Advertisements

New Hampshire Photo by Karen Bachelder


Are you ready to test how well you know the U.S. State of New Hampshire? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about New Hampshire? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about New Hampshire like “the first railway built in New Hampshire“.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult New Hampshire Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of New Hampshire, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the official state tree of New Hampshire?
Answer – Paper birch

2. What is the state’s official song?
Answer – Old New Hampshire

3. When did New Hampshire adopt its first state flag?
Answer – 1909

4. What’s the state official flower of New Hampshire?
Answer – Purple Lilac

5. What’s the state’s official bird?
Answer – Purple Finch- Carpodacus purpureus

6. What’s the official state motto of New Hampshire?
Answer – ‘ Live free or die ‘

7. When was the USS Albacore prototype submarine built in the Portsmouth shipyard?
Answer – 1953

8. Where was the first potato planted in the United States in New Hampshire?
Answer – Londonderry Common field

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. In what year was the first public library in the US established In Peterborough?
Answer – 1833

10. In what year did New Hampshire adopt their first lottery legal lottery?
Answer – 1963

See also  Interesting North Carolina Trivia Questions and Answers

11. What is the nickname of the New Hampshire state?
Answer – the granite state

12. When was the New Hampshire present constitution adopted?
Answer – 1784

13. Who was the first man to invent the alarm clock in the world located in New Hampshire?
Answer – Levi Hutchins

14. What is the name of the oldest permanent settlement in New Hampshire?
Answer – Dover

15. In what year was the University of New Hampshire established?
Answer – 1866

16. Who is the first governor of New Hampshire?
Answer- Josiah Bartlett

17. The New England community of Wolfeboro is also known as?
Answer – Oldest summer resort in America

18. How many counties can be found in New Hampshire?
Answer – 10

19. How many municipalities are in the state of New Hampshire?
Answer – 13

20. How many towns are there in the state of New Hampshire?
Answer – 221 towns

21. How many unincorporated places can be found in New Hampshire?
Answer – 22

22. What is the length of the coastline in New Hampshire?
Answer – 18 miles long

23. In what year was the first strike organized by women workers in the United States take place
Answer – 1828

24. What is the longest wooden covered bridge in New Hampshire?
Answer – Cornish-Windsor Bridge

Advertisements

25. When was the first railway built in New Hampshire?
Answer – 1869

26. What river is the third most tidal river in the United States located in New Hampshire?
Answer – Picscataque River

See also  Interesting Nebraska Trivia Questions and Answers

27. Where was renowned astronomer Ambrose Swasey born in New Hampshire?
Answer – Exeter

28. How many state members does New Hampshire state House accommodate?
Answer – 400

29. How many state parks does New Hampshire have?
Answer – 93

30. How many national parks are there in New Hampshire?
Answer – 1

31. What is the name of the national park in New Hampshire?
Answer – Saint – Gaudens National historic site

32. How many species of vertebrate animals can be found in New Hampshire?
Answer – 500

33. What is the state’s second-largest industry?
Answer – Tourism

34. What is the capital of New Hampshire?
Answer – Concord city

35. What is the largest city in New Hampshire?
Answer – Manchester

36. What is the population of people living in New Hampshire state?
Answer – approximately 1 million

37. What can you call people living in New Hampshire?
Answer – New Hampshirite

38. What is the highest point in New Hampshire?
Answer – Mount Washington

39. What is the lowest point in New Hampshire?
Answer – Atlantic Ocean

40. Who is the governor of New Hampshire?
Answer – Chris Sununu

41. What is the state’s official animal?
Answer – White-tailed Deer

42. What is the state’s official fruit?
Answer – Pumpkin

43. What is the state’s insect?
Answer – ladybug

44. What is the state’s official Gem?
Answer – Smokey Quartz

45. In what year did New Hampshire join the Union?
Answer – 1788

46. Who was the first woman to enter politics in New Hampshire?
Answer – Marilla Ricker

See also  Interesting Hawaii Trivia Questions and Answers

47. In Which day in New Hampshire is it illegal to operate machinery?
Answer – Sunday

48. In what year did New Hampshire host their first presidential primary?
Answer – 1920

49. Which mountain was the highest speed ever recorded by a man located in New Hampshire?
Answer – Mount Washington

50. What is the state’s official sport?
Answer – skiing

51. In what year was the first permanent settlement in New Hampshire established?
Answer – 1623

Hope you enjoyed these New Hampshire Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.