Advertisements

Massachusetts Photo: auditionshq.com


Are you ready to test how well you know the U.S. State of Massachusetts? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Massachusetts? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Massachusetts.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Massachusetts Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Massachusetts, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

You can check out our 30 Interesting U.S Trivia Quizzes Video on YouTube

1. In what year was the first post office opened in Boston?
Answer – 1639

2. In what year was the first subway in Boston built?
Answer – 1897

3. Massachusetts was one of the States that required a driving license in what year?
Answer – 1903

4. Founded in Massachusetts in 1636, the first college of higher education was what?
Answer – Havard university

5. What is the first lighthouse built in Boston?
Answer – Boston light

6. What is the oldest public park in the state of Massachusetts?
Answer – Boston Common

7. Who was the man who invented the basketball at the international YMCA training school in Springfield, Massachusetts?
Answer – James Naismith

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

8. Where did Dunkin donuts open its first franchise restaurant at?
Answer – Dedham, Massachusetts

9. Who invented the game called volleyball in 1895?
Answer – William. G. Morgan

10. What was the first permanent settlement in the state of Massachusetts5?
Answer – Plymouth

See also  Interesting New Jersey Trivia Questions and Answers

11. Massachusetts became one of the first states to legalize gay marriage in what year?
Answer – 2003

12. Who named the state Massachusetts?
Answer – John Smith

13. As of first January 2019, the minimum wage per hour in Massachusetts was ______?
Answer – $12

14. What is the nickname of Massachusetts?
Answer – the bay state

15. What is the population of people in the state of Massachusetts?
Answer – approximately 7 million

16. What is the biggest city in Massachusetts?
Answer – Boston

17. What is the state’s official flower?
Answer – mayflower

18. What is the state’s official bird?
Answer – black-capped chickadee

19. What is the meaning of the name Massachusetts?
Answer – near the great hill

20. How many percentages of United States cranberries are generated from Massachusetts?
Answer – 25 percent

21. What was the first zip code in Massachusetts state?
Answer – 01001

22. In what year did they ban Christmas celebrations before it was uplifted?
Answer – 1659

Advertisements

23. Who invented the process of vulcanization in Boston?
Answer – Charles Goodyear

24. Where is the headquarters of the world’s leading brand of safety razors Gillette in Massachusetts?
Answer – Boston

25. Who invented Tupperware in the United States?
Answer – Earl Tupperware

26. Who invented the World Wide Web at the Massachusetts institute of technology?
Answer – Sir Timothy John Berners-Lee

27. What is the location of the first residential telephone line in the world in Massachusetts?
Answer – Arlington Street, Somerville

See also  51 Interesting Delaware Trivia Questions and Answers

28. The first-ever thanksgiving was held where in Massachusetts?
Answer – Plymouth colony

29. In what year did Massachusetts become the first railroad in the US?
Answer – 1826

30. Dr. Gregory Pincus developed birth control pills in 1959 at which university?
Answer – Clark university

31. What is the highest point in Massachusetts?
Answer – Mount Greylock 3,489 ft

32. What is the lowest point in Massachusetts?
Answer – Atlantic Ocean

33. Who is the governor of Massachusetts?
Answer – Charlie Baker

34. Who is the current lieutenant governor?
Answer – Karyn Polito

35. What is the state’s official dog?
Answer – Boston terrier

36. What is the state’s official bird?
Answer – Cactus Wren

37. What is the state’s official fish?
Answer – Cod

38. What is the state’s official reptile?
Answer – A garter snake

39. What is the state’s official tree?
Answer – American elm

40. All four Presidents are all from one county in Massachusetts which is?
Answer – Norfolk county

41. What Is the motto of Massachusetts state?
Answer – By the sword, we seek peace, but peace under liberty

42. Massachusetts’ first public school was?
Answer – Mather School

43. Where was Mather school founded in?
Answer – Dorchester

44. How many cities are in the state of Massachusetts?
Answer – 43 cities

45. How many towns are there in the state of Massachusetts?
Answer – 308

46. How many counties are there in the state of Massachusetts?
Answer – 14

47. How many feet can you travel underground in Boston?
Answer – 90 ft

See also  Interesting North Carolina Trivia Questions and Answers

48. The renowned Christmas carol, “o little towns of Bethlehem”. Was written by Who?
Answer- Phillip Brooks

49. The Massachusetts state flag was officially adopted in which year?
Answer – 1908

50. Fig Newton was named after where?
Answer – Newton Massachusetts

51. Who was the first female mayor of Massachusetts
Answer – Nancy E. Stevens

Hope you enjoyed these Massachusetts Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.