Advertisements

The state capital of Nebraska Photo: nomadsunveiled.com


Are you ready to test how well you know the U.S. State of Nebraska? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Nebraska? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Nebraska like “the name of the first town established in the state of Nebraska“.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Nebraska Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Nebraska, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the nickname of Nebraska state?
Answer – the cornhusker state

2. What is the population of people in Nebraska?
Answer – approximately 2 million

3. What is the capital of Nebraska state?
Answer – Lincoln

4. What is the largest city in Nebraska state?
Answer – Omaha city

5. What is the state’s official bird?
Answer – Western meadowlark

6. What is the state’s official flower?
Answer – Goldenrod

7. What is the name of the longest river in Nebraska?
Answer – Missouri River

8. What is the motto of the state of Nebraska?
Answer – Equality before the law

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. What is Nebraska state’s slogan?
Answer – Where the west begins

10. What can you call people living in Nebraska?
Answer – Nebraskans

11. What is the length of Nebraska state’s capital building?
Answer – 400 ft

12. How many state parks does Nebraska state have?
Answer – 9

See also  Interesting Hawaii Trivia Questions and Answers

13. What is the name of the national monument in Nebraska?
Answer – Nebraska sandhills

14. What is World’s largest indoor forest found in Nebraska?
Answer – The lied jungle

15. Where is the largest covered porch swing in the world in Nebraska?
Answer – Hebron

16. What is the highest point in Nebraska state?
Answer – Panorama point

17. What is the lowest point in Nebraska state?
Answer – Missouri River

18. In what year did Edwin Perkins invent the Kool-Aid in Hastings, Nebraska?
Answer – 1920

19. What is the largest licorice retailer and importer in the US?
Answer – Licorice International

20. When was the first Arbor day in the US?
Answer – 1872

21. Who was the first European to visit Nebraska?
Answer – Fransisco de Coronado

22. In what year did the first Europeans arrive the state of Nebraska?
Answer – 1541

23. Who was the man who claimed the land for France in 1682?
Answer – Robert Cavalier

24. What is the name of the first town established in the state of Nebraska?
Answer – Bellevue

25. Which city in Nebraska was the starting point of the first railroad line to the Pacific coast?
Answer – Omaha

Advertisements

26. In what year was petroleum discovered in the Southern Eastern part of Nebraska?
Answer – 1939

27. In 2006 Nebraska sold how much worth of food to Cuba?
Answer – 30 million dollars

30. In what year was Nebraska’s worst mass shooting at a mall in Omaha?
Answer – 2007

See also  51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

31. What is the capacity of Cornhusker stadium in Nebraska?
Answer – 90,000

32. What is the name of the lighthouse in Ashland Nebraska?
Answer – The Linoma Beach Lighthouse

33. In what year did Japan explode a bomb over Dundee in Omaha?
Answer – 1945

34. What is the form of legislature operated in Nebraska?
Answer – Unicameral and Nonpartisan

35. What is the name of the largest stamp ball in Nebraska?
Answer – Leon Myers Stamp Center

36. What is the name of the American Muslim minister and human rights activist who became popular during the civil rights movement?
Answer – Malcolm X

37. Where did the name Nebraska originate?
Answer – Oto Indian word

38. At what age did Evelyn Sharp become the youngest female pilot?
Answer – 15 years

39. Which city has a memorial statue of Abraham Lincoln in Nebraska?
Answer – Lincoln City

40. How many times has the city of Omaha played host to the US Olympic swim trials?
Answer – 3 consecutive trials

41. What is the oldest town in the city of Nebraska?
Answer – Bellevue city

42. In what year did Nebraska state adopt its state flag?
Answer – 1925

43. Who designed the state flag of Nebraska?
Answer – Mrs. B.C Miller

44. What is the state’s official fish?
Answer – Channel catfish

45. What is the state’s mammal?
Answer – White-tailed Deer

46. What is the state’s official rock?
Answer – Prairie Agate

47. Who is the governor of Nebraska state in 2022?
Answer – Pete Ricketts

See also  51 Interesting Connecticut Trivia Questions and Answers

48. Who is the lieutenant governor of Nebraska state?
Answer – Mike Foley

49. Where is the largest Kolache festival in the world located in Nebraska?
Answer – Prague

50. How many army forts are in Nebraska?
Answer – 5

51. Where was the starting point of the Black Hills Gold rush?
Answer – Sidney

Hope you enjoyed these Nebraska Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.