Advertisements

Iowa trivia facts Photo: desmoinesregister


Are you ready to test how well you know the U.S. State of Iowa? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Iowa? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Iowa like where the world’s largest (man-made) strawberry is located in Iowa.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Iowa Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Iowa, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. In what Iowa town is the Hobo Museum located?
Answer- Britt

2. Des Moines, Iowa, lies at the confluence of which two rivers?
Answer- Des Moines River and Raccoon River

3. What is Iowa’s nickname?
Answer- The Hawkeye State

4. In which city would you find Iowa State University?
Answer- Ames

5. In what year was the Iowa state flower, the wild rose, chosen?
Answer- 1897

6. How many states border Iowa?
Answer- 6

7. Who was the governor of Iowa in 2000?
Answer- Tom Vilsack

8. Known for the Iowa Old Capitol Building, Iowa City is located in what county of Iowa?
Answer- Johnson County

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. Where in Iowa is the world’s largest (man-made) strawberry?
Answer- Strawberry Point

10. How did Zearing get its name?
Answer- A judge from Chicago

11. What is unusual about the town of Sabula, Iowa?
Answer- it’s situated on an island

12. What is the nickname of Iowa’s Arena League football team?
Answer- Barnstormers

See also  Interesting New Hampshire Trivia Questions and Answers

13. Which Iowa county is the largest in the area?
Answer- Kossuth County

14. What part of Iowa was first settled?
Answer- Southeast

15. What is the name of Iowa’s famous African-American opera singer.
Answer- Simon Estes

16. Iowa is a leading producer of what crop?
Answer- corn and soybeans

17. In production, where does Iowa rank in corn and soybeans?
Answer- 1st

18. What is Iowa’s state bird?
Answer- Eastern Goldfinch

19. In what county is the largest city?
Answer- Polk

20. When did Iowa become a state?
Answer- 1846

21. The World’s Largest Concrete Gnome is located in what town?
Answer- Ames

22. Who was the President of the United States when Iowa entered the Union?
Answer- James Knox Polk

23. Which rivers form the east and west borders of Iowa?
Answer- Mississippi, Big Sioux, and Missouri

24. What part of Iowa was last settled?
Answer- Northwest

25. How many Iowa towns begin with a “z”?
Answer- 2

26. What is Iowa’s capital city?
Answer- Des Moines

Advertisements

27. Which president was born in West Branch, Iowa?
Answer- Herbert Hoover

28. What is the state flower?
Answer- Wild Rose

29. What river marks the eastern border of Iowa?
Answer- Mississippi

30. How many counties are there in Iowa?
Answer- 99

31. The Cedar River flows for over 300 miles through Iowa and what other state?
Answer- Minnesota

32. What famous artist painted the picture “American Gothic”?
Answer- Grant Wood

33. Who were the first Europeans to visit the area that would become Des Moines?
Answer- The French

See also  51 Interesting Alabama Trivia Questions and Answers

34. What county is Zearing in?
Answer- Story

35. Which Broadway musical is set in Iowa?
Answer- State Fair

36. What is Iowa’s state bird?
Answer- Eastern Goldfinch

37. Which well-known actor was born in Winterset, Iowa?
Answer- John Wayne

38. The oldest working Danish windmill in the United States is in Elk Horn, Iowa. What year was it built?
Answer- 1848

39. In the town of Audubon, you can see Albert, the world’s largest …?
Answer- bull

40. What state came into the Union as a slave state before Iowa could come into the Union as a free state?
Answer- Texas

41. What is the largest Iowa County?
Answer- Kossuth

42. What is Iowa’s state rock?
Answer- Geode

43. The famous Butter Cow Statue in Toledo, Iowa is located under what kind of tree?
Answer- Oaktree

44. In which Iowa town did the 1959 plane crash occur which killed Buddy Holly, the “Big Bopper”, and Ritchie Valens?
Answer- Clear Lake

45. There are two states that border Iowa to the west. What are those two states?
Answer- Nebraska & South Dakota

46. what is the smallest county in Iowa?
Answer- Humboldt

47. What is Iowa’s state song?
Answer- Song of Iowa

48. Where did Iowa’s first school open in 1830?
Answer- Lee county

49. What town in Iowa is known as the Barn Quilt Capital of the World?
Answer- Sac City

50. The University of Iowa has won at least one national championship in which sport?
Answer- wrestling

51. The Iowa Speedway is found in what town?
Answer- Newton

See also  51 Interesting Kentucky Trivia Questions and Answers

Hope you enjoyed these Iowa Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.