Advertisements

New Jersey trivia Photo: travellemming


Are you ready to test how well you know the U.S. State of New Jersey? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about New Jersey? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about New Jersey like the “first nationwide seaside resort in New Jersey“.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult New Jersey Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of New Jersey, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. In what year did New Jersey attain statehood?
Answer – 1787

2. What is the capital of New Jersey?
Answer – Trenton

3. In what year did Thomas Edison introduce the world to the first electric bulb in New Jersey?
Answer – 1847

4. Where was the first dinosaur statue discovered in New Jersey?
Answer – Haddonfield

5. Where is the world’s largest light bulb located in New Jersey?
Answer – Edison ( New Jersey )

6. In what year was the first dinosaur statue discovered in New Jersey?
Answer – 1858

7. Who started the design of a submarine as a teacher in New Jersey?
Answer – John Phillip Holland

8. In what year did New Jersey terminate Ocean dumping?
Answer – 1991

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. Who were the people who funded the gold on the dome of New Jersey’s state capitol?
Answer- School kids

10. In what year was the lighthouse of sandy hook founded?
Answer – 1764

See also  Interesting North Carolina Trivia Questions and Answers

11. How many varieties of food can be found in New Jersey?
Answer – 100

12. In what year was the first public demonstration of the telegraph made at Speedwell ironworks?
Answer – 1838

13. In 1870 the first boardwalk was built where in New Jersey?
Answer – Atlantic City

14. What is the first nationwide seaside resort in New Jersey?
Answer – Cape May

15. How many state parks does New Jersey have?
Answer – 28

16. How many state forests does New Jersey have?
Answer – 11

17. Who was the first European to arrive in the region?
Answer – Giovanni da Verrazano

18. What is the fifth most populous municipality in the state of New Jersey?
Answer – Middlesex county

19. How many counties does New Jersey have?
Answer – 21

20. How many municipalities does New Jersey have?
Answer – 566

21. When was New Jersey’s first flag adopted?
Answer – 1896

22. What is the largest city in New Jersey?
Answer – Newark

23. What is the population of people living in New Jersey?
Answer – approximately 9 million

24. What can you call people who live in New Jersey?
Answer – New Jerseyan

Advertisements

25. What is the highest point in New Jersey?
Answer – High point

26. What is the lowest point in New Jersey?
Answer – Atlantic Ocean

27. Who is the governor of New Jersey in 2022?
Answer – Phil Murphy

28. Who is the lieutenant governor of New Jersey in 2022?
Answer – Sheila Oliver

See also  51 Interesting Delaware Trivia Questions and Answers

29. What is the nickname of New Jersey?
Answer – Garden State

30. What is the state’s official bird?
Answer – Eastern goldfinch

31. What is the state’s official fish?
Answer – Brook trout

32. What is the state’s official Mammal?
Answer – Horse

33. What is the state’s official tree?
Answer – Red oak

34. Which river was the site of the first submarine ride by inventor John P?
Answer – Passaic

35. What is the state’s official song?
Answer – I’m from New Jersey

36. What is the state’s official motto?
Answer – Liberty and Prosperity

37. Who designed the state seal in 1777?
Answer – Pierre Eugene du Simitere

38. Where was the first baseball game played in New Jersey?
Answer – Hoboken

39. Where was the first drive-in movie theatre opened?
Answer – Camden

40. How many toxic waste dumps does New Jersey have?
Answer – 108

41. What is the state’s official bug?
Answer – honeybee

42. How many state seashells does New Jersey have?
Answer – 1

43. What is the name of the nonexistent volcano in New Jersey?
Answer – Beemerville

44. Where was Thomas Edison’s lab in New Jersey?
Answer – Menlo park

45. In what year did cheerleading start at Princeton?
Answer – 1869

46. What can all counties in New Jersey be classified as?
Answer – Metropolis areas

47. What is the state’s official dance?
Answer – Square dancing

48. Who were the Europeans to colonize New Jersey?
Answer – The Dutch

See also  51 Interesting Alaska Trivia Questions and Answers

49. What was the state of New Jersey named after?
Answer – the British island of Jersey

50. In what year did the world passenger airship explode in New Jersey?
Answer – 1937

51. What is the name of the archeologist who unearthed a dinosaur skeleton in Haddonfield?
Answer – William Parker Foulke

Hope you enjoyed these New Jersey Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.