808

44. This explorer was killed by natives on the island of Hawaii in 1779.
Answer- James Cook

45. Which Island has the largest population?
Answer- Oahu

46. How many counties does Hawaii have?
Answer- 5

47. What is Hawaii’s state bird?
Answer- Nene

48. Pearl Harbor is located on which Hawaiian island?
Answer- Oahu

49. What is the name of the Hawaiian flowered necklace?
Answer- Lei

50. What is the home of the goddess Pele according to the legend?
Answer- Kīlauea

51. What is on the top left-hand corner of Hawaii’s flag?
Answer- Union Jack (UK flag)

Hope you enjoyed these Hawaii Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements
See also  Interesting Indiana Trivia Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.