Advertisements

Indiana Photo: planetofhotels


Are you ready to test how well you know the U.S. State of Indiana? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Indiana? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Indiana like what the translation of the word “Indiana” means.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Indiana Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Indiana, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the capital of Indiana?
Answer- Indianapolis

2. What is Indiana’s state motto?
Answer- The Crossroads of America

3. What is Indiana’s state flower?
Answer- Peony

4. What is Indiana’s state mineral?
Answer-

5. What is the longest river in Indiana?
Answer- Wabash River

6. Hoosier Hill is the highest point in Indiana. What county of Indiana is it located in?
Answer- Wayne County

7. What major body of water is shared by Crawford County, Dubois County, and Orange County in Indiana?
Answer- Patoka Lake

8. The amusement park “Holiday World” is located near what Indiana town?
Answer- Santa Claus

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. Indiana’s third largest city is located on the Ohio River. Which city is the county seat of Vanderburgh County?
Answer- Evansville

10. What is Indiana’s state bird?
Answer- Cardinal

11. Indiana leads the US in the production of ________.
Answer- Musical instrument

12. What river is the city of South Bend, Indiana located on?
Answer- St. Joseph River

See also  Interesting New York Trivia Questions and Answers

13. Which river separates Crawford County from Kentucky?
Answer- Ohio River

14. Which US President approved Indiana’s admission into the union as the nineteenth state?
Answer- James Madison.

15. What is Indiana’s largest natural Lake?
Answer- Lake Wawasee

16. On what date was Indiana admitted to the Union as the 19th state?
Answer- On December 11, 1816.

17. What state borders Indiana to the north?
Answer- Michigan.

18. When translated what does the word “Indiana” mean?
Answer- Land of the Indians.

19. Indiana’s largest educational institution is what school?
Answer- Indiana University.

20. What are the residents of Indiana?
Answer- A Hoosier.

21. What is the record low temperature recorded on January 19, 1994, at New Whiteland?
Answer- −36 °F.

22. Who was the first European to cross into Indiana after reaching present-day South Bend in 1679?
Answer- The French explorer René-Robert Cavelier, Sieur de La Salle.

23. What nationality was the largest immigrant group to settle in Indiana?
Answer- German

24. Indiana, was the first western state to mobilize for the United States in what war?
Answer- America civil war

25. What was the only Civil War battle that was fought on Indiana soil?
Answer- The Battle of Corydon, which occurred during Morgan’s Raid.

26. What is the average annual rainfall for Indiana?
Answer- 40 inches.

Advertisements

27. Governor Paul V. McNutt ended prohibition in Indiana and enacted the state’s first what?
Answer- Income tax.

28. Where does Indiana rank compared with the other US states in size?
Answer- 38th largest state in size.

See also  51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

29. Indiana, a Midwestern state, is one of eight states that make up what region?
Answer- The Great Lakes region.

30. How many lakes are there in Indiana?
Answer- 1,000

31. How many counties are there in Indiana?
Answer- 92

32. The largest current military installation in Indiana is the what?
Answer- Naval Surface Warfare Center Crane Division.

33. How many coal-fired power plants does Indiana have?
Answer- 24

34. Famous NBA basketball player Larry Bird was born in what Indiana city?
answer-West Baden Springs.

35. The name Indiana was first used in the 1760s and applied to a private tract of land in another state. Which state was it?
Answer- Pennsylvania

36. Lake Michigan is one of the five Great Lakes of North America. Which of these is a port city of Indiana located on it?
Answer- Gary
37. Which Indiana city is popular for making Casket?
Answer- Batesville

38. What is the state tree of Indiana?
Answer- Tulip Tree

39. Which town is located on the north border of Indiana?
Answer- Nappanee

40. Which city is the county seat of Monroe County and home to the main campus of Indiana University?
Answer- Bloomington

41. Which criminal is buried in Crown Hill Cemetery, Indianapolis, Indiana?
Answer- John Dillinger

42. What is the county seat of Crawford County, Indiana?
Answer- English

43. What is the state rock of Indiana?
Answer- Limestone

44. In Fairmount, Indiana, you can see the world’s largest collection of memorabilia of this dead celebrity.
Answer- James Dean

45. What world-famous sporting event takes place annually in Indiana?
Answer- The Indy 500

See also  Interesting Oregon Trivia Questions and Answers

46. Which venue in Indiana did Elvis Presley perform his last concert in, in 1977?
Answer- Market Square Arena

47. What nickname do jealous neighbors give the residents of Crawford County?
Answer- Bug eaters
48. Which city is the county seat of Vigo County and is located along the Illinois border?
Answer- Terre Haute

49. In New Harmony, Indiana, you can see footprints allegedly made by ___________
Answer- The angel Gabriel

50. What city of Indiana used to be called “Bethlehem” until 1874?
Answer- Carmel

51. Out of Indiana’s 24 state parks which one is the largest?
Answer- Brown County

Hope you enjoyed these Indiana Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.