Advertisements

New Mexico trivia Sean Pavone / shutterstock.com


Are you ready to test how well you know the U.S. State of New Mexico? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about New Mexico? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about New Mexico like “the laboratory the first atomic bomb was invented in New Mexico“.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult New Mexico Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of New Mexico, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the population of people in the state of New Mexico?
Answer – 2.1 million people

2. What is the capital of New Mexico state?
Answer – Santa Fe city

3. In what year was the capital of New Mexico state established?
Answer – 1610

4. What can you call people living in New Mexico?
Answer – New Mexicans

5. What is the motto of the state?
Answer – it grows as it goes

6. What is the state’s official Mammal?
Answer – Black bears

7. What town hosts the World’s Greatest Lizard Race?
Answer- Lovington

8. What is the state’s official slogan?
Answer – Land of enchantment

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. What is the state’s official cookie?
Answer – Biscochito

10. How many national parks does New Mexico have?
Answer – 2

11. How many caves can be found in New Mexico?
Answer – 100 caves

See also  51 Interesting Ecuador Trivia Questions and Answers

12. How many national monuments can be in New Mexico State?
Answer – 84

13. What is the highest point in New Mexico state?
Answer – Wheeler park

14. In what year was Microsoft founded in New Mexico?
Answer – 1975

15. In what laboratory was the atomic bomb invented in New Mexico?
Answer – Los Alamos national laboratory

16. What is the name of the scientist that invented nicotine patches in New Mexico?
Answer – Frank Etscorn

17. How many reports of UFO sightings are being recorded per year?
Answer – 1000

18. Who were the first Europeans to arrive in New Mexico?
Answer – The Spanish

19. In what year did the Europeans start mining gold in New Mexico?
Answer – 1563

20. What does the Zia symbol represent on the New Mexican flag?
Answer- Sun

21. In 1793, who made the first school text in New Mexico?
Answer – Padre Antonio Jose Martinez

22. In what year did New Mexico declare its independence from Spain?
Answer – 1821

23. The New Mexico capitol building is round. True or False?
Answer- True

24. What is the only county in New Mexico named after a vice president?
Answer- Colfax County

25. In what year was the first atomic bomb denoted at the Trinity site?
Answer – 1945

Advertisements

26. One of the country’s oldest apple orchards is located in what town?
Answer- Manzano

27. In what year was the New Mexico flag adopted?
Answer – 1925

28. How many counties does New Mexico have?
Answer – 33

See also  51 Interesting Alabama Trivia Questions and Answers

29. What is the lowest point in New Mexico state?
Answer – Red bluff reservoir

30. Who is the governor of New Mexico in 2022?
Answer – Michelle Lujan Grisham

31. Who is the lieutenant governor of New Mexico in 2022?
Answer – Howie Morales

32. What is the state’s official tree?
Answer – Pinon tree

33. What is the state’s official bird?
Answer – Greater Roadrunner

34. What is the state’s official flower?
Answer – Yucca

35. What are the state’s official vegetables?
Answer – Chile and Frijoles

36. Where can you find the world’s largest solar telescope?
Answer- Sunspot

37. Who is the person that discovered Pluto in New Mexico?
Answer – Clyde Tombaugh

38. What is the name of the laboratory that produced the self-guided bullet in New Mexico?
Answer – Sandia labs

39. How many years old is the Bandera ice cave?
Answer – 3,000

40. What is the lowest temperature ever in New Mexico?
Answer – -50 degrees

41. What is the highest temperature recorded in New Mexico?
Answer – 122 degrees

42. What is the biggest Enchilada in Las Cruces in New Mexico?
Answer – Enchilada fiesta

43. Which volcanic region is home to the flow?
Answer- El Malpais National Monument

44. How many words in Williams Shakespeare’s “Romeo and Juliet” were ordered to be removed by Mexican officials?
Answer – 400

45. How many hot air balloons does the city of Albuquerque have?
Answer – 300

46. What is the first town in New Mexico?
Answer – Elizabeth town

See also  51 Super Fun California Trivia Questions and Answers

47. Where is Elizabeth town located in New Mexico?
Answer – Colfax county

48. Which man holds the world record for the world’s largest Navajo taco?
Answer – Gallup, N.M.

49. What is the oldest building in the state of New Mexico?
Answer – Santa Fes Governor palace

50. What year did New Mexico become a United states territory?
Answer- 1850

51. What is Carlsbad famous for?
Answer- Caverns

Hope you enjoyed these New Mexico Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.