Advertisements

North Carolina trivia Photo: sec.edu


Are you ready to test how well you know the U.S. State of North Carolina? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about North Carolina? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about North Carolina like “the longest hiking trail in the world located in North Carolina“.

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult North Carolina Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of North Carolina, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the population of people living in North Carolina?
Answer – 10.7 million

2. What is the capital of North Carolina?
Answer – Raleigh

3. What is the largest city in North Carolina?
Answer – Charlotte city

4. What is the nickname of the North Carolina state?
Answer – The Tar Heel state

5. What is the state’s tourism slogan?
Answer – First in Flight

6. What are people who live in North Carolina called?
Answer – North Carolinians

7. What is the natural gemstone always occurring in North Carolin?
Answer – Emerald

8. What is the state motto of North Carolina?
Answer – to be rather heard than to be seen

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. When was the first gold discovered in North Carolina?
Answer – 1799

10. How many national parks does North Carolina have?
Answer – 1

11. What is the first gold mine in North Carolina?
Answer – Reed Gold mine

See also  Interesting Maine Trivia Questions and Answers

12. What is the longest hiking trail in the world located in North Carolina?
Answer – Appalachian trail

13. How many state parks can be found in North Carolina
Answer – 35

14. How many historic monuments can be found in North Carolina
Answer – 39

15. What is the name of the tallest lighthouse in North Carolina?
Answer – Cape Hatteras Lighthouse

16. Who owns the Charlotte hornets in North Carolina?
Answer – Michael Jordan

17. What is the highest point in North Carolina?
Answer – Mount Mitchell

18. In what year was Pepsi – cola invented in New Bern?
Answer – 1893

19. What is the name of the world’s famous donut company in North Carolina?
Answer – Krispy Kreme

20. Who invented the Vicks VapoRub in North Carolina?
Answer – Lunsford Richardson

21. In what year was the University of North Carolina established?
Answer – 1789

22. Who is the first European to arrive in North Carolina?
Answer – Hernando de Soto

23. Who is the first European to permanently settle in North Carolina?
Answer – Nathanial Batts

24. In what year did the building of the first state’s town Bath was erected?
Answer – 1655

Advertisements

25. In what year was the pirate Blackbeard killed off on the coast of North Carolina?
Answer- 1718

26. In what year did North Carolina join the union?
Answer – 1789

27. Greensboro is the seat of which North Carolina county?
Answer – Guilford

28. Raleigh became North Carolina’s capital in 1792. Which city served as the capital immediately before it was moved to Raleigh?
Answer – New Bern

See also  Interesting New Jersey Trivia Questions and Answers

29. What is the state’s official flower?
Answer – Flowering dogwood

30. Charlotte is located in which North Carolina county?
Answer: Mecklenburg

31. How many campuses are named “The University of North Carolina?
Answer: 7

32. Who is North Carolina named after?
Answer: King Charles I

33. Wilmington is home to which World War II battleship?
Answer: U.S.S. North Carolina

34. What was the name of the island on which Sir Walter Raleigh established a colony on?
Answer: Roanoke islands

35. North Carolina is bordered to the north by what state?
Answer- Virginia

36. Which governor introduced the Carolina Fund in 1960?
Answer – Governor Sanford

37. Who was responsible for the bombing at the 1996 summer Olympics?
Answer – Eric Robert

38. What is the States official bird?
Answer – Cardinal

39. What is the state’s official fish?
Answer – Red drum

40. What is the state’s official mammal?
Answer – Eastern grey squirrel

41. What’s the state’s official fossil?
Answer – Megalodon teeth

42. What’s the state’s official Rock?
Answer – Rock

43. What is the lowest point in North Carolina?
Answer – Atlantic ocean

44. How many tribes can be found in North Carolina?
Answer – 9

45. In what year did North Carolina become a Colony?
Answer – 1729

46. What is the state’s official food?
Answer – Scuppernong

47. What is the States official gemstone?
Answer – Emerald

48. What is the state’s official insect?
Answer – Western honey bee

49. What are the state’s official colors?
Answer – Red and blue

See also  Interesting Pennsylvania Trivia Questions and Answers

50. What is the state’s official mineral?
Answer – Gold

Hope you enjoyed these North Carolina Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.