Advertisements

Oklahoma trivia Photo: tourscanner.com


Are you ready to test how well you know the U.S. State of Oklahoma? or Do you want to have fun learning some interesting and uncommon facts about Oklahoma? We got you, as these fact-filled trivia questions will expose you to many fascinating facts about Oklahoma like the first capital of Oklahoma

Be ready for fun, as we have lined up easy and difficult Oklahoma Trivia questions that will expose you to the culture, geography, politics, and history of the beautiful state of Oklahoma, some you will know others you will be happy to find out.

Advertisements

1. What is the name of Oklahoma’s capital city?
Answer- Oklahoma City

2. What is the Oklahoma State rock?
Answer- Rose rock

3. What is the nickname for the state of Oklahoma?
Answer- The Sooner State

4. On what date did Oklahoma become the 46th US State?
Answer- November 16, 1907

5. How many Native American languages are spoken in Oklahoma?
Answer- 25

6. Where does Oklahoma rank as far as size with the rest of the US states?
Answer- It is the 20th-largest state

7. The bombing of what building in Oklahoma City was one of the deadliest acts of terrorism in US history?
Answer- The Alfred P. Murrah Federal Building

8. What is the Oklahoma State reptile?
Answer- Collared lizard

Do you know you can make money through Gossiping? CLICK HERE To Discover How

9. What is Oklahoma’s highest peak?
Answer- Black Mesa, at 4,973 feet

10. What percent of Oklahoma is covered by forests?
Answer- 24%

11. What is the Oklahoma State beverage?
Answer- Milk

See also  51 Interesting Delaware Trivia Questions and Answers

12. How many state parks does Oklahoma have?
Answer- 50

13. Terry Nichols was convicted of the Oklahoma City bombing and is serving a what?
Answer- Life sentence

14. The entire state of Oklahoma often has what type of temperatures?
Answer- Above 100 °F

15. What is the Oklahoma State mammal?
Answer- American biscon

16. What is Oklahoma’s highest recorded temperature?
Answer- 120 °F recorded at Tipton

17. What is the Oklahoma State song?
Answer- “Oklahoma!

18. Where does Oklahoma rank as far as the production of natural gas compared to the other US states?
Answer- Third in the country

19. What city in Oklahoma is home to the largest airline maintenance base in the world?
Answer- Tulsa

20. What is the Oklahoma State Gospel Song?
Answer- “Swing Low, Sweet Chariot

21. What is the Oklahoma State bird?
Answer- Scissor-tailed flycatcher

22. What is the two-letter state code for Oklahoma?
Answer- OK

23. What do you call people from Oklahoma?
Answer- Okies

24. Oklahoma is one of the biggest US producers of what crop?
Answer- Wheat

Advertisements

25. Which state is next to Oklahoma on its north side?
Answer- Kansas

26. Which location is closest to the Texas border?
Answer- Thackerville

27. What method of terrorism was used during an attack on Oklahoma City in 1995?
Answer- Bombing

28. What hard substance was legalized in 2018 in Oklahoma?
Answer- Marijuana

29. What is in Calf Fries?
Answer- Testicles

30. What is a Sooner Schooner?
Answer- Football mascot

31. Where would you find Oklahoma’s biggest waterfall?
Answer- Turner Falls Park

See also  Interesting Indiana Trivia Questions and Answers

32. What kind of bridge is the Wanette–Byars Bridge?
Answer- Truss Bridge

33. What is the name of Oklahoma’s capital city?
Answer- Oklahoma City.

34. Oklahoma is the top manufacturer of automobile-related items in North America.
Answer- Tires

35. What is Oklahoma State grass?
Answer- Indiangrass.

36. How many named creeks and rivers do Oklahoma’s waterways have?
Answer- 500

37. On average, how many tornadoes strike per annum in Oklahoma?
Answer- 54

38. What is the purchase of Oklahoma by the united states from France called?
Answer- Louisiana Purchase.

39. In 1930, what drove thousands of small farmers into poverty?
Answer- The dust bowl

40. What festival is Muskogee famous for?
Answer- Azalea Festival

41. What city was the first capital of Oklahoma?
Answer- Guthrie

42. When was the dome added to the state capitol building?
Answer- 2002

43. How many states border Oklahoma?
Answer- 6

44. The largest forested areas can be found in the ____________ parts of Oklahoma.
Answer- Eastern

45. What is Stroud famous for?
Answer- International Brick & Rolling Pin Competition

46. In what city is Oklahoma State University located?
Answer- Stillwater

47. What is Noble famous for?
Answer- Rose Rock Festival

48. Where is the Tom Mix Museum located?
Answer- Dewey

49. What type of irrigation is mostly used in Oklahoma farms?
Answer- groundwater

50. The University of Oklahoma is in what Oklahoma city?
Answer- Norman

51. What is the largest county in Oklahoma?
Answer- Osage

Hope you enjoyed these Oklahoma Trivia Questions. Please leave a comment below and share if you like the content. Check out 101 General Knowledge Trivia Questions and Answers – Part 1 here. Check out 51 Interesting United States (US) Trivia Questions and Answers

Advertisements
See also  Interesting New Hampshire Trivia Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.